Reklame

Læringstårn: 5 fantastiske og funktionelle læringstårne i 2024

Et læringstårn er et fantastisk udstyr til børn, da det kan hjælpe dit barn med at blive mere selvstændig og udvikle dit barn motorisk. Dit barn elsker at være med i køkkenet, og det giver læringstårnet dit barn mulighed for.

Kort og godt
Fordele
Ulemper
Bestseller
TiSsi Felix Naturbøg Læringstårn
Se pris
TiSsi Felix Naturbøg Læringstårn

Felix læringstårnet i Natur Bøg får fantastiske anmeldelser på Mammashop. Det roses for at være et stort hit, står stabilt og en favorit hos børnene. Det er det mest populære valg på grund af pris og materiale.

 • Fantastisk kvalitet.
 • Kan vokse med dit barn.
 • Maksimal bæreevne på 250 kg.
 • 10 års garanti.
 • Perfekt til børn i alderen 1-4 år.
 • Massiv bøg bliver påvirket af temperatur-ændringer, så det er en god idé at stramme skruerne løbende.
Hemmingsen Kids Martin Læringstårn
Se pris
Hemmingsen Kids Martin Læringstårn

Martin læringstårnet er alsidig, og selve ståpladsen kan justeres i tre højder. Det er perfekt til børn i alderen 1-4 år. Det er robust, sikkert og øger dit barns mulighed for at blive selvstændig og social i køkkenet med dig.

 • Dansk design.
 • Håndlavet og unik.
 • Praktisk og sikkert læringstårn.
 • Maks. belastning på 50 kg.
 • Fremstillet af miljøvenlig træ.
 • Det anbefales ikke at tage læringstårnet i brug udendørs.
TiSsi Felix Grå Læringstårn
Se pris
TiSsi Felix Grå Læringstårn

Felix læringstårnet i grå får de varmeste anbefalinger fra køberne hos Mammashop. Børnene finder lynhurtigt ud af teknikken, bruger læringstårnet mange gange dagligt og er en stor hjælp i køkkenet.

 • Den gør hverdagen nemmere for børnefamilier.
 • Nem at montere.
 • Kan vokse med dit barn.
 • Sikker og stabil.
 • Ergonomisk udviklet.
 • Denne farve er dyrere end den klassiske i natur bøg.
TiSsi Felix Natur Eg Læringstårn
Se pris
TiSsi Felix Natur Eg Læringstårn

Felix i Natur Eg er et kæmpe hit hos børn. Det er virkelig stabilt og super lækker kvalitet. Det kan indstilles i forskellige højder, så det vokser med dit barn. Læringstårnet får de bedste anbefalinger herfra.

 • Fantatisk træsort.
 • Flot design og kvalitet.
 • Robust og klassisk materiale.
 • Passer til de fleste hjem.
 • Stilrent og elegant udtryk.
 • Denne variant er den dyreste.
TiSsi Felix Hvid Læringstårn
Se pris
TiSsi Felix Hvid Læringstårn

Det hvide læringstårn TiSsi er solid, sikker og et klassisk valg. Børn er vilde med dette læringstårn, fordi dit barn får meget ud af at følge med, hvad der sker på køkkenbordet. Nu kan dit barn være med til at lave mad.

 • Nem at rengøre.
 • Børn bliver hurtigt tryg ved læringstårnet.
 • Kan bruges i en lang periode.
 • Gode erfaringer fra forældre og børn.
 • God kvalitet.
 • Bør løbende efterspændes af sikkerhedsmæssige årsager.

Mangler du et læringstårn til dit barn? Så er du landet det rigtige sted. Et læringstårn er en genial og smart løsning til de nysgerrige børn, som elsker at deltage i aktiviteterne i køkkenet. Med sit eget læringstårn kan dit barn hjælpe dig med madlavningen og underholde dig samtidig.

I denne guide finder du forskellige læringstårne, så du kan sammenligne mulighederne og beslutte dig for, hvilket læringstårn du skal købe. Et læringstårn er uundværligt for mange forældre, fordi det gør tiden i køkkenet meget nemmere og sjovere for dig og dit barn.

Sådan vælger du det rigtige læringstårn

Der findes forskellige varianter af læringstårnet, og det kan derfor være svært at beslutte sig for, hvilken du skal vælge. For at finde det bedste læringstårn til dit barn kan du overveje forskellige faktorer såsom, hvor nem læringstårnet er at montere, hvordan er kvaliteten på konstruktionen, hvor stabil er læringstårnet, og hvor nem er den at rengøre.

Du kan også overveje, om det har en betydning for dig, hvorvidt læringstårnet kan justeres, så det har mulighed for at vokse med dit barn. Dette er også en faktor, der er med til at øge sikkerheden for læringstårnet.

Når du skal beslutte dig for et læringstårn, kan du kigge efter følgende:

 • Justerbar indstilling: Det giver dig mulighed for at tilpasse læringstårnet i takt med, at dit barn vokser og bliver større. En anden fordel er, at læringstårnet kan bruges af forskellige børn, da den altid kan justeres efter barnet.
 • Sammenfoldes: At læringstårnet kan foldes sammen, kan have betydning for dig, der har brug for at slå den sammen og stille den væk, når læringstårnet ikke er i brug. På den måde har du mulighed for at opbevare læringstårnet i mindre rum.
 • Materiale: Det kan godt svare sig at betale ekstra for et læringstårn i træ fremfor plastik, da træet vil være mere stabilt og robust. Det er ligeledes en investering i dit barns sikkerhed.

Du kan se et større udvalg af læringstårne hos Mammashop, hvor du kan sammenligne farver og materialer. Find udvalget herunder.

Se udvalget nu

Hvad er et læringstårn?

Læringstårnet har det formål, at det giver dit barn adgang til at lære og udforske.

Et læringstårn hjælper dit barn med at komme på samme niveau som dig på en sikker måde, når du står i køkkenet eller ved spisebordet. Det giver dit barn selvtillid at have lov til at være med og deltage i de samme aktiviteter som dig, og det giver dit barn en følelse af, at der er tiltro til barnets evner og kunnen.

Når du står og har travlt med madlavningen, kan dit barn selv komme op på læringstårnet. Læringstårnet giver dit barn mulighed for at følge med i dine aktiviteter, give en hånd med eller lave sin egen aktivitet tæt på dig.

Det er også virkelig praktisk, hvis dit barn skal vaske hænder i køkkenet. På den måde slipper du for at løfte barnet op til og ned fra håndvasken. Det gør dit barn mere selvstændig, når dit barn selv kan komme op på læringstårnet og gøre det hele selv.

De små størrelser elsker at være med i køkkenet eller følge med, hvad der sker hos de voksne. Dog kan der opstå fare, når barn selv prøver at komme op på køkkenbordet eller spisebordet. Derfor er det fordelagtigt at investere i et læringstårn, da det hjælper dit barn med at komme op til forskellige højder uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Læs også:

Skrivebord til børn guide.

Læringstårn og sikkerhed

Læringstårnet kan tilpasses dit barns højde, og dit barn står sikkert i læringstårnet. Der er derfor ikke den samme fare for at falde ned fra den, som der er ved en almindelig skammel til børn. Du skal selvfølgelig altid holde opsyn med dit barn, når barnet står i sit læringstårn.

For at øge sikkerheden for dit barn skal du overholde de vejledende anvisninger i forhold til dit barns alder og vægt. Alle børn er forskellige og udvikler sig forskelligt. Du skal derfor tilpasse sikkerheden efter dit barn, for du kender dit barn bedst.

Der er forskellige ting, som du kan gøre for at opretholde sikkerheden ved et læringstårn.

