Reklame

Løbevogn: 5 populære og gode løbejoggere i 2024

En løbevogn er en fantastisk måde at holde dig i form på og træne din kondition, efter der er kommet børn ind i billedet. Med en praktisk løbevogn, der er beregnet til at løbe med et barn i vognen, kan du både tilbringe tid med dit barn på en sjov måde, samtidig med, at du får god motion. Det er to fluer med ét smæk. 

Kort og godt
Fordele
Ulemper
Anbefales
Cybex AVI Løbevogn
Se pris
Cybex AVI Løbevogn

Cybex står bag den ultimative løbevogn, som har gennemførte detaljer, lækkert design og en fantastisk komfort for barn og løber. Den kører som en drøm og er alle pengene værd.

  • Perfekt valg til den ambitiøse løber.
  • Godkendt til 22 kg.
  • Let at pakke sammen.
  • Både ryglæn og styr kan justeres.
  • Rummelig kurv under sædet.
  • Forhjulet er altid fastlåst, så den er ikke oplagt som klapvogn, hvis du er til drejbare hjul.
Baby Jogger Summit X3
Se pris
Baby Jogger Summit X3

Summit X3 fra Baby Jogger er en fantastisk løbevogn med sikker 5-punktssele, synlige reflekser og god affjedring, der sikrer dig en god løbetur med dit barn.

  • Kaleche med UV50+.
  • God ventilation.
  • Fantastisk og nemt foldesystem.
  • Inklusiv parkeringsbremse.
  • Kan bruges som klapvogn med drejefunktion.
  • Tilbehør som kopholder og regnslag skal tilkøbes.
BabyTrold Jogger Løbevogn
Se pris
BabyTrold Jogger Løbevogn

BabyTrold står bag denne løbevogn, som har en stærk pris til sammenligning med andre løbejoggere på markedet. Den har desuden en meget let vægt på 7 kg.

  • Komfortabel og god løbevogn.
  • Integreret håndbremse og varekurv.
  • Godkendt til 15 kg.
  • Fås i flere farver.
  • God pris.
Thule Glide 2 Løbevogn
Se pris
Thule Glide 2 Løbevogn

Glide 2 er et godt valg til dig, der ønsker en løbevogn med et langt liggemål og kan bruges længe, eftersom den er godkendt til 22 kg.

  • Suveræn vogn af høj kvalitet.
  • Rummelig kurv med topcover.
  • Let at pakke sammen.
  • Styr er justerbart.
  • Ekstra lommer til opbevaring.
  • Tilbehør som kørepose eller myggenet købes seperat.
Scandia Solace Løbejogger
Se pris
Scandia Solace Løbejogger

Solace er en prisvenlig løbevogn fra Scandia, har en god affjedring, lav vægt og sikkerhedsgodkendt til 15 kg.

  • Lav pris.
  • God sikkerhed med 5-punktssele.
  • Brugbar som klapvogn.
  • Flot og enkelt design.
  • Netlomme medfølger.
  • Styr kan ikke justeres.

Løb er godt for både din krop og dit sind. Løb er med til at styrke din muskulatur og forbedre din kondition, samtidig med, at du træner din mentalitet til at holde de lange ture ud. Der er mange fordele ved løb på trods af den relative enkelthed, der er ved sporten. Når du bliver forælder, kan det sommetider være svært at finde plads og tid til at løbe. 

Måske elsker du at løbe og nyder den energi, som løb kan give dig. Med en løbevogn kan du kombinere flere behov, fordi du kan løbe og samtidig tilbringe tid med dit barn på en hyggelig måde. Her er en løbevogn en fantastisk løsning, og du kan se flere og flere forældre, der løber med en løbevogn.

Men hvordan vælger du en god løbevogn eller joggingvogn? Hvad skal du kigge efter? Det kan du få svar på herunder og lære mere om løbevogne. Der findes nemlig et stort udvalg af løbevogne i forskellige varianter og med deres fordele og ulemper. 

Sådan vælger du den rigtige løbevogn

Der kan være fordele og ulemper ved udvalget af løbevogne, og der er derfor forskellige ting, der er værd at have in mente, når du skal købe en løbevogn. En god løbevogn – eller joggingvogn – skal både være sikker og behagelig for dit barn, samtidig med, at den skal give dig en god oplevelse, når du er ude at løbe med den. Derfor er det en god idé at sammenligne forskellige løbevogne for at finde frem til det bedste match for både dit og dit barn. 

I forhold til barnets komfort er det eksempelvis vigtigt, at der er nok polstring i sædet og ryglænet til, at dit barn kan sidde behageligt på din løbetur. Du kan ligeledes overveje hvilke vejrforhold, som du eventuelt har tendens til at løbe under. Kan løbevognen beskytte tilstrækkelig nok mod vind og regn? Og hvad med solbeskyttelse i forhold til de solrige dage?

Nogle vogne har nemlig en UPF-faktor i skærmen, som siger noget om, hvor god beskyttelse materialet har imod solens stråler. Så hvis du kommer til at løbe lange ture sammen med dit barn, når solen står højst om sommeren, kan det være, at du bør investere i en løbevogn med solbeskyttelse. 

Du bør også overveje hvilken løbevogn der passer dig bedst og din måde at løbe på. Du kan blandt andet kigge på, hvordan håndtaget er designet og vælge ud fra det håndtag, der er mest ergonomisk for dig at holde i, når du løber. 

Det kan også være relevant at tage i betragtning de steder og de overflader, hvor du løber på. Hvis du for eksempel udelukkende løber på asfalteret vej, kan du med fordel vælge en løbevogn med mindre hjul, da det kan gøre løbevognen nemmere at manøvrere.

Hvis du til gengæld har tendens til løbe i en skov, hvor overfladen er mere ujævn, er en løbevogn med større hjul et bedre valg. Du kan nemmere styre den sikkert igennem ujævne overflader, og hvad der måtte ligge på stien af grene og sten. 

Ligesom vognen skal passe til dit barn, skal den også passe til dig, der løber med den. Derfor er det en god idé at tage din højde med i overvejelserne, når du vælger en løbevogn. Nogle løbevogne er nemlig højere end andre, så det gælder om at finde én, der passer til dig, så du kan løbe så naturligt som muligt uden at overanstrenge kroppen. 

Vælger du en løbevogn, hvor håndtaget nemt kan justeres, er det en stor fordel, hvis du har en partner, der også er interesseret i at bruge løbevognen. På den måde kan løbevognen altid tilpasses den, som skal bruge den.

Se udvalget nu

Hvornår må man bruge en løbevogn?

En løbevogn er udviklet på en måde, som kræver, at dit barn kan sidde oprejst alene. Det vil sige, at dit barn skal have stærke nok rygmuskler og nakkemuskler til at holde kroppen og hovedet oprejst. Det kan børn typisk i alderen 6-8 måneder.

Som udgangspunkt bør du vente til, at dit barn er minimum seks måneder, før dit barn sidder i en løbevogn. Her burde dit barn kunne håndtere at sidde i en joggingvogn. Du kan altid drøfte det med en sundhedsplejerske, som bedst kan vurdere dit barn og guide dig.

Det er nemlig først, når dit barn er omkring den alder, at dit barns rygsøjle bliver stabil nok til at kunne sidde i en joggingvogn. Det gælder især, hvis vognen kommer til at køre henover ujævnt terræn, hvilket kan give nogle uhensigtsmæssige stød op igennem løbevognen og dermed også dit barns krop.

Derfor er det vigtigt, at dit barns ryg er robust og stærkt nok udviklet til at kunne håndtere disse stød. Du kan hjælpe dit barn med at styrke sin ryg ved at lade barnet ligge så meget som muligt på maven.

Læs også:

Stor Babyjogger guide.

Hvilke funktioner skal en løbevogn have?

Når du skal undersøge, hvilke funktioner din løbevogn skal have, er det vigtigt, at du finder en løbevogn, der er godkendt. Det er nødvendigt, at den har et forhjul, der enten er fastlåst eller kan fastlåses, som også har en god affjedring.

Hvis du undrer dig over, hvorfor forhjulet skal fastlåses under løbeturen, handler det om, at det er den mest sikre måde at løbe på. Med et fastlåst forhjul er det sværere at miste kontrollen over vognen og forårsage ulykker, når du løber på ujævnt terræn. 

Mange forældre foretrækker større hjul på løbevognen, fordi større hjul medvirker til en mere blød løbeoplevelse. Det hænger sammen med, at større hjul ofte har mere støddæmpning. Det gør det mere behageligt både for dig og dit barn, da vognen nemmere glider henover ujævnt terræn. Til gengæld er ulempen ved de større hjul, at de fylder mere, hvis løbevognen skal foldes sammen. 

Din joggingvognen må gerne være relativ let i vægt, så den er nem for dig at manøvrere rundt med. Det er nemlig hårdere at løbe med en løbejogger, end det er at løbe uden. Der er ikke blot ekstra vægt i form af dit barn, pusletaske og andre eventuelle nødvendigheder, som du skal have med dig. Selve løbevognen vejer også noget, så jo lettere den vejer, jo nemmere er den for dig at løbe med.

Heldigvis findes løbevogne i lave vægtklasser. Nogle joggingvogne kan fås helt ned til omkring ti kg i vægt, men selv ti kg kan gøre det hårdere at løbe med vognen, så det er en god idé at tage det roligt i starten, indtil du vænner dig til at løbe på den nye måde. 

En løbevogns primære funktion er at give dig mulighed for at tage dit barn med dig på dine løbeture. Men nogle løbevogne kan også mere end dét. Hvis du gerne vil slå to fluer med et smæk og bruge den som en klapvogn til daglig, kan du også finde løsninger, hvor du kan kombinere flere behov og bruge den på begge måder. 

Hvis du ønsker at have muligheden for at handle ind med vognen eller have plads til opbevaringsplads, kan du vælge en løbejogger, der har ekstra lommer eller opbevaring med en kurv under barnets sæde. På den måde kan du få mere brug ud af løbevognen ud over de løbeture, som du tager sammen med dit barn. 

Har du tænkt dig at køre efter en god løberute? Eller vil du gerne have muligheden for at klappe vognen sammen og tage den med dig på familietur? Så findes der varianter af løbejoggere, som kan foldes sammen, så den fylder minimalt. Men en foldbar løbevogn kan du nemt pakke den inde i bilens bagagerum og køre afsted. 

Husk desuden altid at holde øje med vejrudsigten, inden du løber med dit barn. Hvis det for eksempel er koldt og blæsende, så sørg for at give dit barn nok tøj på og dække for dit barn med kalechen. Til de solrige dage vil du og dit barn sætte pris på en løbevogn med solbeskyttelse i kalechen. Jo større kalechen er, og jo mere du kan justere på den, jo bedre er det for dit barns beskyttelse mod vejrforholdene. 

Som tidligere nævnt er det også vigtigt, at din joggingvogn er et godt ergonomisk match med dig. Her er det især håndtaget, der er værd at bemærke. Hvis håndtaget er for højt eller for lavt, kan det tvinge din krop i en stilling, som ikke er hensigtsmæssig at løbe i. Derfor bør du så vidt muligt vælge et justerbart håndtag, der kan tilpasses din højde, så du hverken spænder i skuldrene og krummer ryggen under dine løbeture.

Fordele ved en løbevogn

Der er en del glæder ved at tage på løbetur sammen med dit barn i en løbevogn. Det er en virkelig god måde at tilbringe noget kvalitetstid sammen, hvor du kan dele oplevelsen med dit barn og nyde den friske luft sammen. På den måde er dit barn aldrig en hindring for, at du kan komme ud og røre dig.

Med den rigtige løbevogn kan dit barn sidde behageligt og beskyttet og nyde den gode udsigt, mens du motionerer og viser omgivelserne for dit barn. Du vil helt sikkert opleve, at dit barn med tiden vil sætte sig op til løbevognen og tage initiativ til at løbe, fordi det frembringer nogle positive og gode erindringer hos dit barn.

En løbevogn giver altså dig og dit barn en unik mulighed for at tilbringe noget tid sammen og få nogle oplevelser, som I ellers ikke ville have fået, hvis du skulle løbe alene. Men fordi det er anderledes at løbe med dit barn i joggingvogn, end det er at løbe alene, kan der være behov for en ændring i måden, som du går til dine løb på. 

En særlig fordel ved løbevognen er også, at den er godkendt og beregnet til løb som primære formål. Nogle forældre vælger at løbe med en almindelig barnevogn eller klapvogn, men rent sikkerhedsmæssigt for dig og dit barn er det langt mere sikkert at bruge en løbevogn til formålet.

Hvis du førhen har været målrettet i forhold til at nå en bestemt tid eller et bestemt tempo, kan det være en fordel at lægge de høje ambitioner på hylden for en stund og i stedet nyde, at du er ude og tilbringe tid sammen med dit barn på en sjov og ny måde. Især i starten kræver det noget tilvænning at løbe med den ekstra vægt, som en løbejogger med et barn tilføjer. Så nyd hellere tiden sammen og hold dig ikke tilbage for at stoppe op og for eksempel kigge på ænder sammen, inden du løber videre. 

Hvis din løbevogn er multifunktionel, er det endnu en fordel, fordi du kan bruge din løbevogn flere gange om ugen end blot til løb og til flere formål. På den måde får du mere ud af dine penge, hvis du eksempelvis også kan bruge den til at handle eller til gåture med familien.

Hvis du er i tvivl om, hvilken model eller variant du specifikt skal vælge, kan det være en god idé at gå ind på de enkelte løbevogne og læse mere om dem. Det er værd at have in mente, at andre løbere ikke har samme højde, behov eller ambitioner som dig, så det er en god idé at sætte dig ind i dine egne behov, så du kan vælge den løbevogn, der giver mening netop for dig.  

Læs også:

Bedste cykelstol til børn.

Find løbevogne på tilbud

Leder du efter et godt tilbud på løbevogne? Du er bestemt ikke den eneste. Prisklasserne for gode løbevogne spænder bredt, og det kan derfor være rart for de fleste at spare penge på løbevognen.

Du kan trykke på knappen herunder for at komme til et større udvalg af løbevogne hos Babysam og se, om du kan være heldig at finde en løbejogger på tilbud. Finder du et godt tilbud, er det en god idé at slå til, mens du har muligheden.

Se tilbud nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken løbevogn er bedst?

Den bedste løbevogn er den, som opfylder dine behov i forhold til funktioner, kvalitet og budget. Du kan få inspiration i denne guide, så du kan blive klogere på dine ønsker og netop vælge den, som matcher dine kriterier.

Hvilken løbevogn skal man vælge?

Du skal vælge den løbevogn, som passer til dine behov. Brug tid på at undersøge mulighederne, så du er sikker på at vælge den løbevogn, der fungerer bedst for dig og dit barn. Det er den løbevogn, som du bliver gladest for.

Hvornår må baby sidde i en løbevogn?

Du kan løbe med dit barn i en løbevogn, når din baby er gammel og stabil nok til at sidde selv. Det anbefales, at dit barn er minimum seks måneder, før dit barn sidder i en løbevogn.

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *