Reklame

Blespand: 5 lugtfrie og praktiske blespande i 2024

En blespand gør din hverdag med en baby meget nemmere. Babyer skal skiftes ved anden til tredje time, og derfor er det fantastisk at have en blespand ved puslebordet. En god blespand skal ikke kun være lugtfri, men den skal også være nem for dig at bruge.

Kort og godt
Fordele
Ulemper
Bestseller
Tommee Tippee Blespand
Se pris
Tommee Tippee Blespand

Twist & Click blespanden fra Tommee Tippee er en hypet og populær blandt nybagte forældre. Den vinder frem på grund af det enkelte design og geniale funktioner. Blespanden forsegler bleerne enkeltvis, så du slipper for lugtgener.

 • Billig pris.
 • Forældre har gode erfaringer med blespanden.
 • Kan indeholde op til 30 bleer.
 • Nem at betjene.
 • Rigtig god kvalitet.
 • Ved tilbudskampagner kan blespanden hurtigt blive udsolgt.
Prisvindende
Ubbi Blespand
Se pris
Ubbi Blespand

Ubbi står bag denne blespand i pulverlakeret stål og er et rigtig godt alternativ til blespande i plastik. Den kan anbefales, fordi du kan bruge almindelige skraldeposer til blespanden, og der er tænkt over at minimere lugtgener så meget som muligt.

 • Prisbelønnet blespand.
 • Kan rumme op til 55 bleer.
 • Almindelige skraldeposer kan bruges.
 • Klassisk og flot design.
 • God størrelse.
 • En af de dyreste blespande på markedet.
Korbell Plus Blespand
Se pris
Korbell Plus Blespand

Korbell blespanden er genial, fordi du betjener den med fodpedal. Blespanden er nem at betjene, rummelig og lugtfri. Du kan efterfølgende bruge den som almindelig skraldespand.

 • Rigtig god og rummelig størrelse.
 • Inklusiv fodpedal.
 • Lav pris.
 • Funktionel og pæn.
 • Du slipper for at røre skraldespanden med hænderne.
 • Fås ikke i andre farver.
Korbell Mini Blespand
Se pris
Korbell Mini Blespand

Korbell står bag denne mini blespand, der har fodpedal og er lugtfri. Den har en fantastisk pris og kan rumme 9 liter i kapacitet. Perfekt størrelse til puslebordet.

 • Koster under 100 kroner.
 • Enkelt og neutralt design.
 • Kan betjenes med foden.
 • Miljøvenlig og lugtfri.
 • Inklusiv 1 stk. refil poser.
 • Posen skal skiftes oftere end ved større blespande.
Tommee Tippee Sangenic Blespand
Se pris
Tommee Tippee Sangenic Blespand

Sangenic Maxi blespanden fra Tommee Tippee har en stor størrelse og skal ikke tømmes lige så ofte som de små blespande. Den er perfekt til tvillinger eller søskende, der bruger bleer.

 • Rummelig størrelse.
 • Godt mærke.
 • Specieldesignet lukkemekanisme.
 • Ingen lugtgener.
 • Kan rumme op til 45 bleer.
 • Refills skal købes løbende.

Overvejer du at købe en blespand til dit barn, men du er i tvivl om, hvilken blespand skal vælge? Så er du landet det rigtige sted. En blespand skal ikke bare være 100% lugtfri, men den skal også være nem for dig at bruge. Blespanden er et populært køb, fordi den bruges hver dag og er handy at have stående ved din puslestation.

I denne guide finder du forskellige blespande, så du kan sammenligne deres funktioner og finde din favorit. Du kan finde blespande i designs og prisklasser, så du kan vælge netop den blespand, der passer til dig og dit behov. Læs videre i denne guide og få svar på alle dine spørgsmål.

Sådan vælger du den rigtige blespand

Det kan være svært at vælge den helt rigtige blespand, fordi der findes mange forskellige blespande. Hvilken skal du vælge? Hvad skal en blespand kunne? Hvor mange bleer skal blespanden rumme? Og skal du have en blespand ved dit puslebord? Det er med garanti nogle af de spørgsmål, som du overvejer, når du skal købe en blespand.

Alle blespande er nemlig forskellige, og derfor skal du overveje, hvilke funktioner du godt kan lide. På den måde er du med til at indskrænke mulighederne, så du kan vælge den blespand, der opfylder dine ønsker og behov.

Derfor kan du finde forskellige blespande i denne guide, så du kan læse om, hvilke fordele og ulemper blespandene har, og hvilke funktioner der er smarte ved de enkelte blespande. På den måde kan du lettere træffe din beslutning, så du ikke behøver at bruge længere tid på at overveje, hvilken blespand der er det rette match til dig og din familie.

Du kan se et større udvalg af blespande hos Mammashop og vælge din favorit. Der er populære mærker som Tommee Tipee og UBBI. Du kan desuden finde refills, hvis du har brug for dem. Klik på knappen herunder for at komme til udvalget.

Se udvalget nu

Blespandens funktioner

Der findes et stort udvalg af blespande, og de har individuelle funktioner. Du kan herunder læse om forskellige funktioner, som en blespand kan have. Det hjælper dig med at finde ud af, hvad du godt kunne tænke dig, at din blespand skal kunne. Når du først er bevidst om dine ønsker og behov, kan du nemmere træffe din beslutning.

Almindelige eller specieldesignede bleposer

Det kan variere fra blespand til blespand, hvilke poser du skal bruge til skraldespanden. Ved nogle blespande skal du købe bleposer, der passer til blespanden. Det skyldes, at blespanden kan have en bestemt lukkemekanisme, der kun passer til den enkelte type pose. Der findes dog blespande, hvor du kan bruge almindelige skraldeposer.

Det er værd at overveje, om du har en bestemt holdning til dette. Fordelen ved at du kan bruge almindelige poser er, at det kan være en billigere løsning. Det er dog ikke en garanti for, at det kan minimere lugtgenerne på samme måde som de specialdesignede bleposer.

Udseende

En blespand er synlig og står ved puslebordet. For nogle forældre har dette en betydning, og derfor er der et ønske om, at blespanden skal have et bestemt design eller en specifik farve. Du kan sammenligne blespandene i denne guide, hvis du går op i æstetik og ønsker, at blespanden eksempelvis skal passe til indretningen hjemme hos dig.

Nogle blespande fås i flere farver, og det kan derfor være en rigtig god løsning for dig, der gerne vil have en pæn blespand.

Materiale

De fleste blespande på markedet består af plastik, men der findes også blespande af eksempelvis stål. Hvis du har en holdning til materialet, vil det også afspejle prisen for blespanden. Blespande i plastik er oftest billigst, da det er nemmere at producere en blespand i plastik fremfor stål.

Brugervenlighed

Funktionalitet og brugervenlighed er for de fleste forældre det vigtigste ved en blespand. Det gør din hverdag meget nemmere, hvis du har en blespand, der er nem at betjene. Det er blespande med fodpedaler eksempelvis, fordi du er fri for at bruge dine hænder. Derfor tager det kort tid at smide en ble ud.

Forsegling

Det er selvfølgelig vigtigt, at din blespand er 100% lugtfri. For alle ved, at bleer med afføring lugter, og lugten bliver værre i takt med, at tiden går. Det varierer dog fra blespand til blespand, hvordan poserne bliver forseglet. Du kan derfor overveje, om du har et bestemt ønske om, hvorvidt bleposerne skal forsegles enkeltvis eller ej.

Alle blespande har et forseglet låg, der har til formål at minimere lugten fra bleerne. En blespand der forsegler hver eneste ble kan dog have en fordel fremfor en blespand med en stor pose fyldt med bleer.

Kapacitet

Blespande fås i forskellige størrelser. Det har betydning i forhold til, hvor mange bleer blespanden kan rumme. Du kan derfor undersøge, hvor meget kapacitet din foretrukne blespand har. Har du mere end ét barn, der bruger ble, kan det være en god idé at købe en større blespand.

Du skal desuden huske, at der er forskel på størrelserne på bleerne, og hvor meget de fylder i en blespand. Nyfødtes bleer er eksempelvis meget mindre end større børns bleer. Derfor vil større børns bleer fylde væsentligt mere i en blespand.

En mindre blespand skal skiftes oftere end en større model. Uanset hvilken størrelse du vælger, kan det dog anbefales at skifte posen hver anden eller tredje dag af hygiejniske årsager.

Hvilken blespand er bedst?

Du skal vælge den blespand, som dækker dine behov. Det er den bedste blespand for dig. Alle familier er forskellige, og derfor er der ikke et endegyldigt svar på, hvad der er den bedste blespand, for alle har forskellige ønsker, behov og budgetter.

Venter du eksempelvis tvillinger, vil dit behov for størrelse være anderledes end andre familier, der har ét blebarn. Med tvillinger i hjemmet er det rart med en større blespand, så der er god plads til alle de bleer, der hører med til et sæt tvillinger. Derfor vil den bedste blespand for dig være en stor og rummelig blespand, som er nem at betjene, så du kan have fokus på dine børn.

I denne guide er der taget udgangspunkt i nogle populære blespande, og derfor er der stor sandsynlighed for, at en af blespandene vil være den bedste for dig. For at finde ud af hvad den bedste blespand er, skal du tage stilling til, om du har nogle præferencer til materiale, funktion, størrelse og rummelighed.

En af de mest populære blespande er den fra Tommee Tippee i versionen Twist & Click, og den har en fantastisk pris. Er du til gengæld ikke til blespande i plastik, vil de flotte blespande fra Ubbi være noget for dig. Blespanden findes i et væld af forskellige farver, som gør din puslestation mere personlig.

Læs også:

Bedste pusleborde.

Hvorfor er det en god idé at købe en blespand?

Som gravid eller nybagt forælder tænker du med garanti ikke på, hvordan du skiller dig af med bleerne. Det er dog rart at tage stilling til, for med en baby i hjemmet kommer du til at skifte utallige bleer dagligt.

Derfor er det en god idé at anskaffe dig en blespand, fordi den kan gøre din hverdagen meget nemmere. Det er heller ikke særligt praktisk at løbe ud til skraldespanden med hver enkelt ble, fordi du vil gøre det mange gange dagligt, og det fjerner fokus på din guldklump.

I dag produceres blespande så hygiejniske og lugtfrie som muligt. Det er en høj prioritet, fordi der er ingen familie, der ønsker at have en blespand stående ved puslebordet, der giver lugtgener.

Det er grunden til, at mange køber en blespand i dag. Når du først ejer den, kan du ikke undvære den. Det er en stor hjælp i en travl hverdag som din, og de fås til lave priser, så det er virkelig et must-have køb for de fleste børnefamilier.

Det er meget nemmere at tage en beslutning som en blespand, fordi det ikke ruinerer dit budget. De kan fås til et par hundrede kroner afhængig af, hvilken blespand du vælger. Til gengæld vil du bruge den utallige gange dagligt, fordi det kommer med hverdagen med små børn, der ofte skal pusles.

Er en blespand nødvendig?

Du er ikke den eneste, der spørger dig selv, om det er nødvendigt at købe en blespand. En baby har grundlæggende behov, som du skal dække, og derfor er der meget babyudstyr, der er nice-to-have og ikke nødvendigvis must-have.

Det er begrænset hvor meget babyudstyr, der er absolut nødvendigt. Svaret på dette spørgsmål vil altid variere fra forælder til forælder, fordi alles behov og erfaringer er så forskellige.

Grunden til at mange forældre køber en blespand skyldes, at det er ren convenience. Det ér meget nemmere at smide bleerne i en hygiejnisk og lugtfri blespand end at løbe ud med bleerne én efter én 1000 gange om dagen. Det er en praktisk løsning, der løser et problem med de daglige skift, der er med en nyfødt i hjemmet.

Hvis du overvejer, om du skal købe en blespand eller kan nøjes med din almindelige skraldespand, kan du læse videre her og tage den endelige beslutning ud fra det. Husk dog på, at en almindelig skraldespand ikke fjerner lugten fra bleerne, som er formålet med en blespand. Du vil derfor støde på lugten hver gang, du åbner for skraldespanden, og bleer med afføring kan hurtigt komme til at lugte fælt.

Læs også:

Bedste puslepude.

Fordele ved blespande

Overvejer du, hvilke fordele der kan være ved en blespand? Her er nogle af de udvalgte fordele ved en blespand, så du kan overveje, hvorvidt en blespand er en nødvendighed eller ej:

 • Hensigten med en blespand er at slippe for lugtgener, som bleer giver. Det er ikke en garanti, at en almindelig skraldespand vil være lugtfri. Derfor kan du risikere en konstant ubehagelig lugt ved puslebordet.
 • Med en blespand er du fri for at gå udenfor med hver eneste ble. Det er ikke en praktisk løsning i det lange løb.
 • Blespande kommer med et forseglet låg, der har til formål at holde lugten fra bleerne inde i skraldespanden.
 • Nogle blespande forsegler hver eneste ble, så du minimerer lugtgener så meget som muligt.
 • Det er virkelig behageligt at have en blespand stående ved puslebordet, så du kan komme af med bleen med det samme og fortsætte din dag med dit barn.
 • Der findes blespande med fodpedal, så du ikke behøver at røre ved skraldespanden, hver gang du skifter en ble. Det minimerer udveksling af bakterier.
 • En blespand kan nemt rengøres og vaskes ved behov.
 • Mange blespande kan bruges som almindelige skraldespande, når du ikke længere har et behov for en blespand.

Du kan bruge denne liste som inspiration til at træffe din beslutning ud fra, om du skal købe en blespand, og hvilke funktioner der er rare at have ved en blespand.

Find blespande på tilbud

Hos Mammashop kan du finde et stort udvalg af blespande. Du kan være heldig at finde en blespand på tilbud, for Mammashop kører ofte gode priskampagner og udsalg. Der er blespande og tilbehør fra Tommee Tippee og UBBI.

Du kan klikke på knappen herunder for at se, om du kan få en god besparelse på din foretrukne blespand. Finder du et godt tilbud, er det med at slå til.

Se tilbud nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken blespand skal jeg vælge?

Du skal vælge den blespand, som stemmer overens med dit behov, budget og dine ønsker. Du kan sammenligne blespande i denne guide og finde din favorit.

Hvor stor skal en blespand være?

Størrelsen på blespanden varierer meget efter mærke. Du kan se størrelserne på de mest populære blespande i denne guide. Skal du have tvillinger eller har flere blebørn, er det en god idé med en større blespand.

Hvordan fungerer en blespand?

Med en blespand kan du opbevare brugte bleer, så du slipper for at gå ud med bleerne enkeltvis. Put bleen i blespanden og slip for lugtgener. Det er forskelligt fra blespand til blespand, hvordan bleerne bliver forseglet i blespanden.

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *