Reklame

LEGO Masters: 11 populære LEGO universer i 2024

Er du vild med at se LEGO Masters, og er der en Lego Master gemt i dig? På denne side kan du finde inspiration til forskellige LEGO kategorier, så du kan slippe fantasien løs og bygge fantastiske kreationer ligesom de dygtige LEGO Masters deltagere på TV2! Find det store udvalg af LEGO universer herunder.

LEGO Masters er for alvor kommet til Danmark, og det er fascinerende at se, hvordan de seje LEGO Masters deltagere kan bygge fantastiske og kreative kreationer program efter program.

Hvis du også bliver inspireret af alle de gennemførte bygninger, spændende historiefortællinger og imponerende teknikker, kan du finde en oversigt over de forskellige LEGO temaer og universer.

Det er så vildt at opleve, hvordan tiden flyver afsted, når du bygger LEGO og forvandler enkelte byggeklodser til vanvittige bygninger ligesom i LEGO Masters. Det er dét, som er så fascinerende ved LEGO.

Det geniale ved LEGO er, at der er noget for børn og voksne. Der er så mange fordele ved at bygge LEGO, fordi det giver dig mulighed for nogle hyggelige stunder, hvor du bygger LEGO ud fra din fantasi og dine kreative sider.

Derfor kan du finde en oversigt over de mest populære LEGO universer til forskellige aldre. På listen finder du LEGO temaer, der er inspireret af kendte film, spil og serier. Vælg det LEGO univers, der passer til netop dig og dine interesser herunder.

LEGO Friends

Derfor anbefaler vi LEGO Friends: LEGO Friends består af veninderne Andrea, Emma, Mia, Olivia og Stephanie. De har fem vidt forskellige personligheder og interesser, og det er noget, som børn såvel voksne kan relatere til.

LEGO Friends for dig, der er vild med eventyr og vil udforske mulighederne i byen Heartlake City.

LEGO Friends er det populære univers, der har veninderne Olivia, Mia, Stephanie, Emma og Andrea i front. Det er veninder, der nyder at drage på eventyr og hygge sig sammen trods venindernes forskellighed. Deres interesser gælder indenfor natur, sport, videnskab, musik og kunst. Du lærer dem at kende og finder ud af, hvem du eller dit barn bedst kan relatere til.

De forskellige personligheder og interesser giver dig mulighed for at udfolde dine kreative evner på vidt forskellige måder. Friends figurerne er med på lidt af hvert, og du vil opleve, at sværhedsgraden stiger i LEGO sættene i takt med, at dit barn bliver ældre. Der er masser af udfordring, sjove detaljer og fantastiske fortællinger, der giver dig mulighed for at bygge det ultimative Heartlake City i dit hjem.

Du kan finde populære LEGO Friends sæt, der byder på eksempelvis Heartlake Butikscenter, Heartlake dyrlægeklinik, Sommerbadeland, Venskabsbus, Frisørsalon, Bagekonkurrence eller Heartlake Biograf.

Find LEGO Friends her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 3 år.

LEGO Star Wars

Derfor anbefaler vi LEGO Star Wars: Hvis du er vild med Star Wars filmene og karakterne, vil du elske at dykke ned i dette univers og genskabe nogle af dine yndlings filmscener.

“May the force be with you”

Star Wars er en klassiker og absolut stadig aktuel i dag. Det er kampen mellem det gode og det onde; Kraftens lys mod mørkets side; Jedi’erne mod Sith’erne. Der er legendariske karakterer såsom Luke Skywalker, Yoda, Darth Vader og Chewbacca. Masser af ikoniske rumskibe, genkendelige karakterer og den klassiske intromelodi.

Star Wars universet er bygget op med samlesæt, som passer til forskellige niveauer. Det vil sige, at de helt unge fans kan få lov til at blive en del af det univers, som har optaget de hardcore LEGO Star Wars samlere. Universet udvides konstant med nye samlesæt, så du løbende kan øge din samling af Star Wars bygninger og karakterer.

LEGO Klodserne med Star Wars fås i forskellige sværhedsniveauer og prisklasser. Så hvis du er ferm med at bygge LEGO, er der masser af spændende muligheder at gå i krig med her. Det er legendarisk nostalgi, som du aldrig bliver træt af at samle.

Find Star Wars her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 4 år.

LEGO Technic

Derfor anbefaler vi LEGO Technic: Disse byggesæt er for dig, der gerne vil udfordre dig selv og dine byggeevner. LEGO Technic indebærer mange detaljerige og avancerede kreationer, som fås i forskellige former og størrelser.

Masser af teknik, detaljer og udfordringer.

LEGO Technic er for de erfarne LEGO Masters, der elsker at udfordre sig selv med den ultimative challange. Mange af disse samlesæt kræver tid og tålmodighed, fordi funktionerne er så detaljerede og avanceret, men det gør også, at dine kreationer bliver autentiske og realistiske.

Du kan komme til at bygge nogle af de vildeste LEGO kreationer med Technic, hvor nogle af de mest populære og ikoniske samlesæt består eksempelvis af de sejeste Ferrari 488 GTE (42125), Lamborghini Sián FKP 37 (42115) og Porsche 911 RSR (42096) racerbiler.

Hvis du er frisk på flere tekniske udfordringer, skal du kaste dig over den banebydende Liebherr R 9800 gravemaskine (42100) eller sekshjulede Volvo-dumper (42114). Der er knald på med teknogien, innovationen og den tro gengivelse på de rigtige modeller.

Find LEGO Technic her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 6 år.

LEGO Ninjago

Derfor anbefaler vi LEGO Ninjago: Ninjago er et meget populært univers med de ultimative seje og modige ninjaer, der bekæmper de onde kræfter. Denne verden er for dig, der elsker Ninjago figurerne, drager, fartøjer og mech-robotter.

En verden fyld med action, spænding og kampen om det gode

Ninjago er det ultimative vilde univers, der ved hjælp af seks ninjaer kæmper mod ondskaben i Ninago City. Du kender sikkert allerede de modige ninjaer Cole, Jay, Kai, Lloyd, Nya og Zane, som oplæres af Master Wu til at være Spinjitsu-mestre. Alle karakterne har hver sin personlighed, hver sit våben og hver sin særlige kræft, der er nødvendig for at bekæmpe Lord Garmadon og hans onde hær.

Som du allerede ved eller kan fornemme, er der givet fuld gas på storystelling. Der er masser af fantastiske fortællinger, mange spændende kampe og utrolige kreative byggerier. Alt fra kæmperobotter og jungledrager til ninjabiler og jetfly. Det har sin inspiration fra den japanske historie og kultur med fokus på Spinjitzu kampsporten og samurai-sværdet.

Find LEGO Ninjago her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 3 år.

LEGO Harry Potter

Derfor anbefaler vi LEGO Harry Potter: Du kan genskabe og genopleve de mest fantastiske scener fra de populære og ikoniske Harry Potter film med udgangspunkt i dine yndlings karakterer fra filmene.

Harry potter og den magiske troldmandsverden

Hvis du ligesom mange andre er fortryllet af Harry Potter, skal du glæde dig til at dykke ned i dette univers, hvor du kan genskabe hverdagen på Hogwarts – som ikke minder om nogle andre universer. Der er skruet helt op for magien, heksekunster, troldsmandskab og hemmelighederne. Du kommer til at møde de legendariske figurer Harry Potter, Ron, Hermione, Hagrid, Voldemort og mange flere af dine yndlingskarakterer.

Dette er klart næste skridt for dig, som er den ultimative Harry Potter fan. Dig, der allerede har læst alle bøgerne og set alle film. Med dette LEGO tema kan du bygge ikoniske og gennemførte bygninger såsom Hogwarts storstal (75954), Hogwarts ekspressen (75955), Ligustervænget 4 (75968) og meget mere.

Find Harry Potter her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 6 år.

LEGO City

Derfor anbefaler vi LEGO City: I LEGO City har du mulighed for at skabe din egen by med alle hverdagens helte, de nødvendige funktioner for at opretholde et samfund og gennemførte bygninger med de sejeste detaljer.

Bliv borgmester i din egen by

LEGO City er det tema, som du skal kaste dig over, hvis du vil have 100% kontrol og selvbestemmelse over en hel by. Du kan bygge din helt egen by fra bunden ud fra dine præmisser, ønsker og drømme. Det gør, at du på ingen tid kan skabe den vildeste action-fyldte by med masser af spænding og fri fantasi.

Du kan bygge dine egne togstationer, hospitaler, brandstationer eller politistation. Til byen kan du samle smarte køretøjer som racerbiler, brandbiler, ambulancer og traktorer. Er du til luftfartøjer, skal du kigge nærmere på den vildeste Mars-rumfærge (60226) eller rumraket med tilhørende affyringscenter (60228), der ligeledes er to populære køb indenfor LEGO City verdenen.

Du kan lette infrastrukturen ved at benytte dig af vejplader, der gør det nemmere for befolkningen at bevæge sig fra A til B. Det gælder især, hvis nogle af figurerne ønsker at forlade sit familiehuse (60291) for at smutte over til skateparken (60290) eller løbe nogle ærinder på bymidten (60292) som eksempelvis at spise pizza eller vaske bilen. Der er rig mulighed for at udforske byen med LEGO City og tage på tonsvis af uforglemmelige eventyrer.

Find LEGO City her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 3 år.

LEGO DUPLO

Derfor anbefaler vi LEGO DUPLO: Disse byggeklodser er oplagt at forkæle de helt små børn med. Der er til timevis af lærerig, udfordrende og sjov leg, som stimulerer flere udviklingsområder hos børn.

Barnets første LEGO klodser

DUPLO er en fantastisk gaveidé til små børn. Der er byggeklodser, som kan leges med af børn fra 1 års alderen. Det vil sige, at dit barn har rig mulighed for at udvikle sin fantasi, finmotorik, forestillingsevne og blive en hel del klogere hvad angår bogstaver, tal, figurer, former og farver. LEGO klodserne styrker dit barns sociale og følelsesmæssige færdigheder og udvider dit barns sproglige ordforråd.

DUPLO er nemlig meget mere end blot byggeklodser. Der er så meget læring forbundet med LEGO, at det er en fantastisk gave at introducere børn til. Dit barn kan bygge verdens højeste tårn af DUPLO klodser, hurtige køretøjer, sjove dyr eller seje bygninger. Det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad dit barn kan lave af DUPLO klodser. Begynder dit barn tidligt med sin DUPLO samling, vil du ligeledes opleve, at overgangen til de andre LEGO universer kommer helt naturligt, i takt med at dit barn bliver ældre og giver udtryk for sine egne interesser.

Find LEGO DUPLO her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 1 år.

LEGO Architecture

Derfor anbefaler vi LEGO Architecture: Her er der for alvor tale om ikoniske og fantastiske byggeprojekter fra alverdens byer. Dette tema er til de absolut mest hardcore LEGO Masters, som er erfarne og vant til at bygge detaljerige kreationer.

Gennemførte og autentiske byg-selv-modeller

Et stort udvalg af kendte og populære bygninger og byer fra verden over. Der er ikoner såsom Frihedsguiden (21042), London (21034), Dubai (21052), Empire State Building (21046) og Det Hvide Hus i Washington (21054). Alle bygninger og byer er en hyldest og rummer utrolige detaljer, der gør arkitekturen meget virkelighedstro.

LEGO Architecture giver dig mulighed for at udfordre dine byggeevner ved at genskabe nogle af de mest episke og berømte bygninger fra storbyerne. Det kræver imponerende evner og fordybelse, fordi byggeprojekterne er utrolig detaljerige og tidskrævende. Det er til dig, der er kæmpe LEGO entusiast, der ikke kan få nok af disse spektakulære og ekstraordinære kreationer. Ganske vist en hardcore LEGO Masters fan!

Køb Architecture her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 16 år.

LEGO Minecraft

Derfor anbefaler vi LEGO Minecraft: Dette tema er perfekt for dig, der er vild med det alletiders Minecraft videospil, hvor der skal passes husdyr, bekæmpes fjendtligheder, dyrkes afgrøder og så videre.

Fra online spil til at bygge med legoklodserne offline

Temaet er skabt for dig, der vil have mere af det succesfulde Minecraft online spil. Med LEGO samlesæt har du mulighed for at bygge den sære skov (21168), grisehuset (21170), tage på det første eventyr (21169) eller deltage i Illager-angrebet (21160).

Det er en populær gaveidé til Minecraft spillere, der vil tage sin interesse til det næste niveau. Her kan du nemlig bruge dine Minecraft evner til at bygge, spille og lege med byggeklodserne i hænderne. Prisklasserne for Minecraft LEGO sæt er overkommelige, så du kan hurtigt etablere en fantastisk samling med dine foretrukne Minecraft bygninger og figurer.

Køb LEGO Minecraft her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 7 år.

LEGO Creator

Derfor anbefaler vi LEGO Creator: Disse byggesæt giver dig value for money, fordi du får 3 modeller i ét sæt. Det giver dig mulighed for at bygge forskellige modeller og konstruere byggeklodserne på forskelligvis.

Creator 3-i-1 og Creator Expert

LEGO Creator 3-i-1 er for dig, der gerne vil blive ved med at udfordre dig selv. Når du har bygget den ene model, kan du adskille delene ad og samle en hel ny model. Det giver et meget godt indblik i, hvor alsidig LEGO er, og hvor mange forskellige modeller der kan komme ud af de farverige byggeklodser. Det er det, som LEGO Masters deltagerne i tv-programmerne elsker! Det giver dig mulighed for at udfolde dig i den ene byggeudfordring efter den anden.

Hvis du er rigtig hardcore LEGO fan, er der mere avancerede modeller at finde i temaet Creator Expert, hvor din tålmodighed rigtig kommer på spil. Det er til de erfarne voksne, der vil bygge kæmpe kreationer såsom Old Trafford hjemstedet for Manchester United (10272), James Bond Aston Martin DB5 (10262) eller den ultimative Rutsjebane (10261).

Køb LEGO Creator her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 6 år.

LEGO Super Mario

Derfor anbefaler vi LEGO Super Mario: En kæmpe nyhed fra LEGO, som har skabt kæmpe begejstring hos mange. Den klassiske blikkenslager Mario vækker stor glæde og legelyst hos LEGO fans.

“It’s-a me, Mario!”

Super Mario er en ultimativ Nintendo klassiker. De fleste kan genkende Marios ikoniske udseende med de blå overalls, den røde kasket med det store M og selvfølgelig det smarte skæg. I dette legotema kan du tage på eventyr med Mario startbane (71360), samle på de fantastiske karakterer i form af figurpakkerne, der fås i flere serier og udvide din samling med forskellige udvidelsessæt.

Super Mario er lanceret med en stor serie, så du kan give den gas med at bygge den vildeste Super Mario bane. Med udfordringer fra kødædende planter, bevogtede fæstninger, Boomer Bill spærreild og meget mere. Hvis du engang har spillet Super Mario, vil der være mange scener, udfordringer og figurer, som du kan genkende fra videospillet. Det er ren nostalgi, som du vil elske og smile over!

Køb Super Mario her

Specifikationer:

  • Aldersgruppe: Fra 6 år.

Hvad er LEGO Masters?

LEGO Masters er et TV program, der blev udsendt for første gang i Danmark fredag den 16. april 2021. Programmet bliver vist på TV2 og TV2 Play. Det er et program med 16 voksne (8 hold), der konkurrerer i hver episode om at bygge med legoklodser.

Konkurrencen foregår parvis. I sidste ende er der kun et par, der vinder trofæet og titlen som LEGO Masters 2024. Det er senior designeren hos LEGO Group Søren Dyrhøj, der er dommer. Værten er Victor Lander.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad står LEGO for?

LEGO er en forkortelse af ordene “Leg godt”. Det er hele essensen og idéen bag LEGO.

Hvem opfandt LEGO?

LEGO er opfundet i 1932 i Danmark og er udviklet af Ole Kirk Kristiansen. I dag er det Kjeld Kirk Kristiansen, som ejer LEGO.

Hvornår har LEGO Masters premiere i Danmark?

LEGO Masters Danmark har premiere på TV2 og TV2 Play fredag den 16. april 2021.

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *