Reklame

Aktivitetstæppe: 5 fantastiske og sjove legetæpper i 2024

Et aktivitetstæppe er er en fantastisk mulighed for at stimulere og underholde dit lille barn. På legetæppet kan dit barn ligge på maven og styrke sin krop, mens dit barn har noget hyggeligt at kigge på. Det er et stort hit hos mange små børn, da legetæppet stimulerer dit barns sanser og motorik.

Kort og godt
Fordele
Ulemper
Populær
Konges Sløjd Lelu Aktivitetstæppe
Se pris
Konges Sløjd Lelu Aktivitetstæppe

Konges Sløjd står bag det smukkeste aktivitetstæppe, hvor dit barn kan ligge trygt og sikkert og kigge på sine yndlingslegesager. Tæppet kan bruges til piger og drenge, og det har en god størrelse.

  • Smukt og blødt legetæppe.
  • Fremstillet i økologisk bomuld.
  • Fantastisk kvalitet og sikkerhed.
  • Dansk mærke.
  • Let og flytbar.
  • Legetøj skal tilkøbes.
Moulin Roty Aktivitetsstativ
Se pris
Moulin Roty Aktivitetsstativ

Dette aktivitetsstativ er en klassiker og findes efterhånden i mange hjem. Det er et helt enkelt, stilrent og pænt stativ fremstillet i bøgetræ.

  • Høj kvalitet.
  • Findes i flere farver.
  • God pris.
  • Fylder ikke meget.
  • Passer til alle hjem.
  • Du skal selv samle stativet.
Done by Deer Aktivitetstæppe
Se pris
Done by Deer Aktivitetstæppe

Dette er det ultimative legetæppe for dig, der gerne vil have et blødt legetæppe med stativ og legetøj, der medfølger. Det fås i flere farver og former, så du kan finde din favorit.

  • Skønt aktivitetstæppe i pæne farver.
  • Inklusiv 5 stk. legetøj.
  • Legetæppet er vaskbart.
  • Mange timers underholdning.
  • Vælg mellem flere farver.
  • Det anbefales stadig at supplere med ekstra legesager for at fastholde barnets interesse i tæppet.
Liewood Ernie Aktivitetsstativ
Se pris
Liewood Ernie Aktivitetsstativ

Det fineste aktivitetsstativ fra Liewood er et godt valg, hvis du er på udkig efter lækker kvalitet, pænt design og god funktionalitet.

  • Neutralt og elegant design.
  • 3 stk. legetøj medfølger.
  • Runde og sikre former.
  • Både stativ + figurer er af træ.
  • Dansk kvalitetsmærke.
Value for money
Lamaze Freddie the Firefly Aktivitetstæppe
Se pris
Lamaze Freddie the Firefly Aktivitetstæppe

Et farvestrålende aktivitetstæppe, der giver dit barn et hav af muligheder for sansestimulering. Lamaze har alle dage været et hit blandt små børn med de fantastiske farver og kreative aktiviteter.

  • Populært legetøjsmærke.
  • Legetøj og støttepude medfølger.
  • Nem at rengøre.
  • Stimulerer og udfordrer dit barn.
  • Kan bruges af nyfødte.
  • Det er ikke alle forældre, der ønsker et farvestrålende legetæppe.

Et aktivitetstæppe er efterhånden et meget populært køb blandt børnefamilier. Du er i hvert fald ikke den eneste blandt vordende eller nybagte forældre, der vælger at købe et aktivitetstæppe, når familieforøgelsen står for døren.

Men hvad er et aktivitetstæppe, hvorfor er det praktisk, og hvilket aktivitetstæppe skal du vælge? Det kan du læse meget mere om i denne guide, hvor flere vigtige overvejelser bliver uddybet og kan være værd at overveje, inden du køber tæppet.

Som nybagte forældre er et aktivitetstæppe til din baby næsten uundværligt, og det er noget af det mest købte, når det gælder babyudstyr. Markedet byder på en række forskellige modeller, og selvom der naturligvis er babyudstyr, der er endnu mere nødvendigt end et aktivitetstæppe, er det altså noget, som mange forældre vælger at anskaffe.

Sådan vælger du det rigtige aktivitetstæppe

Når du skal beslutte dig for et aktivitetstæppe, er der flere ting, som du kan tage med i dine overvejelser. Der findes mange forskellige typer for aktivitetstæpper, der varierer i størrelse, form og farver. Størrelse kan være et parameter, afhængig af, hvad du har plads til.

Mange forældre har ligeledes en holdning til tæppets farver. Skal det være farvestrålende eller neutralt? Hvis du som forælder går op i design, kan der være legetæpper, der passer bedre til dit hjem end andre. Når det gælder farver og design, er der mange forskellige modeller at vælge mellem inden for aktivitetstæpper. Derfor kan du vælge nøjagtig det tæppe, der vil passe bedst til dit hjem og din smag. Vælger du et neutralt aktivitetstæppe, kan du tilkøbe farvestrålende legetøj for at variere farverne og sikre, at dit barn fastholder interessen for tæppet.

Du kan også overveje, om du ønsker et tæppe med decideret legetøj eller forskelligt stof med tekstiler og lyde, der er syet fast på tæppet. Det handler ikke altid om at købe det største og dyreste, for med små børn er alt nyt, og der skal ikke meget til for at stimulere og glæde en lille størrelse. Der kan dog være en fordel ved at købe et aktivitetstæppe med et stativ med hængende legetøj, for du vil have mulighed for at tage legetøj af og på, som du synes. 

Aktivitetstæpper findes i flere prisklasser og er afhængig af, hvilken kvalitet du ønsker, og hvor meget legetøj der er behov for. Du kan se et større udvalg af aktivitetstæpper og legetæpper hos Luksusbaby.

Se udvalget nu

Værd at overveje

Der er flere overvejelser, som du kan gøre dig for at sikre dig, at du får købt det helt rigtige aktivitetstæppe til dit barn.

Vælger du et aktivitetstæppe med stativ, vil det ikke nødvendigvis være et problem, når du skal have tæppet med dig. Hvis du skal på tur, har du måske ikke altid plads til at have stativet med. I dette tilfælde kan du nøjes med at tage selve legetæppet med, som let kan foldes sammen og lægges i tasken. Når du er derhjemme, er det oplagt at bruge stativet, så din baby kan underholdes af de flotte, spændende og bløde ting, som dit barn kan gribe fat i. 

Hvis du planlægger at bruge tæppet udendørs eksempelvis på græsplænen eller terrassen, kan det være en mulighed at søge efter et aktivitetstæppe med en særlig slidstærk bagside, således tæppet ikke så hurtigt bliver slidt, og det er netop, hvad der kan ske, hvis du bruger tæppet på for eksempel fliser.

Hvis du går op i økologi, er det også muligt at købe aktivitetstæpper, som er fremstillet af økologisk bomuld. Det er en mulighed, som du kan overveje, når du står og skal vælge mellem legetæpperne.

Det er også værd at overveje, om du ønsker et tæppe med lyd og musik. Der findes aktivitetstæpper, hvor dit barn selv kan trykke på en knap og dermed aktivere lyd- eller musikfunktionen. Musik er med til at stimulere barnets sanser og kan give dit barn mere tryghed, når dit barn leger på aktivitetstæppet.

Det er dog en god idé at gøre op med dig selv og din partner, hvorvidt lyd og musik er en vigtig funktion. For nogle forældre skaber det stor glæde at se, hvordan barnet interagerer med legetæppets lyde, mens andre forældre ikke har lyst til at høre på musikken, der kommer fra tæppet. Det kan være, at det synes hyggeligt i starten, men kan i længden blive trættende. I sådan et tilfælde er det naturligvis ærgerligt at købe et tæppe med lyd.

Hvad er et aktivitetstæppe?

Et aktivitetstæppe er et blødt tæppe ofte quiltet og i bomuld, som din baby kan ligge på. På tæppet er der enten fastgjort legetøj, der kan fange dit barns opmærksomhed, eller der kan være påsat et stativ, hvorfra der hænger legetøj, som dit barn kan kigge på og røre ved, når barnet ligger på tæppet. 

Et aktivitetstæppe stimulerer din baby, da der på tæppet er spændende ting i flotte farver og figurer, som dit barn kan gribe ud efter, se på og røre ved. Det lille nyfødte barn kender kun til livet inde i mors mave, og hele verden skal med tiden udforskes, når dit barn kommer ud og skal bruge sine sanser. Her kan et aktivitetstæppe være et godt redskab, for der er nok at kigge på og lege med for det lille barn.

Mange forældre bruger et tæppe til at lægge sin baby på, for dels at give barnet mulighed for at udforske omgivelserne og blive mere komfortabel med at være et andet sted end på armen, men også for at bruge kroppen og øve sig i at bevæge sig. Med et aktivitetstæppe øges disse muligheder, og du får på den måde mere værdi end ved at bruge et almindeligt tæppe, hvor der ikke nødvendigvis er de samme muligheder.

Hvor længe kan man bruge et aktivitetstæppe?

Du kan med fordel købe et aktivitetstæppe allerede under graviditeten eller ønske dig det, for allerede når dit barn er mellem otte og ti uger gammelt, kan barnet have glæde af at ligge på tæppet og lege med det spændende og farverige legetøj. Der er med andre ord mulighed for at tage legetæppet i brug, fra din baby er ganske lille, og det gælder om at stimulere barnets sanser og motorik lige fra starten af.

I starten vil din baby blot ligge og betragte de mange spændende ting og have nok i det. Det kan være ganske korte tidsintervaller, fordi legetæppet giver dit barn mange sanseindtryk. Selvom det for voksne kan synes simpelt, er der for barnet tale om noget fantastisk og utroligt spændende, og som dit barn kan med tiden få lang tid til at gå med at betragte.

Efterhånden som dit barn bliver lidt større, vil barnet prøve at gribe ud efter tingene og undersøge dem. Det er sjovt for dit barn at se, hvad der sker, når dit barn rører ved noget eller tager fat om det. Både tingenes facon, materiale og lyde er med til at stimulere dit barns sanser og fantasi.

Tæppet kan bruges, indtil dit barn ikke længere viser interesse for at ligge på det, men hellere vil udforske verden ved at kravle eller prøve at gå. Det kan variere meget, hvornår dette sker, men en tommelfingerregel siger omkring et år.

Når dit barn ikke længere synes, at det er spændende at lege på tæppet, kan du pakke det væk og finde det frem igen, hvis der skulle komme søskende til. Et aktivitetstæppe bliver ved med at være et hit hos de mindste børn og kan derfor bruges gennem i flere år mellem søskende.

Læs også:

Bedste puslepude til børn.

Hvorfor skal jeg købe et aktivitetstæppe?

Der er flere grunde til, at mange forældre vælger at købe et aktivitetstæppe til sin baby. En af de primære årsager er, at din baby bliver stimuleret, underholdt og lærer at forholde sig til former, farver og materialer. Derudover er et aktivitetstæppe også en god træning for din baby, da dit barn skal bruge armene for at række ud og røre ved de forskellige ting, der hænger fra stativet. Dit barn lærer at bruge sin håndmotorik, og med tiden vil dit barn mestre at tage fat i legetøjet og bevæge det over til munden for at udforske legetøjet yderligere.

I liften, vuggen og andre steder lægger forældre oftest sin baby på ryggen, men dit lille barn har brug for at lære at ligge på maven og træne sin nakke, og det kan dit barn træne med et aktivitetstæppe. På maven kan din baby undersøge og kigge på de ting, der enten er en del af tekstilet eller det legetøj, der er fastgjort til tæppet. På den måde kan du træne dit barns færdigheder i at ligge på maven og bevæge sig, samtidigt med, at barnets vigtige muskler styrkes.

Det er dog ikke kun din babyen, der kan have glæde af et aktivitetstæppe. For tæppet kan give dig mulighed for at foretage dig ting i hjemmet, mens din baby bliver aktiveret på tæppet. Som småbørnsforældre er der mange praktiske ting, der skal tages hånd om, og selv om dit lille barn sover ind i mellem, er det ikke altid nok til at få klaret de praktiske ting som opvask, tøjvask, rengøring, mad til dig selv og så videre.

Med et aktivitetstæppe, hvor din baby trygt og sikkert kan underholde sig selv, har du hænderne frie til eksempelvis at spise, lægge tøj sammen eller rydde op. Du skal dog være opmærksom på, at din baby altid bør være under opsyn, når barnet ligger på tæppet, så sørg for at være i nærheden og have et øje på dit barn.

Et aktivitetstæppe kan også være en dejlig måde at være sammen med din lille baby på, for her kan I sammen udforske de mange spændende ting, som tæppet indeholder. Det giver dig mulighed for at nyde dit lille barn og barnets glæde ved at udforske nye ting.

Det kan være svært at lege ret meget med et helt lille barn, men med et aktivitetstæppe er der mulighed for netop at være sammen om noget og uden at du skal have dit barn på armen.

Det er nemlig godt og sundt for dit barn at have lyst og mulighed for andre stillinger end netop den, hvor dit barn ligger eller siden på armen. Fordelen ved at barnet tilbringer tid på legetæppet fra tid til anden er, at det giver dit barn mulighed for at forholde sig aktivt, bevæge sin krop og træne at ligge på maven. På den måde bliver dit barn ikke låst i en bestemt stilling. Her kan et aktivitetstæppe altså være en mulighed.

5 fordele ved et aktivitetstæppe

1. Stimulation og udvikling af motoriske færdigheder 

Når dit barn ligger på aktivitetstæppet, udvikles dit barn både fysisk og mentalt. Det kan styrke dit barns udvikling ved at undersøge de forskellige stykker legetøj, da dit barn dermed bevæger sin krop og får brugt vigtige muskler.

2. Du har hænderne fri

Ved at lægge din baby på et aktivitetstæppe har du hænderne frie til at lave andre ting, og dem er der nok af som småbørnsforældre. Der er mange ting, der skal gøres, og disse ting kan være svære med en lille størrelse på armen. Med et aktivitetstæppet på køkken- eller stuegulvet kan du ordne praktiske ting, samtidigt med, at du kan holde øje med dit barn. 

3. Let at pakke sammen og have med

Et aktivitetstæppe er alle tiders at have med på tur, uanset om det gælder en tur med mødregruppen, hvis du skal besøge et ældre familiemedlem på plejehjemmet eller på besøg hos en veninde. Langt de fleste tæpper vejer minimalt og er nemme at folde sammen og have i pusletasken.

4. Kan bruges både inde og ude

Når du køber et aktivitetstæppe, vil du opdage, at det kan være praktisk både inde og ude. Du har altså mulighed for både at bruge det inde i stuen, men også ude i haven eller på altanen. Det er praktisk, for når vejret er godt, kan det være nyttigt at have legetæppet med i barnevognen, når du vil på tur med din baby og lade barnet ligge i skyggen.

5. Kan vaskes i vaskemaskine

Ved langt de fleste aktivitetstæpper kan du afmontere legetøj, som ikke kan gå vaskemaskinen, og dermed kan du let holde dit aktivitetstæppe rent og ikke mindst hygiejnisk. Der kan hurtigt komme både gylp, madrester og andre ting på tæppet, og i sådan et tilfælde er det rart at kunne smide det i vaskemaskinen.

Læs også:

Blespande uden lugt

Find aktivitetstæpper på tilbud

Vil du gerne købe et aktivitetstæppe på tilbud? Så kan i dag være din heldige dag. Det kan være en god idé at finde ud af, hvilket legetæppe der er din favorit og holde øje med, hvornår aktivitetstæppet kommer på udsalg.

Hos Luksusbaby kan du finde forskellige legetæpper af populære mærker og til gode priser. Du kan derfor hoppe ind på webshoppen herunder, se udvalget og klikke din favorit hjem i dag.

Se tilbud nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår begynder man at bruge aktivitetstæppe?

Mange børn har allerede glæde af et aktivitetstæppe, fra de er to måneder gamle. Det er meget individuelt, hvornår forældre tager aktivitetstæppet i brug. Nogle før to måneder, andre senere.

Hvilket aktivitetstæppe skal jeg vælge?

Du skal vælge det aktivitetstæppe, der passer til din smag, dit behov og dit budget. I denne guide kan du se forskellige bud på aktivitetstæpper, så du kan vælge din favorit.

Hvor længe må baby ligge på aktivitetstæppe?

Dit barn må ligge på aktivitetstæppet, så længe det har lyst. Start med kortere intervaller i starten, når du præsenterer legetæppet for dit barn. Tag dit barn op, når dit barn gaber eller kigger væk.

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *