Reklame

Weekendseng: 5 gode og praktiske rejsesenge i 2024

En weekendseng bliver du glad for, hvis du har planer om at sove hos venner, familier eller i sommerhus på et tidspunkt. Du bør gå efter en weekendseng, der er nem at slå op, har en let vægt og giver dit barn mulighed for at sove sikkert og komfortabelt.

Kort og godt
Fordele
Ulemper
Mest populær
BabyDan weekendseng
Se pris
BabyDan weekendseng

Klassisk og foldbar weekendseng fra danske BabyDan, som er nem at slå op og sammen. Du får en rejsetasken med i købet, så du nemt kan tage den med dig, når du skal på farten.

 • Dansk brand.
 • Let at folde sammen.
 • Robust og stabil seng.
 • God pris.
 • Lækker kvalitet.
 • Du skal lige sætte dig ind i teknikken bag at slå den op, men når du først har lært den, er det virkelig let.
Bugaboo Stardust Rejseseng
Se pris
Bugaboo Stardust Rejseseng

Rejsesengen fra Bugaboo er genial, fordi du får en transportcover og madras med. Weekendsengen har fire store sider med net, så du har mulighed for at holde øje med dit barn og omvendt.

 • Fantastisk weekendseng.
 • Kan bruges til 15 kg.
 • Nem at transportere.
 • Fås i flere farver.
 • God sikkerhed.
 • Høj pris.
Hauck Play N Relax Weekendseng
Se pris
Hauck Play N Relax Weekendseng

Det tyske mærke Hauck står bag denne rejseseng, som er oplagt til små størrelser i alderen 0-3 år. Den er utrolig fleksibel med sine hjul, der gør den flytbar.

 • Kan bruges til søvn og leg.
 • Transporttaske med hank medfølger.
 • Rum til legetøj og sutter.
 • Kan klare op til 15 kg.
 • Fylder begrænset.
 • Den vejer 9,8 kg.
Bedst i test
AeroMoov Pop-up Weekendseng
Se pris
AeroMoov Pop-up Weekendseng

Den fantastiske og skønne weekendseng fra AeroMoov kan bruges i mange år og perfekt til ture med familien. Der medfølger madras og opbevaringspose til dit køb.

 • Fantastisk kvalitet.
 • Kan også bruges udenfor.
 • Kåret som bedst i test 2022.
 • Nem at folde sammen.
 • Slidstærk og smart.
 • Høj prisklasse.
Beemoo weekendseng
Se pris
Beemoo weekendseng

Beemoo rejsesengen får fantastiske anmeldelser hos Jollyroom og roses for at være en billig weekendseng, der er super nem at slå op og sammen.

 • Madras medfølger.
 • Godkendt til 15 kg.
 • God kvalitet.
 • Populær på Jollyroom.
 • Value for money.
 • Den vejer 9 kg og kan være lidt tung at flytte.

Mangler du en weekendseng eller rejseseng til dit barn? En rejseseng er fantastisk og praktisk, fordi den er nem at tage med på farten og gør overnatningerne lettere for både dig som forælder og dit barn. Enhver forælder ved, at det er en god idé at investere i et godt sovemiljø, for søvn i forvejen er en mangelvare.

I denne guide finder du et udvalg af nogle af de bedste weekendsenge på markedet. De findes i forskellige prisklasser, så du kan vælge den seng, der passer bedst til dit behov. Uanset hvad kommer du til at nyde alle fordelene ved en rejseseng, fordi det er et godt køb, når du har små børn.

Du kan finde meget mere information om weekendsenge herunder, så du kan sammenligne mulighederne og finde din favorit til dit barn.

Sådan vælger du den rigtige weekendseng

En weekendseng er et genialt køb, hvis du har små børn, men det kan være svært at beslutte sig for, hvilken rejseseng du skal købe. Er du i tvivl, er du landet det rigtige sted. I denne guide bliver du klogere på, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du vælger en weekendseng. På den måde sikrer du dig et køb, som du bliver glad for.

Der findes mange forskellige weekendsenge i et stort udvalg af størrelser, farver og prisklasser. Når du først er blevet klogere på dine ønsker og behov, er det meget lettere at finde frem til, hvad der er det rigtige valg netop for din familie.

De fleste weekendsenge kan slås sammen, så de fylder minimalt og kan opbevares i garagen, loftet, kælderen eller hvor det er mest hensigtsmæssigt for dig at opbevare det. Det fylder i hvert fald minimalt, og det kan virkelig være rart at have en weekendseng, når behovet opstår. På den måde slipper du for at spekulere over, hvem du skal låne en rejseseng af, når du har brug for den.

Kommer du til at bruge weekendsengen meget, er det en god idé at gå efter en rejseseng i ordentligt kvalitet og tilkøbe en god madras ved siden af. Du kan se et større udvalg af weekendsenge hos Jollyroom herunder, så du kan sammenligne udvalget og finde den perfekte rejseseng.

Se udvalget nu

Hvad er en weekendseng?

En weekendseng eller en rejseseng er en genial løsning, som du bliver glade for at købe. Den er fuldstændig uundværlig, når du skal sove hos familie eller overnatte i sommerhus. Weekendsengen er let at transportere med dig i bilen, fordi den fylder ganske lidt og vejer minimalt.

Når du skal overnatte hos andre eller i et sommerhus, er der mange forældre, der frygter nætterne. For du og din baby har din egen rutine derhjemme, og du vil nødig ødelægge det. Alle ved, hvor vigtig nattesøvnen er. Det er næppe muligt at slæbe dit barns tremmeseng med rundt, fordi det er både upraktisk, tungt og besværligt.

Derfor er rejsesengen virkelig genial, fordi dit barn hurtigt bliver tryg ved at sove i den. Jo mere dit barn kommer til at ligge i rejsesengen, jo mere trygt vil barnet blive. For weekendsengen bliver genkendelig og føles mindre skræmmende. Den har den rette størrelse børn i den alder, der stadig har glæde af tremmesengen. Det er sikkert for barnet at sove i rejsesengen, så du slipper for at sove uroligt, fordi du er bange for, at dit barn eventuelt vil falde ud af sengen. Det er ikke en muligt med en rejseseng, fordi den har sikre sider, præcis som tremmesengen har.

Læs også:

Baby Jogger guide.

Hvordan slår man en weekendseng op?

I denne video kan du se trin-for-trin, hvordan du slår weekendsengen fra BabyDan op, og hvordan du slår den sammen igen. Videoen tager under 1 minut og er derfor meget overskuelig, så du kan lære teknikken bag mekanismen.

Videoen er utrolig vejledende og gør det meget nemmere for dig at overskue, hvordan du slår weekendsengen op. Det er en udfordring, som mange forældre bakser med, og det er derfor meget mere håndgribeligt at se det på video.

Hvis du er i gang med at slå weekendsengen op lige nu, samtidigt med, at du ser videoen, kan du altid trykke stop undervejs, hvis videoen gør det hurtigere, end du kan følge med. På den måde kan du gøre det i dit tempo uden at stresse.

Hvor længe kan man bruge en rejseseng?

Det varierer meget fra producent til producent, hvor længe du kan bruge en weekendseng. Det afhænger af forskellige faktorer såsom længden på rejsesengen og maks. belastningen på sengen. Det vil sige, hvornår dit barn vokser ud af sengen. Derfor vil det være forskelligt for weekendsengene, fordi det kommer derfor an på, hvilken model du vælger.

Vælger du eksempelvis klassikeren fra Baby Dan, er weekendsengen godkendt til en maksimal belastning på cirka 14 kg. Derudover må dit barn højst måle 87 cm i længden. Den kan derfor bruges i nogle år, men er mest oplagt til mindre børn.

Rejsesengen fra Topmark anbefales til børn i alderen 0 – 4 år og kan holde til en maksimal belastning på 15 kg. Den kan derfor bruges lidt længere tid end BabyDan weekendsengen. Luksus rejsengen fra Deryan kan bruges af børn til alderen 4-5 år.

I sidste ende kommer det an på, hvad dit barn vejer og måler. Derfor vil svaret også variere alt efter, om dit barn er lille, gennemsnitlig eller stor i størrelsen, hvornår dit barn vokser fra weekendsengen.

Læs også:

Kravlegård til børn.

Hvilken weekendseng er bedst?

Den bedste weekendseng er den, som opfylder dine behov, ønsker og dit budget. Du skal derfor tage udgangspunkt i, hvilken rejseseng der er bedst for dig i forhold til dine kriterier. 

Du kan eksempelvis spørge dig selv, om rejsesengen skal være i en bestemt farve, størrelse, prisklasse eller noget fjerde. Skal den være med eller uden madras? Skal den slås op på en bestemt måde? Er der nogle funktioner i rejsesengen, som du ønsker, der skal være opfyldt? Skal den bruge udendørs eller indendørs?

Ved at stille dig selv disse spørgsmål kan du komme et skridt tættere på den perfekte weekendseng, der vil gøre nætterne nemmere for dig og din guldklump, når du er på besøg hos venner og familie eller i sommerhus.

Hvorfor er det en god idé at købe en rejseseng?

Det er en god idé at købe en rejseseng, fordi den kan være praktisk at have, hvis du skal overnatte hos andre eller skal bruge en seng til dit barn i sommerhuset. Det er ikke altid, at det er en mulighed, at andre har en weekendseng klar til dig. Derfor kan du altid være et skridt foran ved at have din egen rejseseng, som du altid kan tage med dig.

Det er et køb, som mange forældre er glade for, fordi den bare er praktisk og rar at have. På den måde bliver det ikke andres ansvar at have en seng klar til dit lille barn. Ved at have din egen weekendseng er der også den fordel, at dit barn med tiden vil lære den at kende, så det ikke føles utrygt at sove andre steder. Tværtimod vil weekendsengen symbolisere noget tryghed og genkendeligt, så det bliver lettere for dit barn at falde til ro om aftenen.

Læs også:

Soveposer til børn.

Hvorfor er weekendsenge populære?

Weekendsenge er populære, fordi du slipper for at slæbe dit barns tremmeseng med dig på tur eller ikke behøver at putte dit barn i en seng, der føles for stor og overvældende for dit lille barn.

En weekendseng er derfor et rigtig godt kompromis, der fungerer for alle. Den er prisvenlig, nem at have med hos andre eller i sommerhuset, og dit barn får en rigtig komfortabel soveplads.

Det er nemlig ikke en garanti, at andre har en weekendseng, som du kan bruge til dit barn. Derfor er det en god idé at have din egen rejseseng, som du kan tage med dig, når dit barn skal overnatte uden for hjemmet. 

Fordele ved rejsesenge

Der er mange fordele ved at bestille og købe din egen weekendseng. Nedenunder kan du læse meget mere om nogle af de fordele, som der bliver fremhævet i denne guide.

 • Tryghed: Når du har din egen weekendseng, vil dit barn med tiden vænne sig til den og blive mere komfortabel med den. Det betyder også, at det bliver lettere for dit barn at overgive sig til søvnen, fordi rejsesengen føles rar og sikker. 
 • Praktisk: Det er rart at have din egen rejseseng, så du altid kan tage den med dig, når du og dit barn skal sove ude. På den måde slipper du for at låne rejsesenge af andre eller betale for at låne en weekendseng.
 • Lang levetid: En rejseseng kan bruges i mange år og kan gå i arv til søskende. Det gør, at du kan have glæde af weekendsengen i lang tid.
 • Pris: Du kan sagtens finde billige rejsesenge, så det kan virkelig være en god langsigtet investering at købe en rejseseng.
 • Fylder minimalt: En rejseseng kan slås helt sammen, så den ikke fylder særlig meget i tasken, der følger med til weekendsengen.

Find weekendsenge på tilbud

Hos Jollyroom finder du et stort udvalg af gode weekendsenge i forskellige prisklasser og størrelser. Du kan derfor klikke ind på webshoppen og se, om du kan være heldig at finde en rejseseng på tilbud lige nu. 

Jollyroom forhandler populære mærker som BabyBjörn, Beemoo, AeroMoov og Hauck. Det er gode mærker, som repræsenterer god funktionalitet, høj kvalitet og flot design.

Se tilbud nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste weekendseng?

Det er meget individuelt, hvilken weekendseng der er den bedste. Det kommer an på dine ønsker og behov i forhold til størrelse, pris og farve.

Hvilken weekendseng skal jeg vælge?

Du skal vælge den weekendseng, som giver mening for dig og din familie. Det er den rejseseng, som du vil blive gladest for.

Hvordan slår man en rejseseng sammen?

I denne guide finder du en kort video, så du lynhurtigt kan slå weekendsengen sammen eller op. Lær det simple trick, der vil gøre det meget nemmere for dig.

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *