Reklame

Højstol: 7 sikre og gode højstole i 2024

Højstole giver dit barn mulighed for være en del af familiens måltider. Helt sikkert og ergonomisk korrekt. Når dit barn sidder med ved bordet, udvikler han/hun sine spisefærdigheder og sociale evner. Læs herunder vores anmeldelse af de bedste højstole i dag ifølge Parenthood.dk.

En højstol er ikke det absolutte vigtigste køb, når dit nyfødte barn kommer til verden. Men når dit barn er 4-6 måneder og skal introduceres til mad, vil dit barn få brug for en højstol.

Den helt rigtige højstol vil gøre spisestunderne mere behagelige og sjovere. Det er ved spisebordet, at dit barn kommer til at tilbringe mange timer, så det er vigtigt at finde en god højstol. De bedste højstole støtter dit barn korrekt, er nemme at gøre rene, er robuste og giver dig mulighed for at tage dit barn ind og ud af højstolen super let.

I denne guide finder du forskellige bud på den bedste højstol, så du kan læse om alle højstolene samlet i ét indlæg og tage beslutningen i dit tempo.

Top 7 over fantastiske højstole i 2022


1. Baby Dan Højstol

Baby Dan Højstol

Derfor anbefaler vi BabyDan Danstolen: I 2018 er Danstolen kåret som det bedste budgetvalg af Bäst-i-test.se. Det er den blandt andet, fordi den er sikker og komfortabel for barnet.

Design: Danstolen er en stabil, klassisk og god højstol for dit barn. Den er designet med fokus på at, at dit barn sidder i den rette siddeposition med god støtte til ryg og fødder. Den sikre og stabile højstol gør det også nemt for dit barn at kravle op og ned af stolen, når dit barn har alderen til det. Det er med til at øge barnets selvstændighed og motoriske udvikling.

Den klassiske og populære højstol kan fås i flere farver. Den er i super god kvalitet og scorer højt på sin sikkerhed grundet de lange støttefødder. Tryghed, opfindsomhed og ansvarlighed er kerneværdierne hos Baby Dan, hvorfor du roligt kan stole på, at produkterne stemmer overens med disse værdier.

Funktioner: Danstolen fra BabyDan er en praktisk, solid og ergonomisk korrekt højstol. Den kan anvendes af dit barn i mange år og kan gå i arv fra generation til generation. Højstolen kan anvendes af dit barn, når barnet er 6 måneder. Fra 6 måneder og op til 2 års alderen skal højstolen bruges med bøjle. Efter barnet er fyldt 2 år, er bøjlen ikke nødvendig længere.

Sikkerhed: Højstolen overholder alle europæiske sikkerhedsstandarder og er blevet godkendt af Varefakta. Danstolen er udviklet med ekstra lange fødder for at sikre, at stolen står solidt på gulvet og ikke tipper bagover.

Specifikationer:

Fordele:
 • Stabil og sikker højstol.
 • Den kan indstilles efter dit barn.
 • Den medfølgende bøjle, strop og sele.
 • Bedst i test.
 • Flere farver at vælge mellem.
Ulemper:
 • Den kan max klare en vægt på 15 kg.

2. Leander Højstol

Leander højstol

Derfor anbefaler vi Leander højstolen: Leander højstolen er en let og elegant model, som giver dit barn en optimal ergonomisk korrekt støtte uanset hvad.

Design: Højstolen er designet med høj fokus på barnets bevægelighed, komfort og ergonomi. Formen på ryggen er rund for at give dit barn en følelse af en solid sidestøtte. Den er i super kvalitet og kan bruges i mange år eller gå i arv. Vælg mellem forskellige farver, så du finder netop den stol, der passer til dit hjem.

Designet bærer præg af, at det er barn, der er i centrum. Leander lægger vægt på, at børn skal have lov til at være børn. Derfor kan du forvente en stol, som stimulerer dit barns bevægelser og fremmer barnets opmærksomhed på sin krop. Stolen bevæger sig med barnet og gør barnet mere roligt ved spisebordet.

Det er i høj grad kendetegnet ved Leanders produkter, og det er det, der gør den til et godt bud på en højstol til jeres familie. Den har nemlig til formål at støtte dit barns udvikling.

Funktioner: Hvis højstolen skal bruges til en baby, kan du montere en sikkerhedsbøjle på højstolen. Den har to indstillinger, så du sikrer dit barn den bedste støtte. Uden sikkerhedsbøjle kan Leander højstolen tages i brug, når dit barn er 6 måneder og kan sidde med rank ryg. Med barnets alder kan du tilpasse højstolens indstillinger. Det er en højstol, der kan klare en vægt på 125 kg. og kan derfor sagtens bruges af voksne.

Med en højstol fra Leander vil du ikke være i tvivl om, at håndværket er, som det skal være. Højstolen er udviklet med fokus på at skabe noget, der holder i form og funktion. Derfor er det også Leanders vision, at produkterne skal gå i arv og anvendes af flere generationer.

Sikkerhed: Benene er let buede for at sikre stabilitet og udelukke risikoen for, at dit barn tipper bagover. I udviklingen af højstolen er der taget hensyn til de nyeste sikkerhedskriterier, så du trygt kan lade dit kæreste eje sidde på stolen. Den er sikkerhedsgodkendt efter de gældende kriterier på markedet.

Specifikationer:

Fordele:
 • Fås i forskellige farver.
 • Kan bruges til voksenalderen.
 • Barnets bevægelser vægtes højt.
 • God ergonomisk støtte.
 • Motorisk stimulerende.
Ulemper:
 • Høj pris.

3. Nomi By Evomove

Nomi by Evomove højstol

Derfor anbefaler vi Nomi by Evomove: Forbrugerrådet TÆNK har kåret Nomi højstolen som “Bedst i Test”.

Design: Nomi er en højstol, der i særdeles har fokus på ergonomisk design. Højstolen fås i et stort udvalg af forskellige farver og træsorter. Det gør, at det er stensikkert, at du finder en højstol, hvis farvekombination falder i netop din smag og boligindretning.

De anvendte materialer til højstolen er miljøvenlige og fremstillede af FSC-certificerede træsorter. Der er ingen tvivl om, at Evomove har designet denne højstol med øje for design, sikkerhed, funktionalitet og komfort.

Funktioner: En af de største fordele ved denne højstol er, at den kan vokse med dit barn og bruges helt indtil dit barn rammer teenageralderen. Højstolen har nemlig en maks. vægt på 150 kg. Køber du tilbehøret Nomi Baby, kan højstolen allerede bruges, fra dit barn er nyfødt.

Der er tænkt over alle detaljer med højstolen. Derfor yder stolen den ultimative støtte til dit barn og giver den rette komfort.

Sikkerhed: Nomi er med garanti en af de bedste og sikreste højstole på markedet. Højstolen indeholder ingen kemikalier og scorer højt på sikkerheden uden nogle anmærkninger.

Den er nem at indstille og montere. Fodkrydset stabiliserer højstolen ved hjælp af de sikre anti tilt hjul, som minimerer risikoen for, at stolen kan tippe bagover. Højstolen har en let vægt, hvilket gør det nemt for dig barn at sætte sig på stolen eller skubbe sig selv tættere på spisebordet.

Specifikationer:

Fordele:
 • Stilrent og ergonomisk design.
 • Kåret som bedst i test.
 • Let vægt.
 • Stor sikkerhed.
 • Kan bruges i mange år.
Ulemper:
 • Højt prisniveau.

4. Stokke Tripp Trapp Højstol

Stokke Tripp Trapp Højstol

Derfor anbefaler vi Tripp Trapp højstolen: Et af de bedstsælgende højstole på markedet. Fås i mange farver og er i god kvalitet.

Design: Den klassiske Tripp Trapp højstol er stilren og klassisk. Højstolen er fra det norske brand Stokke, som lægger vægt på at designe produkter til børn – og at produkterne skal kunne vokse med barnet. Derfor kan denne højstol følge dit barn i mange år og indstilles efter dit barn. Det gør, at højstolen yder den bedste støtte for dit barns ryg og fødder.

Til højstolen kan tilkøbe et babysæt og en pude for at gøre stolen så behagelig for dit barn som muligt. Du kan frit vælge mellem forskellige træsorter og farver, så du kan finde den højstol, der passer bedst til din boligindretning. Den er designet ergonomisk korrekt, så dit barn sidder komfortabelt ved bordet.

Funktioner: Højstolen fra Stokke gør det muligt for dit barn at deltage i måltiderne med sin helt egen plads. Højstolen blev første gang lanceret i 1972 og er en højstol, der er gået i arv i flere generationer. Der er derfor ingen tvivl om højstolens fremragende kvalitet og lange holdbarhed.

Højstolens sæde og fodstøtte kan justeres i højde og bredde, så den tilpasses netop dit barn. På den måde er du sikker på, at dit barn får den støtte, som det har brug for at være med ved spisebordet.

Sikkerhed: Højstolen er udviklet med fokus på høj sikkerhed for dit barn. Derfor kan du finde instruktioner til, hvordan du skal indstille dit barn ud fra barnets alder. På den måde kan du løbende øge sikkerheden ved at tilpasse stolens indstillinger ud fra dit barns alder.

Til Tripp Trapp højstolen er der anvendt vandbaseret maling, som ingen giftstoffer indeholder. Der er ingen skadelige stoffer, og den er uden bisphenol og phtalater. Højstolen er udviklet, så det ikke er muligt for dit barn at tippe eller vælte bagover. Du kan derfor roligt lade dit barn sidde med højstolen og nyde måltiderne sammen med dig.

En af de gode ting ved højstolen er, at den indstilles, så dit barn sidder i øjenkontakt med dig. Højstolen hjælper dig med at skabe de bedste rammer for dit barn ved måltiderne, så der er fokus på kontakten og nærværet ved spisebordet.

Specifikationer:

Fordele:
 • Solid, holdbar højstol.
 • God kvalitet.
 • Nem at gøre ren.
 • Kan bruges i mange år.
 • Fås i mange farver.
 • Høj sikkerhed.
Ulemper:
 • Newborn Set og Baby Set skal tilkøbes.
 • Middel/høj prisklasse.

5. Stokke Steps Højstol

Stokke Steps Højstol

Derfor anbefaler vi Stokke Steps højstolen: Skandinavisk, flot design med fokus på god kvalitet og funktionalitet.

Design: Stokke er kendetegnet for sin skandinaviske design, fremragende kvalitet og gode sikkerhed. Og det er også, hvad der karakteriserer højstolen Stokke Steps. Højstolen er designet, så den er nem at indstille og tilpasse efter dit barns alder uden brug af værktøjer. Både ryglæn og sædet er designet med fokus på at være ergonomisk korrekte.

Den er perfekt for dig, der ønsker det bedste babyudstyr for dit barn uden at gå på kompromis med din boligindretning. Højstolen fås nemlig i et væld af forskellige farver, så du vil uden tvivl finde den højstol, der falder i din smag.

Funktioner: En af de største fordele ved Stokke Steps højstolen er, at den er alsidig og følger dit barn i mange år. Hvis du ønsker en højstol, som du kan tage i brug fra fødslen, kan du købe en clip-on skråstol til denne højstol. På den måde kan dit barn sidde sikkert ved spisebordet og følge med. Stokke Steps kan derfor følge dit barn i mange år – det gælder frem til 10 års alderen.

Den populære, innovative og alsidige højstol omfatter mange fantastiske detaljer. Én af dem er wipe-clean overfladen, der gør højstolen yderst nem at tørre af og holde ren.

Sikkerhed: Stokke værdsætter god kvalitet, skandinavisk design og bæredygtige løsninger. Derfor kan du være sikker på, at der er en høj produktstandard med denne højstol. Materialerne er miljøvenlige, robuste og er med til at yde den bedste sikkerhed for dit barn.

Fodstøtten kan justeres, så den yder den bedste komfort og sikkerhed for dit barn. Med alderen vil du opleve, at det funktionelle højstol fremmer dit barns selvstændighed, da barnet med tiden kan uafhængigt af dig selv kravle op og ned af højstolen.

Specifikationer:

Fordele:
 • Højstolen vokser med dit barn.
 • Ergonomisk, stilrent og flot design.
 • Nem at gøre ren.
 • Alsidig højstol med fokus på funktionalitet.
 • Populært valg blandt forældre.
Ulemper:
 • Højt prisniveau.
 • Stokke Baby Set medfølger ikke.

6. Cybex Lemo Højstol

Cybex Lemo højstol

Derfor anbefaler vi Cybex Lemo Højstolen: Højstolen kan vokse med dit barn og følge med dit barn i sit voksenliv.

Design: Cybex Lemo er en højstol, som er yderst enkel, klassisk og tidløs. I 2018 blev den prisbelønnet som “Best of the Best” af Red Dot Award. Det er en højstol, som kan finde plads i de fleste hjem, fordi den kan fås i forskellige farver og er meget stilren.

Til højstolen medfølger en bakke, som dit barn kan anvende til måltiderne. Her kan barnet nyde sin egen mad og deltage ved spisebordet på lige fod med resten af familie. Bakken er designet, så den passer til din foretrukne farve af højstolen.

Funktioner: Lemo højstolen er nem at samle og skal blot anvende 4 skruer for at montere højstolen korrekt. Den kan justeres med én hånd, så dit barn får den rette højde- og siddedybde ved spisebordet. Det betyder, at dit barn kommer til at sidde i en ergonomisk korrekt siddeposition med højstolen.

Du kan købe forskellige tilbehør til højstolen. Vælger du Bouncer, bliver det muligt at bruge højstolen fra barnets fødsel. Baby Set tilbehøret kan tages i brug, når barnet er 6 måneder og vejer 9 kg. Selve højstolen kan bruges af børn fra 3 år og af voksne op til 99 år. Når dit barn ikke længere har brug for en højstol, kan den ændres til at blive en almindelig stol.

Sikkerhed: Cybex har udviklet Lemo højstol med silikonefødder for at give højstolen ekstra sikkerhed på fødderne. De er fastsat på stolens forben og har til formål (sammen med stolens bagben) at sikre, at dit barn ikke kan vælte bagover på stolen. Den ekstra sikkerhed gør også, at det ikke er muligt for dit barn at skubbe sig selv tættere på spisebordet. Til gengæld vil dit barn altid sidde trygt og sikkert i sin højstol.

Specifikationer:

Fordele:
 • Nem at justere indstillingerne.
 • Kan bruges af børn og voksne.
 • Fås i flere farver.
 • Prisbelønnet højstol.
 • Enkelt design, der passer i alle hjem.
Ulemper:
 • Mellem/høj prisklasse.
 • Den tungeste højstol i denne guide.

7. 4MOMS High Chair

4MOMS High Chair 2.1

Derfor anbefaler vi 4MOMS High Chair 2.1: En eksklusiv og innovativ højstol med fuld fokus på funktionalitet og convenience.

Design: High Chair 2.1 fremstår som en stilren og elegant højstol, som er designet til at matche perfekt med det moderne hjem. 4MOMS tager i den grad højde for, at højstolen skal beregnes til børn. Derfor er højstolen super nem at rengøre. Skumindsatsen kan aftages, så det bliver nemmere at tørre alle delene af. En praktisk højstol, der tager hensyn til den travle børnefamilie i dag.

Funktioner: Du kan justere højstolens højde i 3 forskellige positioner ud fra dit barn. Bag sædet finder du to knapper, som du nemt og enkelt kan justere på. Til højstolen medfølger en magnetisk bakke, som er nem at klikke på og af. Det er en suveræn detalje, fordi det gør det muligt at holde højstolen ren og rengøre bakken.

Fordelen ved den magnetiske bakke er, at skålen ikke glider nogle steder hen, når dit barn sidder i højstolen og nyder sit måltid. På den måde kan dit barn koncentrere sig om at spise og ikke blive distraheret af en tallerken, der bevæger sig rundt på bakken.

Sikkerhed: High Chair 2.1 er en sikker højstol. Til stolen medfølger en 5-punkssele, der gør det muligt for dit barn at sidde trygt i højstolen og er med til at øge sikkerheden for dit barn.

Specifikationer:

Fordele:
 • Nem at rengøre.
 • Sele, skål, skumindsats og magnetisk bakke medfølger.
 • Kan indstilles i flere positioner.
 • Praktisk og let højstol.
Ulemper:
 • Høj prisklasse

Højstole anmeldelse

De vigtigste overvejelser ved køb af en højstol

Når du skal købe en højstol, er der flere overvejelser om funktioner ved højstolen, som du skal tænke over.

Ved at opstille kriterier bliver du mere sikker på at finde den bedste højstol, der passer til din families ønsker og behov.

Det kan være en god idé at læse denne guide grundigt igennem, hvor du har mulighed for at sammenligne modellerne og læse om, hvilke fordele og ulemper der er ved alle højstolene.

Hvis du synes, at det kan være svært at træffe den endelige beslutning, er det på tide, at du sorterer i mulighederne.

Det kan du gøre ved at stille dig selv følgende spørgsmål for at indskærpe mulighederne:

Jo klogere du bliver på dine behov og højstolens vigtigste funktioner, jo nemmere bliver det at finde den rette højstol til din baby.

Det er en stor beslutning at købe en højstol, for den skal bruges til din baby – og din baby skal bruge den i mange år. Det skal derfor være en højstol, der både fungerer for din baby og dig som forælder.

Tag dig derfor tid til at undersøge mulighederne og bliv klogere på dit beslutning gennem vores guide.

Billige højstole

Hvornår må din baby sidde i en højstol?

Dit barn må sidde i en højstol, når det er 6 måneder gammelt. På dette tidspunkt vurderes det, at dit barn er stærk nok til at sidde komfortabelt i en højstol.

Det er vigtigt, at du indstiller højstolen korrrekt og tilpasser den efter dit barn, så dit barn sidder ergonomisk korrekt med rank ryg og får den optimale støtte.

De fleste højstole er udstyret med en fodplade, som støtter dit barns fødder og sikrer en optimal siddeposition for dit barn. Hvis du ønsker at tage din højstol i brug, inden dit barn er 6 måneder, skal du finde en højstol, hvor du kan indsætte en babyindsats eller skråstol.

På den måde kan dit barn deltage i måltiderne på ligefod med resten af familien og følge med. Det er med til at stimulere dit barns sociale kompentencer og giver dit barn det bedste udgangspunkt, inden han eller hun skal begynde at spise skemad.

Hvis du tager højstolen i brug med en babyindsats, er det en god idé at lade barnet sidde i højstolen kortvarigt. Inden barnet er 6 måneder, er det optimalt at træne barnets ryg ved at lade barnet ligge så meget som muligt på ryggen på gulvet og styrke nakken. Derfor er der mange forældre, der investerer i de populære babynest. Det giver dit barn mulighed for at være tæt på dig på en sikker måde, hvor barnet kan ligge på maven eller ryggen samtidigt.