 • Sørg for at efterspænde skruerne løbende, så du er sikker på, at alle dele er fastspændte og skruet stramt.
 • Vær altid opmærksom på, hvad der er i nærheden af dit barn, når barnet står i læringstårnet. Det gælder især, når dit barn er med dig i køkkenet. Hold altid skarpe genstande væk fra dit barn og sørg for, at dit barn ikke står tæt på komfuret eller ovnen.
 • Børn eksperimenterer og bevæger sig altid, og du skal derfor altid højde øje med dit barn.
 • Tilpas læringstårnet efter dit barn, så dit barn er bedst muligt beskyttet i læringstårnet.

Med tiden vil du opleve, hvordan dit barn bliver bedre og bedre til at mestre motorikken ved et læringstårn. Du kan derfor selv følge med i, hvordan læringstårnet gør dit barn mere uafhængig og selvstændig. Læringstårnet er med til at give dit barn mere motorisk frihed og mulighed for at eksperimentere med dig ved sin side, for du skal naturligvis altid holde nøje opsyn med dit barn i læringstårnet.

Hvor længe kan man bruge et læringstårn?

Det er naturligvis forskelligt fra producent til producent, hvor længe dit barn kan bruge læringstårnet. Det kommer an på dit barns størrelse, og hvordan dit barn vokser med alderen, men der er mange børn i 4-5 års alderen, der stadig har stor glæde af læringstårnet. Med alderen bliver dit barn mere og mere selvstændig, og det giver hele tiden dit barn mulighed for nye friheder.

Når dit barn selv har interesse for at lave mad til sig selv, kan dit barn bruge læringstårnet til at stå ved køleskabet og nå fødevarer eller drikkevarer fra de øverste hylder i køleskabet. Det giver dit barn en større følelse af frihed, selvstændighed og uafhængighed, der er med til at styrke dit barns selvtillid og tro på egne evner.

De fleste læringstårne kan derfor vokse med dit barn og bruge i mange år frem. Derfor er det et rigtig godt køb, som kan blive en god investering i dit barns udvikling og selvhjulpenhed.

Læs også:

Kuglebane til børn.

Hvilket læringstårn er bedst?

Du skal vælge det læringstårn, som du synes bedst om. Alle familier er forskellige og har individuelle behov og ønsker. Derfor vil svaret på det bedste læringstårn altid variere afhængig af, hvad vedkommende har. Du kan bruge erfaringerne og vejledningerne fra denne guide til at finde frem til, hvilket læringstårn er bedst til dig og dit behov.

I denne guide finder du forskellige læringstårne, som du kan sammenligne. Det gør det nemmere for dig at tage stilling til, hvad der virker som det bedste valg for din familie. Læringstårnene varierer i prisklasse, materiale og funktioner. Du skal derfor finde frem til, hvad du har af præferencer, så du bedre kan træffe det rigtige valg.

Uanset hvilket læringstårn du vælger, vil dit barn være glad for muligheden for at deltage i aktiviteterne i køkkenet sammen med dig. Det er en rigtig god måde at skabe mere socialt samvær, samtidigt med, at du har mulighed for at lave mad. Det er derfor rigtig oplagt om eftermiddagen, hvor der skal laves mad, smøres madpakker, vaskes op eller gøres rent.

Dit barn kan enten deltage i aktiviteterne sammen med dig eller stå med noget legetøj ved siden af dig. Det har dit barn mulighed for, uanset hvilket læringstårn du vælger. Så find det læringstårn, som du bedst kan lide og rammer dit budget og smag.

Hvorfor er det en god idé at købe et læringstårn?

Mange forældre har gode erfaringer med et læringstårn. Der er forældre, der køber det til sine børn fra 1 års alderen, fordi det er et godt køb, som bliver brugt dagligt. Det er den generelle opfattelse, at det bruges flere gange om dagen. Børnene bruger læringstårnet til at hjælpe med at lave mad i køkkenet eller stå og lege med eksempelvis modellervoks, mens du kan lave mad eller tømme opvaskemaskinen i køkkenet.

En af grundene til at forældre foretrækker et læringstårn er, at det er et fantastisk redskab til nysgerrige børn, der vil tæt på sine forældre. Du slipper for at rykke stole eller skamler frem og tilbage i køkkenet. Til gengæld har du et læringstårn, hvor dit barn kan stå stabilt og sikkert.

Både forældre og børn er glade for et læringstårn. Dit barn kan hjælpe med madlavningen, lave sin madpakke eller kigge ud af vinduet og følge med. Det er rart for forældre at have mulighed for at vende sig om et øjeblik uden at bekymre sig for, om dit barn falder ned.

Og så er det bare smart, at læringstårnet kan justeres, så det passer til dit barns højde. Nogle forældre beskriver endda læringstårnet som en af de bedste investeringer i tilbehør til børn, fordi de finder den så uundværlig. Den gør din hverdag meget nemmere, hvis du har et barn, der rigtig gerne vil være tæt på dig og følge med i dine gøremål.

Læs også:

Bedste kugledyne til børn.

Fordele ved et læringstårn

Der er mange fordele ved at købe et læringstårn til dit barn. Det er et fantastisk køb til familier med små børn af flere årsager, som du kan læse mere om herunder:

 • Et læringstårn gør det muligt for dit barn at være i samme højde som køkkenbordet på en sikker måde uden fare for, at dit barn falder ned.
 • Børn elsker at være med i køkkenet, og læringstårnet giver dit barn mulighed for at deltage eller følge med i aktiviteterne.
 • Læringstårnet stimulerer og udvikler dit barn motorisk.
 • Det hjælper dit barn med at blive mere selvstændig og selvhjulpen.
 • Dit barn lærer hurtigt selv at klatre ind og ud af læringstårnet, så du bliver fri for at løfte barnet hele tiden eller slæbe stole med i køkkenet.
 • Dit barn kan bruge læringstårnet til at vaske hænder, så det bliver nemmere for dit barn med de daglige håndvask.
 • Det er et sikkert og stabilt sted for dit barn at være, så du trygt kan stå ved siden af og lave mad, vaske op eller andre gøremål.
 • Læringstårnet kan vokse med dit barn og bruges i mange år frem. Selv børn i alderen 4-6 år har stadig glæde af læringstårnet.

Find læringstårn på tilbud

Er du på udkig efter et læringstårn på tilbud? Du kan være heldig at finde dem på udsalg, så det er en god idé at slå til, når der er tilbud på de smarte læringstårne.

Hos Mammashop forhandles det populære Felix læringstårn, som du kan få i flere forskellige farver. Du kan klikke på knappen herunder og se, om du kan finde læringstårnet på tilbud lige nu.

Se tilbud nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket læringstårn skal jeg vælge?

Du skal vælge det læringstårn, som passer til dit behov, budget og dine ønsker. Du kan sammenligne læringstårne i denne guide og finde din favorit.

Hvad kan man bruge et læringstårn til?

Du kan bruge et læringstårn til at give dit barn mulighed for at være med i køkkenet, når du står og laver mad eller smører madpakker. Det skaber nærvær og giver dit barn følelsen af at være en del af aktiviteten med dig.

Hvilke fordele er der ved et læringstårn?

Der er mange forskellige fordele ved et læringstårn. Eksempelvis kan det hjælpe dit barn med at blive mere selvstændig, stimulere dit barns motorik og give dit barn mulighed for at være i samme køkkenhøjde som dig.

Kommentarer

Mirjam fra ModernHouse
Fantastisk og informativ indlæg om læringstårne. Hvor der efterhånden findes mange forskellige og flotte udgaver. Fra Hemmingsen Kids er der også et læringstårn under navnet: Martin, som minder om disse udgaver og ligger i samme prisklasse. :-)
april 26, 2023
Selina
Vi er såååå glade for vores, Flere fra min mødregruppe har også købt et læringstårn nu
maj 16, 2023

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *