Reklame

Barselsgave: 13 fantastiske og personlige barselsgaver i 2024

Mangler du gode idéer til barselsgaver? Det kan være svært at finde den perfekte barselsgave. Skal barselsgaven være til mor, baby eller far? Uanset hvem finder du inspiration til barselsgaver i denne artikel, så du kan skabe den ultimative glæde hos modtageren. Det er populære gaver, der med garanti vækker stor begejstring.

Den perfekte barselsgave er naturligvis et individuelt spørgsmål. Hvis du er helt på bar bund og er i tvivl om, hvad du skal købe, er der hjælp at hente på denne side. Nedenunder kommer der en række gode forslag til perfekte barselsgaver.

I denne oversigt finder du forskellige barselsgaver, der både er til glæde for mor, far og baby. Det er en stor begivenhed at blive forælder, og det er helt forståeligt, at du gerne vil gøre et godt indtryk og forkæle baby eller de nybagte forældre. På denne side kan du lade dig inspirere dig af barselsgaver.

Disse gaveidéer tager udgangspunkt i, hvad forældre har været gladest for at modtage i barselsgave. Nedenunder finder du en vilkårlig samling over de bedste barselsgaver ifølge andre nybagte forældre.

Find babylegetøj nu

Babylegetøj

Derfor anbefaler vi babylegetøj: Det er den ultimative forkælelse til barnet. Hos Mammashop finder du babylegetøj i god kvalitet, som du kan give til babyen med god samvittighed.

Babylegetøj – den børnevenlige gave:
Babyer elsker alt legetøj, der er farvestrålende, kan tages op til munden, siger lyde, kan vendes og drejes osv. Derfor er der ingen tvivl om, at babylegetøj er en barselsgave, der hitter hos de små børn.

Babylegetøj er med til at understøtte og udvikle børn. For de helt små babyer er det særligt motorikken, der stimuleres. Babyen vil lære at holde fast i legetøjet og med tiden tage det op til munden for at undersøge det. Det er en rigtig god måde at øve finmotorikken, sanserne og øje-hånd-koordinationen.

Blandt det mest populære babylegetøj hos Mammashop finder du aktivitetsstativet fra Moulin Roty, BRIO gåvogn, Vilac træklodser med lyd, Goki pegebøger, søde rangler og sjove bideringe. Så hvis du er på udkig efter forkælelse til baby, er det uden tvivl babylegetøj, som du skal kigge efter.

Køb babylegetøj nu

Moonboon slyngevugge og vuggemotor

Derfor anbefaler vi slyngevuggen: Moonboon er et dansk mærke, der forhandler populære slyngevugger og vuggemotor. For mange forældre er slyngevuggen uundværlig i barslen, da den frigiver hænder og sikrer, at barnet sover gode lure.

Slyngevugge – den dyre gave:
Dette er ikke en af de prisvenlige barselsgaver, men ikke desto mindre er den et kæmpe hit hos nybagte forældre. Hængevuggen er en kæmpe hjælp i de rolige stunder, hvor baby godt kan blive pylret eller overtræt. Den hjælper barnet med at falde til ro og bliver beroliget af de rolige bevægelser.

Slyngevuggen kan købes med eller uden vuggemotor. For mange forældre er vuggemotoren et must, fordi forældrene slipper for at vippe slyngen, men kan i stedet nyde at have hænderne frie. Den tid kan i stedet bruges med barnets søskende, på at slappe af eller ordne gøremål.

Hvis du kan genkende Moonboon mærket, er det måske, fordi du har set dem i Løvens Hule i sæson 6 (2021).

Køb slyngevugge nu

Hugged kugledyne til barn

Derfor anbefaler vi kugledynen: Det er den perfekte gave, som gavner både barnet og forældre. Barnet får en beroligende kugledyne, som hjælper barnet med at sove bedre. Forældre får nogle flere timer på øjet.

Kugledynen – den betænksomme gave:
Kugledynen er den geniale barselsgave til børn, fordi den kan hjælpe barnet med at slippe for besværet med uro om natten. En kugledyne eller tyngdedyne er en rigtig god søvnhjælp og skaber tryghed for barnet. Den er populær, fordi den skaber ro og komfort.

Kugledynen fås i to forskellige vægtklasser: Du kan vælge mellem 3 kg eller 5 kg. Den kan være en god idé at introducere som en del af putterutinen om aftenen. På den måde bliver barnet mere bevidst om forskellen på dag og nat. Det betyder, at barnet med tiden vil have lettere ved at falde til ro om aftenen og sove dybere med færre opvågninger. Tyngdens formål er at sikre ro i kroppen og færre bevægelser.

Som bonus kan det oplyses, at tyngdedynen fra Hugged leveres med gratis fragt, tilfredsgaranti og består af dansk design. Og hvis du har lyst, kan du købe en voksen udgave til dig selv.

Køb kugledynen nu

Personlige bøger

Derfor anbefaler vi personlige bøger: Min Bedste Bog tilbyder personlige bøger, hvor barnets navn og nærmeste indgår i de fantastiske fortællinger. En nærværende og personlig gave for livet.

Personlige bøger – den personliggjorte gave:
Hos “Min Bedste Bog” kan du få produceret en personliggjort bog til børn op til 10 år. Det er en rigtig god idé, hvis du vil give barnet et minde for livet. En fortælling hvor barnet optræder som hovedperson. Det er en bog, som barnet altid kan tage frem og bruge i mange år. Den personliggjorte bog kan leveres på 3-4 dage fra Min Bedste Bog.

Der findes mange tematikker, så du kan vælge den, som du tror, der passer barnet bedst. Det er virkelig en unik læseoplevelse at give barnet, som med garanti vækker begejstring hos forældrene. At læse bøger er en rigtig gode måde at stimulere barnets sprog og udvide barnets ordforråd. De fleste børn nyder de stille stunder med højtlæsning, hvor fokus er på fortællingen og nærværet med sine forældre.

Køb bøgerne nu

Strækvikle

Derfor anbefaler vi en stræklevikle: Strækviklen giver forælderen mulighed for at have frie hænder, samtidigt med, at baby kan være tæt på forælderen og få en masse tryghed.

Strækviklen – den omsorgsfulde gave:
En af de barselsgaver, som der har været mest positiv feedback fra jer, er strækviklen. Det kan godt være, at modtageren lige skal lære den at kende og vænne sig til at binde den rigtigt. Men når du først har lært det, kan du ikke undvære den igen. Det er en af de bedste og mest brugbare gaver at modtage. En bæresele kan også være et godt alternativ til strækviklen.

Strækviklen vinder mere og mere frem, fordi det er den ultimative måde at give barnet en masse nærvær og tryghed. En baby falder hurtigt til ro i strækviklen, fordi barnet kan høre lydene og mærke varmen fra forælderens krop. For forælderen betyder det, at hænderne er frie til at lave mad, handle eller ordne praktiske ting i huset. Det er særligt en vinder i ulvetimerne eller aftentimerne, hvor baby kan have en tendens til at blive pylret.

Køb strækvikle nu

Udstyr til mor og baby

Derfor anbefaler vi det: Hos MamaMilla kan du finde luksus og forkælelse til både baby og mor. På den måde kan du vise, at du både tænker på moderen og baby.

Barselsgaven med fokus på forkælelse og betænksomhed:
Der er masser af lækre ting til mor og udstyr til baby at finde hos MamaMilla. Mange forældre bliver helt rørte, når du køber en gave til dem og ikke blot baby. I en tid hvor der er meget fokus på baby kan forældrene godt glemme sig selv, og det er en god reminder om, at der også bliver tænkt på dem og deres behov.

Forældre kommer hurtigt til at leve i en babybobbel, hvor alting handler om den lille guldklump, så det kan være rart at få lidt, som de kan forkæle sig selv med. På MamaMilla er det populært med ammetøj, amme bh’er, bæreseler, sutter, plejeprodukter til mor og babynest. De kører bl.a. med populære mærker såsom Najell babyudstyr, BIBS sutter, Joha tøj og Lille Kanin babyprodukter.

Køb nu

Herreur til far

Derfor anbefaler vi et ur: Et ur er en rigtig betænksom gave at give til forældrene. Det er et fantastisk minde at få, som altid kan bæres på hånden og forbindes med ankomsten af den nye baby i familien.

Ur – den mindeværdige gave:
Hvis du er på udkig efter en barselsgave til din mand, kollega, søn, ven eller lignende, kan det være en god idé at købe et herreur. De fleste mænd elsker et smukt og funktionelt ur. Det er den perfekte gave til den kommende eller nybagte far, der har alt. Gaveidéen kan også bruges til kvinden, som vil blive rigtig glad for et fantastisk dameur.

Er du i tvivl om hvilket ur der vil være perfekt, kan du finde de mest populære herreure her og de mest populære dameure her. Det giver dig en oversigt over bestsellerne – det vil sige de ure, som købes mest af andre. Det er derfor et garanteret hit hos modtageren.

Køb ur nu

Sif Jakobs Jewellery til mor

Derfor anbefaler vi smykker: Mange kvinder bliver glade for at modtage et smukt smykke i barselsgave. Det er en fantastisk gave at få efter 9 måneders graviditet og en fødsel.

Smykker – den æstetiske gave:
Et fint smykke til moren sender et rigtig sødt signal om, at der også bliver tænkt på hende. Det er guld værd at få et par fine øreringe, en halskæde, et armbånd eller en skøn ring, som minder moren om det forløb hun har været igennem. Det gør lige barselstiden lidt sødere, når der er et fint smykke, der pynter på kroppen. Lidt forkælelse skal der også være til den seje mor.

Det er selvfølgelig babyen, der er den største gave, som forældrene kan få. Men det er også okay at gøre en dyd ud af at vise noget omsorg og kærlighed til forældreparret i en barselstid, hvor forældrenes behov tilsidesættes for babyen.

Selvom smykket ikke gør op for den manglende søvn, så kan barselsgaven forhåbentligt vække lidt glæde og begejstring for en stund. Om ikke andet lidt omtanke for moderen. Smykker fra Sif Jakobs Jewellery anbefales, fordi det er et dansk prisvindende smykkemærke i rigtig god kvalitet.

Køb smykker nu

Villavejen fødselsplakat

Derfor anbefaler vi Villavejen: En fødselsplakat fra Villavejen er den ultimative personlige og unikke gave at give til det nybagte forældrepar.

Fødselsplakat – den unikke gave:
Hvis du er på udkig efter en personlig og unik gave, er der ingen tvivl om, at en fødselsplakat er sagen. En fødselsplakat med personlige oplysninger af barnet, som giver forældrene mulighed for at få foreviget fødslen af babyen og foreviget øjeblikket.

Du skal blot indtaste navn, længde, vægt og fødselsdato. Afslutningsvist skal du vælge størrelse på plakaten, og hvorvidt din baby skal spejlvendes.

Den perfekte barselsgave, som er personlig og kan bruges for altid.

Køb Fødselsplakaten nu

Oplevelser til mor og far

Derfor anbefaler vi oplevelser: Gavekort til oplevelser falder i rigtig god jord hos forældre. Det kan enten være til venindehygge eller oplevelser for forældreparret.

Oplevelser – den eventyrlige gave:
Oplevelser er altid sjovt og personligt at modtage. Du kan enten arrangere det sådan, at du skal have oplevelsen sammen med en af forældrene eller lade forældreparret have en dejlig dag sammen. Det kan eksempelvis være venindehygge, hvor moderen bliver forkælet med god mad, massage eller spa behandlinger. På de rigtig hårde dage er det skønt at kunne glæde sig til en hel dag fyldt med selvforkælelse og venindetid.

Som forældre kan det også være rart at have tid sammen, som ikke kun handler om guldklumpen. De skal jo også huske at være “kærester” eller mand og kone. Derfor kan du eksempelvis tilbyde at passe guldklumpen en dag eller et par timer, mens de er ude og hygge sig sammen.

Så har forældreparret også en oplevelse at se frem til, når de er “på den anden side” og er klar til det. Der er rigtig mange forskellige oplevelser at vælge mellem, så du kan bare vælge den, som vil passe perfekt hos modtageren. En yderst betænksom og personlig gave.

Køb oplevelsesgavekort nu

Mofibo lydbøger

Derfor anbefaler vi Mofibo: På Mofibo finder du den største samling af lydbøger og e-bøger. I en barsel kommer forældreparret til at gå mange ture, og det kan være rart med gode lydbøger i øret.

Mofibo lydbøger – den kreative gave:
På Mofibo finder du massevis af gode og populære lydbøger. Med et abonnement kan du streame lydbøger på telefonen. Det vil sige, at du kan lytte til lydbøger, når du er på farten. Det er den perfekte barselsgave at give til moderen, der kommer til at gå masser af kilometer med en baby i barnevognen.

Abonnementet minder om Spotify, hvor du betaler 129 kroner om måneden og får derfor ubegrænset adgang til over 200.000 bøger. Der er både e-bøger og lydbøger, som du kan downloade og lytte eller læse offline. Det vil sige perfekt til gåturene med barnevognen.

Der er mange populære krimier, fantastiske lydbøger om børneopdragelser, klassiske børnebøger, gode lydbøger om personlig udvikling og meget mere. Du kan selv prøve dig frem og se, om nogle af dine favoritter kommer frem.

Ønsker du eller modtageren at prøve tjenesten, kan du få 30 dage gratis. Der er ingen binding og opsigelse når som helst. Måske er lydbøgerne fra Mofibo den perfekte barselsgave?

Prøv Mofibo gratis

Robotstøvsuger

Derfor anbefaler vi en robotstøvsuger: En robotstøvsuger kan klare rengøringen for forældreparret, så de ikke behøver at tænke på at holde hjemmet rent med en lille baby. Det er guld værd og yderst generøst.

Robotstøvsuger – den gavmilde gave:
Hvis der er noget, som nybagte forældre gerne vil slippe for, er det at svinge støvsugeren og tænke på rengøring. Derfor er en robotstøvsuger det rene luksus, så robotten kan give forældreparret et skinnende rent hjem uden de selv behøver at gøre noget.

Det er virkelig en kærlig hånd til rengøring, som er særdeles værdsat, når forældrene har hænderne fulde med baby. Det giver dem større mulighed for at nyde barnet og slippe for at tænke på rengøring. Lad robotten klare det, så forældrene får større overskud og mere energi.

Hos Proshop finder du de mest populære robotstøvsugere til hjemmet. De har det bedste udvalg af robotstøvsugere, så du er sikker på at finde en fantastisk robotstøvsuger til prisen og i god kvalitet. De har førende brands såsom iRobot, Roborock og Xiaomi. Perfekt barselsgave til det nybagte forældrepar.

Køb robotstøvsuger nu

Rains regnjakke

Derfor anbefaler vi en regnjakke: Rains står bag de populære regnjakker, som er yderst stilfulde og praktiske. Det er en fantastisk gaveidé at give til den gravide, fordi barslen vil bestå af utallige gåture i al muligt vejr.

Regnjakke – den praktiske gave:
Rains er et mærke, som du ikke kommer udenom, når du er på udkig efter den perfekte regnjakke. Regntøjet er moderne, skandinavisk og enkelt. Derfor er det regntøj, der falder i de flestes smag, og det er virkelig funktionelt. Hos Rains finder du et stort udvalg af regnjakker, regnbukser og overtøj til gode priser og fantastisk kvalitet.

I en barsel kommer forældre til at gå mange ture for at få baby til at sove, og det er desværre ikke noget, som vejret tager hensyn til. Det kan derfor være rigtig praktisk at have noget regntøj, som du føler dig tilpas i. Og så er det selvfølgelig en kæmpe bonus, at regntøjet er i vandtæt design, så regnjakken holder dig tør og varm.

Køb regntøj nu

Sådan finder du den perfekte barselsgave

Det kan være svært at finde den rette barselsgave, for alle forældre er så forskellige, og det samme er behovene. I denne guide er der samlet nogle af de bedste barselsgaver, som garanteret vil frembringe glæde hos modtageren. Der er fokus på, at der er forskellige gaver at vælge mellem, og modtageren enten kan være forældre eller baby.

Du kan derfor scrolle op og se, om der ikke er en barselsgave, der vil falde i god jord hos modtageren. Hvis du gerne vil sikre dig en barselsgave, som med 100% garanti vækker glæde hos modtageren, er det en god idé at spørge dem ad. Foretrækker de gave til dem selv eller baby? Ønsker de noget fysisk, eller kunne de tænke sig din hjælp på den ene eller den anden måde?

Uanset om du er på udkig efter personlige, anderledes eller unikke barselsgaver, finder du masser af inspiration på siden.

Oftest er forældrene i en bobbel og dybt optagede af den lille baby i hjemmet, at de måske ikke kan tage stilling til det. Derfor kan det være en god idé at vælge en af de ovenstående gaver. Uanset hvad vil forældreparret blot vise sin guldklump frem og vil med garanti være glad for din tilstedeværelse.

Læs også:

Kids by Friis fødselsdagstog

Hvad giver man i barselsgave?

Det kan afhænge meget af personen, hvad du giver i barselsgave. De klassiske barselsgaver er tøj til baby, legetøj til baby, bamser, og blomster til forældre. Det er de gængse gaver, som går igen og igen. Så hvis du vil være sikker på at give en barselsgave, der kan bruges, er tøj og legetøj til baby oplagt.

Det kan dog være en god idé at tænke ud af boksen for at hjælpe forældreparret bedst muligt. Det kan eksempelvis være nogle personlige gaver, hjælp til rengøringen, gavekort til takeaway eller medbragt mad, som forældrene kan putte i fryseren. Det er disse gaver, der er meget værdsat, fordi det er de ting, som forældre ofte ikke har energi eller overskud til.

En overlevelsespakke som kurv med gode snacks, lækker mad , skønne cremer og slik vil med garanti vække stor begejstring. På en barsel er det okay at snacke lidt ekstra, for det kan være hårdt at blive vækket konstant om natten eller stå med en pylret baby. Så er det rart med lidt lækkerier i skufferne, som du kan tage frem efter behov.

Hvor meget giver man i barselsgave?

Det er meget individuelt hvad man giver hinanden for i barselsgave. Det kommer an på, om det er en tæt relation, hvad budgettet normalt er til gaver osv. Prisen for din barselsgave er ikke noget, som modtageren vil gå op i. Det er vigtigere, at du har lyst til at komme og se guldklumpen, og så kan du selv vurdere, om du gerne vil have noget med til forældrene eller babyen.

En symbolsk gave kan eksempelvis være blomster, så forældrene har noget pænt at kigge på. Det er helt op til dig, hvad du vil give i barselsgave. Et sæt tøj eller et sjovt stykke legetøj er også fint.

Hvornår skal man give barselsgave?

Barselsgaven giver man som regel, når man besøger det nybagte forældrepar for første gang. Det er en sød måde at vise omtanke på og gratulere parret med det nyfødte barn. Det behøver ikke at være noget vildt, men blot en gestus på det nye liv der er opstået. Det er en kæmpe begivenhed for forældreparret, og selvfølgelig vil de før eller siden gerne dele oplevelsen med dig.

Læs også:

De bedste slyngevugger.

Hvad køber man i barselsgave?

Det er meget forskelligt fra person til person, om det er forældrene eller babyen, som du vil forkæle. De fleste køber en ting til babyen, fordi det er babyen, som er kommet til verden. Andre vælger at give en ting til forældrene, som har fået en ny titel. Det kan være en rigtig omsorgsfuld måde at vise, at du også tænker på dem i en tid, hvor guldklumpen får meget opmærksomhed.

I oversigten i denne guide er der masser af inspiration til gode barselsgaver. Det kan være personlige gaver til baby eller mindeværdige gaver til forældrene, som får lidt kærlighed med på vejen. Husk at det er i sidste ende tanken, der tæller, og forældreparret bare er glade for at vise guldklumpen frem til dig.

Barselsgave til mor

Hvis du er på udkig efter en barselsgave til mor, er du havnet det rigtige sted. I guiden finder du mange forskellige gaveidéer, som vil betyde meget for moren. Det kan eksempelvis være et personligt smykke, som du selv har valgt for, at moren altid har et minde om fødslen af sit barn.

Det kan ligeledes være nogle oplevelser, som du enten kan have sammen med moren, eller moren kan opleve med sin mand. Som regel vil moren bare være glad for, at du har tænkt på hende og gjort dig umage. Alle forældre er individuelle, så det vil altid være forskelligt, hvad den bedste barselsgave er.

Nogle mødre foretrækker medbragt mad og snacks, mens andre sætter pris på lækkert tøj til baby i god kvalitet. Det kommer an på, hvad moderens behov er, og om moren mangler nogle ting. Så hvis du vil være på den sikre side, kan du altid høre moren ad, om hun godt kunne tænke sig i barselsgave.

Læs også:

De bedste ammepuder

Barselsgave til far

Det er et stort øjeblik at blive far. Derfor er det forståeligt, hvis du gerne vil forkæle manden med en lækker gave. Barselsgaven til manden kan enten være en fysisk gave, som har fokus på dét at blive far. Men det kan også være en gave som i oversigten, hvor faren forkæles med et lækkert ur. Manden bliver ofte glemt, når der kommer en baby til verden, fordi fokus oftest er på moren eller babyen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår giver man barselsgave?

En barselsgave gives typisk, når barnet er kommet til verden. Det vil sige, at du kan give barselsgaven til forældrene, når du møder babyen for første gang.

Hvad giver mormor i barselsgave?

Som mormor/farmor/bedstemor er det forskelligt, hvad du har lyst og budget til at give. Det kan være tøj, legetøj, penge, barnevogn, slyngevugge eller andet babyudstyr.

Hvad giver man i gave til en nyfødt?

De klassiske gaver til en nyfødt er at købe legetøj eller tøj. Du kan også vælge at forkæle forældrene med en gave eller noget forkælelse. Det er der mange forældre, der sætter pris på.

Samlet anmeldelse

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Forside
  • Diverse
  • Barselsgave: 13 fantastiske og personlige barselsgaver i 2024