Sådan vælger du den rigtige højstol

I dag er der et stort marked for højstole, og der er mange forskellige producenter at vælge mellem. Det stiller store krav til højstoles funktioner, sikkerhed, holdbarhed og kvalitet.

Det betyder til gengæld også, at du kan være sikker på, at højstole, der eksempelvis forhandles hos Babysam, er sikkerhedstestet og godkendt efter de europæiske standarder.

Du skal derfor finde ud af, hvad der er vigtigt for dig, så du kan finde den højstol, der passer netop til din families behov. Derfor er det en god idé at tage udgangspunkt i dine egne behov og kriterier, når du køber en højstol – og ikke nødvendigvis den, som mødrene i din mødregruppe har. Jeres behov og smag kan være vidt forskellige.

7 Tips til at købe den rette højstol

 1. Vælg ud fra komfort og ergonomi: Det er vigtigt, at dit barn sidder godt i stolen. Derfor skal du gå efter en højstol, som kan justeres i indstillinger og tilpasses efter dit barn.
 2. Hav fokus på sikkerheden: Alle højstole bliver nøje sikkerhedstestet. Undersøg hvad højstolens producent har gjort for at øge sikkerheden for, at højstolen eksempelvis ikke tipper.
 3. Undersøg materialerne: Det er vigtigt at gå efter højstol udviklet med gode materialer. På den måde kan du være sikker på, at din højstol er slidstærk og holdbar i mange år.
 4. Alder: Tænk over hvor længe dit barn eller det næste barn skal bruge højstolen. Det skal du være opmærksom på, når du kigger på, hvor længe højstolen kan bruges, og hvor stor en vægt den er godkendt til.
 5. Budget: Det er naturligvis væsentligt at finde en højstol, som passer til dit budget. Vær dog opmærksom på, at pris og kvalitet oftest hænger sammen.
 6. Design og stil: Din højstol skal stå i dit hjem og bruges i mange år af dit barn. Gå efter en højstol, som du synes er pæn og passer ind i dit hjem.
 7. Højstolens mål/vægt: Hvis højstolens skal gemmes væk, når den ikke er i brug eller tages med til venner/familier/naboer, skal du have disse overvejelser med, når du skal vælge den rette højstol.

Hvor længe kan højstole bruges?

En højstol kan tages i brug, når dit barn er 6 måneder gammel. Det er forskelligt fra højstol til højstol, hvor længe dit barn kan bruge den. Nogle højstole kan tages i brug tidligere, hvis der er en babyindsats tilknyttet. Det kommer an på højstolens specifikationer.

Visse højstole har nogle sikkerhedskriterier i forhold til vægt, alder eller højde, der gør, at højstolen har et begrænset antal år, hvor den kan bruges af dit barn.

Typisk vil højstolen kunne vokse med dit barn i 2-3 år. Nogle højstole vil kunne følge dit barn til teenageralderen og enkelte helt til voksenalderen. Det kommer an på producenten, og hvad der vurderes til at være mest optimalt for dit barn.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan baby sidde i højstol?

Din baby må sidde i en højstol fra 6 måneders alderen. Der findes dog babyindsatser, der gør det muligt, at dit barn kan sidde ved bordet tidligere.

Hvilken højstol er bedst?

Det er meget individuelt, da den bedste højstol passer til dit behov og budget. I denne guide gennemgås nogle af de bedste højstole på markedet.

Højstole på tilbud

Find højstole på tilbud

Hvis du er på udkig efter sikre og robuste højstole, kan du være heldig at finde nogle på tilbud. Luksusbaby har løbende tilbud på højstole, hvor du kan spare mange penge og få en billig højstol med i købet.

Du kan finde populære mærker såsom Stokke, Tripp Trapp, Bugaboo, Nomi og Ergobaby på tilbud. Hold løbende holde øje med siden for at finde den bedste højstol til prisen herunder:

Samlet anmeldelse

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *