Reklame

Legetøj og gaveidéer til 1-årige piger i 2024

Legetøj og gaveidéer til 1-årige piger skal gerne være noget, der støtter barnets udvikling. I denne alder er der fuld fart på barnet, og kroppen er konstant i brug. Find masser af inspiration til gode idéer til legetøj, hvis du er i tvivl om, hvad du skal købe til din guldklump.


Der er ingen tvivl om, at børn elsker at lege med legetøj. Det kan være sjovt at trykke på knapper, mærke bløde tekstiler, høre god børnemusik eller kaste med en sjov bold og se, hvor langt den hopper i en anden retning.

Det er ikke altid helt nemt at finde en gave til en 1-årige pige. Måske er du i tvivl om, hvad der interesserer barnet i denne alder, og hvilket legetøj der er passende for barnets alderstrin og udvikling.

Det kan være en god idé at finde legetøj, der eksempelvis stimulerer barnet enten sprogligt eller motorisk. Børn på 1 år er utrolig nysgerrige på sig selv og ikke mindst sine omgivelser.

Derfor afprøver de mange ting i denne alder og kan hurtigt komme til at slå sig eller pille ved noget, som de ikke må. Mon det er noget, som du kan nikke genkendende til?

I denne artikel har jeg samlet 15 forskellige bud på gode gaveidéer til legetøj, der passer til 1-årige piger. Det er udviklende legetøj, som er populært blandt 1-årige børn. På den måde kan du bedre vurdere, hvad det bedste og mest passende legetøj er for din datter.

Top 15 over legetøj og gaveidéer til 1-årige piger i 2022


1. Wheely Bug lille gåvogn

Wheely Bug lille mus

Derfor anbefaler vi Wheely Bug gåvogne: De populære gåvogne står næsten i alle hjem med børn. De fås i forskellige varianter og to størrelser: lille og stor.

De sjove Wheely Bug gåvogne til aktive børn:
Wheely Bug gåvognene er populære af flere årsager. Først og fremmest hjælper det barnet motorisk på flere parametre med at koordinere balancen og støtte grovmotorikken.

Udvalget består af dyrene mariehøne, bi, ko, mus og tiger. Det er musen og mariehønen, der er bestsellers. Men børn er så forskellige, så det gælder om at vælge det dyr, som netop dit barn holder mest af.

Den lille størrelse anbefales til børn fra 10 måneder, og den store størrelse er oplagt til 2-årige børn. Derfor foreslår vi, at du går med den lille størrelse, så dit barn kan få mest muligt ud af gåvognen.

Børn nyder at sidde på gåvognen og suse frem og tilbage i huset. Det sjove ved Wheely Bug gåvognene er nemlig, at de kan dreje hele vejen rundt. Børn får en bedre fornemmelse af rum og retningssans med en Wheely bug, når der skal navigeres rundt med høj fart i huset.

Fordele:
 • Styrker balance og motorik
 • Sjov aktivitet for barnet.
 • Forskellige varianter at vælge mellem.
 • Fås både i stor og lille.
 • Kan bruges som gåvogn.
Ulemper:
 • Barnet kan blive rundtosset af at dreje rundt.

2. Min meget store sansebog af Michelle Carlslund

Min meget store sansebog

Derfor anbefaler vi Min meget store sansebog: Michelle Carlslund står bag den fantastiske sansebog, som er yderst populær hos børn. Der kan bladres og mærkes på dyrene, og det stimulerer sanserne hos barnet.

Fantastisk sansebog med de flotteste illustrationer:
Hvis din 1-årige pige er vild med dyr og bøger, vil hun være fuldstændig forgabt i denne populære sansebog fra Michelle Carlslund. Den er fyldt med de smukkeste illustrationer af dyr i en bondegård, på savannen, i skoven og på pakisen gennem de fire årstider.

Sansebogen er stor og robust med 8 tykke sider, så barnet selv kan bladre bogen igennem. På alle siderne vil dit barn have mulighed for at røre ved dyrenes pels og mærke på forskellige teksturer, der stimulerer barnets taktilsans.

Hvis dit barn elsker en god gemmeleg, vil dit barn nyde at gå på jagt efter den sjove frø. Den har nemlig gemt sig på ALLE siderne. Mon din datter kan finde frøen?

Udover en masse at se og mærke giver bogen anledning til at snakke om de forskellige dyr. Hvad forestiller alle motiverne? Hvor bor dyrene? Hvad spiser de? Hvilke lyde kan dyrene sige?

Du kan desuden finde Michelle Carlslunds “Min meget store sansebog II” og “Min meget store sansebog III” her.

Fordele:
 • Lærerig bog med fine billeder.
 • Stimulerer sanserne.
 • Kan holde til nysgerrige pilfingre.
 • Masser at røre ved og se på.
Ulemper:
 • Størrelsen kan være upraktisk.

2. Mit første puslespil

Mit første puslespil

Derfor anbefaler vi Mit første puslespil: Puslespil er en rigtig god aktivitet til 1-årige børn. Det skaber en stille stund, hvor barnet kan øve sin finmotorik og stimulere øje-hånd-koordinationen.

Puslespil skaber hyggelige stunder for børnene:
Børn nyder at lægge puslespil. De bliver ved med at øve sig, indtil det lykkedes at sætte alle brikkerne på plads. Og når det sker, så skal alle brikkerne op igen, og puslespillet startes fra ny.

Barnets første puslespil indebærer typisk 5-10 brikker, som er nemme at holde fast i og bevæge rundt. Der findes mange forskellige tematikker såsom bondegårdsdyr, prinsesser, køretøjer, tal og havdyr. Det er oftest sjovest for barnet, hvis det er motiver, som han eller hun kan genkende.

Puslespil er en fantastisk måde at give barnet gode motoriske forudsætninger. Det er en suveræn øvelse til at øve barnet i at koordinere sine hænder og mærke efter brikkernes forskellige former. Denne form for aktivitet kan have en super god effekt på barnets motorik, koncentrationsevne og selvtillid.

Børn elsker, når ting lykkes for dem!

Fordele:
 • Gode priser.
 • Stimulerer motorikken.
 • Stille og lærerig aktivitet.
 • Giver mulighed for fordybning
 • Positiv indvirkning på barnet.
Ulemper:
 • Kan være svær i begyndelsen.

4. Magni stable pingvin i pink

Magni stable pingvin i pink

Derfor anbefaler vi Magni stablepingvinen: Stablepingvinen fra det danske mærke Magni er i god kvalitet og flot design. Det er en underholdende aktivitet for piger på 1 år, da formerne er sjove at stable.

Lærerig leg med plads til masser af sjov:
Den fine pink pingvin skal ikke undervurderes. Den er efterhånden fast inventar på mange børneværelser, fordi børn finder den sjov at lege med. Udover den pink farve fås pingvinen også i blå og sort.

De fine former i pastelformer skal stables, så pingvinen kan fuldendes. Det er en lærerig aktivitet, da barnet vil træne sin finmotorik og øje-hånd koordination imens. Når pingvinen ikke er i brug, pynter den fint på børneværelset.

Legen er super simpel, hvorfor den tiltaler 1-årige børn. Det gælder nemlig bare om at få placeret alle ringene på stangen og sætte hovedet på. Når alle ringene er på plads, kan pingvinen snurre rundt og bevæge sig.

Fordele:
 • God pris.
 • Kreativt og udfordrende legetøj.
 • God kvalitet og giftfri.
 • Fremstillet i træ.
 • Timevis af underholdning.
Ulemper:

5. Kids by Friis fødselsdagstog

Kids by Friis fødselsdagstog

Derfor anbefaler vi Kids by Friis fødselsdagstog: Fødselsdagstog er en populær gave at give til 1-års fødselsdag, fordi den kan følge barnet i mange år og giver anledning til at skabe en sød tradition ved fødselsdagsbordet.

Fejr dit barn med et fint fødselsdagstog:
Fødselsdagstoget fra Kids by Friis er efterhånden blevet en klassiker hos mange børnefamilier. Det er et dansk mærke, der fokuserer på dansk kvalitet og design. De er håndmalede og derfor helt unikke.

Udvalget er stort. Fødselsdagstogene fås i et hav af forskellige varianter. Til piger er fødselsdagstoget med elementer fra H. C. Andersen eventyr (pige), blomsterfeer og prinsesse særligt et hit.

Med et fødselsdagstog fra Kids by Friis kan du hvert år finde det frem på barnets fødselsdag. Til sættet medfølger tal fra 0-9 og et ekstra 1-tal Det er en super sød tradition, som dit barn vil sætte pris på og nyde. Det er med til at skabe en rigtig hyggelig stemning, når der spises boller og synges fødselsdagssange.

Fordele:
 • Dansk kvalitet.
 • Kan bruges i mange år.
 • Skaber en hyggelig tradition.
 • Mange varianter at vælge mellem.
Ulemper:
 • Lys medfølger ikke og kan tilkøbes.

6. Maileg mus, babymus og dukkehus

Maileg mus dukkehus

Derfor anbefaler vi Maileg mus: De søde mus sammen med hele det fantastiske univers bag det danske mærke Maileg kan virkelig noget. Musene fås i forskellige størrelser, roller og med eventyrlige fortællinger såsom prinsessen på ærten.

Barnet vil lege i timevis med de populære Maileg mus:
Alt ved Maileg er gennemført, og det er tydeligt, at der er tænkt over det hele til den mindste detalje. Hvis du er vild med eventyr og æstetisk legetøj, vil du elske at dykke ned i universet hos Maileg.

Eksempelvis er der det fantastiske dukkehus med prinsesse på ærten, som fås med de fineste tekstiler og farver. Det giver dig mulighed for at lære dit barn H. C. Andersens historie og lade dit barn lege med de mange madrasser og den fineste lille ært.

Hvis det virkelig fanger dit barns interesse, kan samlingen løbende udvides. Der findes de fineste æsker med storebror, storesøster, lillebror, lillesøster og musetvillinger. Æskerne forestiller en tændstikæske og kan bruges aktivt i barnets leg.

Når barnet bliver ældre og taber sin første tand, kan du forkæle din datter med en tandfe mus, som kommer i en æske og med den sødeste guld tandæske i metal. Et fint univers, der kan følge barnet i mange år.

Fordele:
 • Smukt dansk design.
 • Findes i alverdens variationer.
 • God til rolleleg.
 • Skaber stor legeglæde.
 • Perfekt til de små hænder.
Ulemper:
 • Det kan blive dyrt at udvide samlingen i længden.

7. Min første løfte-flapper-bog med 100 første ord

100 første ord bog

Derfor anbefaler vi bogen: Forlaget Alvilda står bag den fineste bog, der giver din nysgerrige 1-årige pige mulighed for at se, bladre og mærke 100 forskellige ord.

Giv dit barn de gode sproglige forudsætninger:
Pegebøger, børnebøger og bøger med sjove flapper er en rigtig god idé at læse med dit 1-årige barn. Hvis ikke dit barn begynder at have interesse for sproget endnu, kommer det snart.

Derfor er det en god idé at begynde at finde bøgerne frem eller købe dem, så I kan sidde sammen og have en hyggestund, hvor I bladrer gennem en masse spændende sider.

Denne bog fra Forlaget Alvilda er en rigtig sjov og spændende bog for det lille barn. Der er masser af ting at se, røre ved og opdage, hvad der gemmer sig under flapperne. Barnet kan pege på de sjove motiver, og du kan hjælpe med at sætte ord på alle motiverne.

På den måde vil du opleve, at dit barn med tiden vil forsøge at gentage de ord og lyde, som du laver. Det er en bog, som I kan tage i brug, når barnet har lyst. Alle 100 ord er fordelt på 14 spændende sider, som I garanteret kan bruge timevis på at kigge på.

Fordele:
 • God pris.
 • Stimulerer barnets sprog og ordforråd.
 • Sjov og lærerig aktivitet.
 • Hyggelig stund mellem voksen og barn.
 • Giver barnet ro
Ulemper:
 • Anbefales først fra 3-års alderen, men den virker passende for det lille nysgerrige barn.

8. Sebra hvid dukkevogn i træ

Sebra dukkevogn i træ

Derfor anbefaler vi Sebra dukkevognen: Den fineste dukkevogn i træ fra Sebra er en rigtig god gave til pigen, der elsker dukker og bamse.

Kør ture med dukkerne i dukkevognen:
Med dukkevognen fra Sebra har dit barn mulighed for at putte sine yndlingsdukker og give dem en køretur. Det er en dukkevogn, som dit barn kan bruges i årene frem. Hvis dit barn er usikker på benene, kan dukkevognen bruges som gåvogn og give barnet en god støtte.

Trods dukkevognens vægt på 6,5 kg er den let at køre med. Vægten gør dog, at dukkevognen er stabil og robust at trille med, så der ikke er en fare for, at den pludselig tipper.

Hvis dit barn er vild med sine dukker og nyder at klæde dem på med dukketøj, vil denne dukkevogn også falde i god jord. Leg med dukker kan være med til at udvikle barnets empati, fordi barnet naturligt drager omsorg og passer på sine dukker.

Hvis du bemærker, hvordan barnet leger med sine dukker, vil du hurtigt opdage, hvordan hun imiterer de voksne, der er omkring hende. Det er barnets måde at indgå i rolleleg.

Fordele:
 • Kan anvendes som gåvogn.
 • Kan bruges i flere år.
 • Fås i flere farver.
 • God opbevaring til dukker.
 • Styrker grovmotorikken og balancen.
Ulemper:
 • Høj pris.

9. Liewood dante beach set

Liewood dante beach set

Derfor anbefaler vi Liewood strandsættet: Strandsættet er en rigtig sød gave at give til barnet, der elsker at være en tur på stranden og lege med sand lige ved vandet.

Strandsættet med de fineste former og farver:
Det fineste strandsæt Rainbow Love Sandy fra Liewood er ideelt at have med på stranden på de solrige dage. Der er alt, hvad barnet begærer med den fineste spand med håndtag, skovl og sødeste former.

En af de største fordele ved strandsættet er, at det er fremstillet i 100% silikone, fri for BPA og er allergivenligt. Det vil sige, at det er en rigtig god erstatning for plastik strandlegetøj.

De søde former vil helt sikkert tages i brug, når barnet skal lave sjove kager til de voksne. Motiverne passer til, hvad barnet kan være heldig at finde på stranden.

Sættet er slidstærkt og kan holde til aktive barn, der tager fat. Derfor kan sættet bruges i mange år frem, fordi delene ikke går let i stykker. Det er let at have med på tur, da de fire former og skovlen kan kommes i spanden.

Fordele:
 • Udendørs legetøj til stranden.
 • Lavet af BPA frit sillikone.
 • Nem at rengøre.
 • Super fint begyndersæt.
 • Robust legetøj i god kvalitet.
Ulemper:

10. BRIO gåvogn i sort

BRIO gåvogn i sort

Derfor anbefaler vi BRIO gåvognen: Den klasssiske gåvogn fra BRIO har alle dage været populær blandt 1-årige, der er på vej til at tage sine første skridt.

Den populære gåvogn – med god grund:
BRIO gåvognen er en klassiker og er en suveræn støtte til barnet, der er begyndt at rejse sig op og øver sig i at gå. Smid en masse tunge bøger i gåvognen, så den ikke tipper.

På den måde er den sikker og robust til barnet, der forsøger at tage de første skridt ved hjælp af gåvognen. Bremserne kan justeres, så de bremser gåvognen og sørger for, at den ikke bare kan køre fra dit barn.

Når barnet er blevet mere komfortabel med benene, kan dit barn bruge gåvognen som et transportmiddel. Her kan der køres med barnets yndlings legetøj eller dukker fra rum til rum. Det er en sjov leg, der øver barnets grovmotorik og balance.

Derfor kan du dit barn bruge BRIO gåvognen i mange år. Hvis dit barn på et tidspunkt skal have søskende, kan den snildt gå i arv, så lillebror eller lillesøster kan få lige så stor glæde af gåvognen.

BRIO gåvognen har fået super gode anmeldelser fra brugerne på Coop.dk. Der er derfor ingen tvivl om, at det er et must-have blandt førstegangsforældre. Hvis du er medlem af Coop og ønsker at finde den på tilbud, kan den oftes fåes billigere med medlemstilbud.

Fordele:
 • Robust og stabil gåvogn
 • Øver barnets motorik.
 • Gode materialer
 • Fås også i gul/rød.
Ulemper:
 • Kræver vægt i gåvognen.

11. BRIO hammerbræt

BRIO hammerbræt

Derfor anbefaler vi BRIO hammerbrættet: Hammerbrættet fra det danske mærke BRIO er et stykke legetøj, der har eksisteret siden 1957. Det siger i sig selv en del om et stykke legetøj, der bliver ved med at være populært på markedet.

En klassiker fra BRIO:
Hvis der er noget, som BRIO er god til at producere, er det tidsløst legetøj, der bliver ved med at underholde generation fra generation. Af andre klassiker er der den førnævnte BRIO gåvogn og den populære stableklovn fra 1950’erne.

Hammerbrættet er perfekt til at hjælpe barnet med at træne øje-hånd koordinationen og stimulere barnets motorik, når der hamres. Børn i 1-års alderen har godt af at have legetøj liggende, der kan stimulere forskellige motoriske bevægelser.

Med dette hammerbræt fra BRIO er der lagt op til en aktivitet, som dit barn kan bruge oceaner af tid på. Det er sjovt at hamre løs og sætte pløkkerne i hullerne. Du vil med garanti også få lyst til at prøve – en sjov leg, hvor I kan skiftes om at slå pløkkerne i. Hvis dit barn ser dig lege med legetøjet, vil det garanteret vække barnets nysgerrighed endnu mere.

Fordele:
 • God motorisk træning.
 • Sjov og lærerig aktivitet.
 • Timevis af underholdning.
 • Øver barnets koordination med hænder og øjne.
 • Fylder ikke meget.
Ulemper:
 • Barnet kan komme til at slå sig, hvis det bliver ivrigt.
 • Pløkkerne er af plast.

12. Dantoy stableklodser Tiny Bio

Dantoy stableklodser

Derfor anbefaler vi Dantoy stableklodserne: Stableklodserne er svanemærket og er en god måde at aktivere barnet. Motorikken bliver udfordret, og det bliver den på en underholdende måde.

De fineste stableklodser i pastelfarver fra Dantoy:
Stableklodserne er svanemærkede og fremstillet i materialet Bio plast. Det vil sige, at de er fri for skadelige tilsætningsstoffer, og du behøver ikke at være bange, hvis dit barn kommer til at tage klodserne op til munden.

En af de største fordele ved stableklodserne er, at de øver dit barns motorik. Det kan både ske indenfor på regnvejrsdagene, og når vejret er til det, kan I tage stableklodserne med i haven eller i sandkassen. Stableklodserne tåler nemlig at komme i opvaskemaskinen, så du kan roligt gøre dem rene igen.

De er produceret i Danmark og fås i forskellige størrelser. Under klodserne kan dit barn hygge sig med at se og mærke de sjove motiver. I kan snakke om formerne, og hvad de forestiller sig.

En suveræn 1-års gave til pigen, der elsker en god leg. Prisen er fantastisk, og legemulighederne er uendelige. En populær gave, som kan gives med god samvittighed.

Fordele:
 • Fantastisk pris.
 • Sikker og robust legetøj.
 • Udvikler barnets motorik.
 • Indendørs og udendørs legetøj.
Ulemper:

13. Hape legekøkken Retro Gourmet

Hape legekøkken

Derfor anbefaler vi Hape legekøkkenet: Et legekøkken er en særdeles hyggelig aktivitet for 1-årige. De kan rejse sig op ad køkkenet og imitere sine forældres adfærd i legekøkkenet.

Legekøkken, der lægger op til den sjove rolleleg:
Børn elsker at efterligne sine forældre. Det gælder både, når forældrene vasker op, vasker tøj, laver mad eller noget helt fjerde. De forpligtelser, der er gentagende i hverdagen, er sjove for børn at iagttage og imitere.

Med barnets helt eget legekøkken kan der laves de gode livretter om og om igen. Til legekøkkenet medfølger et sæt salt og peber, en paletkniv, en grydeske, en pande og grøntsager i form af gulerod og løg.

Legekøkkenet er fyldt med seje detaljer såsom et ur, en håndvask med en vandhane med mulighed for at indstille koldt og varmt vand, komfur og ovn. Der er til timevis af underholdning, og barnet kan tage legekøkkenet i brug i årene frem.

Legekøkkenet er anbefalet fra 3 år, hvor barnet får mest muligt ud af køkkenet – men da højden er 40 cm, kan legekøkkenet sagtens tages i brug noget før. Mange af anmeldelserne bekræfter netop dette, men påpeger stadig, at legekøkkenet er i super kvalitet, og at legekøkkenet er i fremstillet af gode materialer.

Fordele:
 • God kvalitet.
 • Øver barnet i rolleleg.
 • Sjov underholdning til mange timer.
 • God størrelse til det mindre barn.
 • Fine detaljer og mange ting medfølger til køkkenet
Ulemper:
 • Anbefales først til 3-års alderen.

14. BRIO træk-selv lille gravhund dachsie

BRIO gravhund

[afp id=”300″]

Derfor anbefaler vi BRIO gravhunden: Gravhunden Dachsie er en klassiker fra BRIO og mange børns yndlingslegetøj, fordi det er muligt at trække i hunden og få den til at bevæge sig.

Det populære trækdyr, som du garanteret husker fra din barndom:
BRIO legetøjet har været fast inventar i mange danske hjem med børn. Dette trækdyr med Dachsie er bestemt ingen undtagelse. Børn synes, at hunden har så mange sjove detaljer – og den allerbedste er naturligvis, at barnet kan trække hunden tættere på sig ved hjælp af snoren.

I takt med at dit barn lærer at gå, vil det elske at gå ture med hunden og bevæge sig rundt fra rum til rum med gravhunden. I starten vil det være i et roligt tempo, men med tiden vil dit barn med garanti more sig over, hvor meget fart de begge to kan have.

Mange børn motiveres af gravhunden til at lære at gå, og det kan være, at Dachsie har samme effekt på dit barn. Trækdyret har fået super gode anmeldelser af brugere på Coop.dk, som varmt anbefaler alle børn at lege med menneskets bedste ven.

BRIO hunden har et super sødt udseende, er funktionel og i god kvalitet. Den er lavet af træ og har detaljer af metal, så det lille barn kan sagtens lege med hunden.

Fordele:
 • Klassisk dansk design.
 • Vækker stor glæde hos børn.
 • Sjove, søde detaljer.
 • Udfordrer barnet motorisk.
Ulemper:

15. BRIO puttekasse

BRIO puttekasse

Derfor anbefaler vi BRIO puttekassen: Puttekasse er en perfekt gave til de små pilfingre, der kan øve barnets motorik og mærke forskellen på de farverige former.

Den sjove leg, der kan leges på repeat:
Børn kan få mange timer til at gå med at lege med en puttekasse. Din 1-årige pige vil uden tvivl også finde en puttekasse morsom og lærerig at lege med. Legetøjet er i sig selv super simpelt: Det handler om at putte de rigtige former i de rette huller.

I starten vil dit barn nok blive lidt irriteret på den dumme puttekassen, men efterhånden som dit barn bliver ved med at øve sig, vil hun fange fidusen ved puttekassen. Når alle klodserne er i puttekassen, skal du eller dit barn mon trække den hvide bund ud – og vupti: Så kan legen startes på ny igen.

Der er mange lærerige elementer ved puttekassen: Dit barn vil først og fremmest øve sin motorik og øje-hånd koordinationsevne. Dernæst er det læren om de forskellige former, og hvad de mon hedder. Der kan ligeledes snakkes om formernes farver.

Puttekasser er en virkelig god aktivitet til 1-årige børn, hvorfor det særligt anbefales til denne aldersgruppe. Denne aldersgruppe er aktive og udfordrer sig selv hele tiden motorisk – denne udfordring vil din datter med garanti også elske.

Fordele:
 • Farverigt og sjovt legetøj.
 • Stimulerer motorikken.
 • Lærer barnet om farver og former.
 • Kan leges med i timevis.
Ulemper:
 • Kan skabe frustrationer i starten.

Hvad leger 1-årige piger med?

Børn på 1 er utrolig nysgerrige væsener og elsker at udforske alt omkring sig. Derfor vil du opleve, at dit barn begynder at blive mere og mere opmærksom på sine omgivelser.

På dette tidspunkt er det at “lege med sit legetøj” stadig meget forenklet og simpelt. Når barnet leger med sit legetøj, er det mere med henblik på at undersøge, udforske og finde ud af, hvad legetøjet egentligt er, og hvad det går ud på.

Derfor får legetøjet sommetider nogle ordentligt slag eller bliver hevet op i luften for at blive smidt ned på gulvet igen. Det er barnets måde at afprøve legetøjet, og det er på denne måde, hvor barnet lærer og forstår sine omgivelser bedre.

Køb derfor legetøj, hvor barnet har mulighed for at eksperimentere. Det kan være trækdyr, hvor der kan trækkes og hives i en snor. Eller træklodser, der kan stables som et tårn og væltes igen. Det kan også være de populære boldbassiner, som giver dit barn mulighed for at have det ultimative legehjem i boligen.

Læs også: De bedste bObles tumlemøbler.

Det er også en god idé at investere i gode børnebøger og pegebøger, hvor barnet kan lytte og gentage de lyde, som du siger. På denne måde lærer mange børn at sige “hvad er det”, fordi de vil have dig til at fortælle, hvad motivet i pegebogen hedder.

Der er rigtig meget legetøj, der optager børn i denne alder. Alt legetøj der giver barnet mulighed for at bruge sin krop og eksperimentere. Puttekasser er også meget populære for 1-årige børn, fordi barnet kan mærke de forskellige former og kan forsøge at putte dem i de rigtige huller.

Det er en sjov og udfordrende leg, der helt sikkert også kan give anledning til nogle frustrationer. Men det er en del af barnets udvikling, og det er med til at øge barnets selvtillid, når det så lykkes.

Ønsker du at udfordre dit barns motorik og balance, er det en god idé at købe en sjov indendørs rutsjebane. Det kan dit barn få mange timer til at gå med, og det er gavnligt for dit barns motorik.

Sådan stimulerer legetøj dit barns udviklingsområder

 1. Puslespil: Nemme klassiske puslespil, hvor barnet stimulerer sin finmotorik ved at lægge brikkerne på plads. Find sjove og genkendelige temaer, som fanger barnets interesser.
 2. Gåvogne: De er populære for 1-årige børn, fordi det er et godt redskab til at hjælpe barnet med at tage sine første skridt og stimulere balancen og give den perfekte støtte.
 3. Stableklodser i træ: At stable klodser er en lærerig og sjov leg, der udfordrer motorikken. Det er en leg, som børn ofte gentager igen og igen. Det gør også, at barnet hurtigt bliver god.
 4. Pegebøger: Pegebøger er uundværlige, fordi de udvikler barnets sprog og ordforråd. Nogle pegebøger fås med lyd, og det kan være med til at opretholde barnets interesse.
 5. Sansegynge: En sansegynge stimulerer dit barns sanser og balanceevne. De gyngende bevæger kan have en beroligende effekt på dit barn. Find et stort udvalg af de bedste sansegynger her.

Hvordan udvikler børn på 1 år sig?

Der sker meget i barnets alder, når det nærmer sig de 1 år. Børn lærer hele tiden – hver evig eneste dag. Det sker eksempelvis, når barnet ser, hører, rører ved eller bevæger sig. Derfor er det en god idé at have legetøj til rådighed, der er med til at støtte denne udviklingsfase, der er i høj kurs.

Det er meget forskelligt, hvordan børn udvikler sig. Det kan være, at du lige nu oplever, at dit barn er begyndt at rejse sig ved at holde fast i dig eller de nærmeste møbler. Nogen børn nyder at kravle rundt i denne alder, mens andre børn begynder at øve sig i at gå med hjælp fra eksempelvis en gåvogn til børn.

Der er derfor et stort fokus på det grovmotoriske, fordi der sker mange store milepæle i denne alder. Sprogligt vil du også opleve, at der kommer til at ske ting og sager. Måske har du lagt mærke til, at barnet er begyndt at reagere på sit eget navn?

Nogle piger er hurtigere fremme med sproget end drenge. Derfor kan det være, at dit barn er begyndt at sige enstavelsesord såsom “mor”, “far”, “se” eller “hej”. Hvis du oplever, at barnet har en sproglig interesse, kan det være en god idé at investere i gode pegebøger til 1-årige børn, hvor barnet kan pege på motiverne, og du kan hjælpe med at sætte ord på billederne.

Husk, at det ene ikke er mere rigtigt end det andet. Børn udvikler sig i meget forskelligt tempo, og hvis du har flere børn, har du garanteret allerede bemærket, at der har været forskelle på børnene og deres udviklingsfaser.

Find legetøj på tilbud

Legetøj til 1-årige på tilbud

Barnets Verden tilbyder et stort udvalg af legetøj til børn i alderen 0 – 6 år. På webshoppen kan du jævnligt finde gode tilbud på populære løbecykler, boldbassiner, børnebøger og trælegetøj.

Så hvis du er på udkig efter billigt legetøj til dit 1-årige barn, er det en god idé at se udvalget af legetøj hos Barnets Verden. Du får endda gratis gaveindpakning med i købet.

Lige nu kan du gå ind og se, hvad der er på tilbud:

Samlet anmeldelse

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *