Reklame

Mofibo: 10 fantastiske og sjove lydbøger til børn i 2024

Mofibo gør det nemt for børnefamilier at finde tid til at lytte til klassiske, populære og nye lydbøger til børn. Med Mofibo har du og ungerne altid mulighed for at lytte til fantastiske fortællinger og skabe en hyggelig stund med ro og oplæsning.

Mofibo er et digitalt abonnement til dig, der gerne vil streame og lytte til lydbøger via din telefon. Med app’en får du adgang til mere end 250.000 danske og engelske bøger.

Det er en fantastisk app, når du eksempelvis kører langt med ungerne eller ønsker en stille stund om aftenen, hvor der kan høres børnevenlige lydbøger. Børn nyder højtoplæsning og bruger fantasien til at forestille sig, hvordan fortællingen udvikler sig. Det er en fantastisk måde at stimulere børns sprog.

Lige nu kan du prøve 30 dage gratis, hvorefter prisen er fra 129 kroner pr. måned. Find en oversigt over nogle af de bedste lydbøger til børn herunder.

Prøv 30 dage gratis nu

Carlsens godnathistorier

Derfor anbefaler vi lydbogen: Lydbogen byder på seks sjove og fantastiske fortællinger, som er perfekte som godnathistorier for dit barn.

Fantastiske godnathistorier:
Er du på udkig efter en godnatbog? Prøv Carlsens Godnathistorier, hvor du får seks bud på den perfekte godnathistorie. Vi snakker blandt andet om de velkendte og klassiske eventyrfortællinger, som du kender fra din egen barndom.

Det er godnathistorier, som bliver fortalt med en rolig og behagelig stemme. Stemningen gør, at du både som barn og voksen ikke kan lade være med at lytte. Inden dit barn falder helt i søvn, vil barnet med garanti have nogle spørgsmål til fortællingen, som I kan hygge jer med at snakke om.

Bogen er oplagt til børn over 3 år.

Lyt nu

Disse fortællinger indgår:

 • “Rødhætte” af Brødrene Grimm.
 • “Fyrtøjet” H.C. Andersen.
 • “Rasmus Klump og tudeprinsen” af Per Sanderhage.
 • De grimme børn” af Kim Fupz Aakeson.
 • “Meget mærkelig morgen” af Kim Fupz Aakeson.
 • “Victor Banan” af Jan Mogensen.

Kaninen der så gerne ville sove

Derfor anbefaler vi lydbogen: Den populære bog er kendt for sin fortællemetode, der sikrer, at dit barn falder til ro.

Bogen, der hjælper dit barn med at sove:
De fleste forældre har hørt om den populære og verdenskendte Kalle Kanin, der har fået børn til at sove i mere end 40 lande. Det særlige ved denne lydbog er, at den er videnskabeligt opbygget med henblik på at få dit barn til at falde i søvn.

Den er oplagt til dig, der har lange putterutiner i flere timer, hvor dit barn nægter at sove. Måske er det tid til at prøve med Kalle Kanin? En sød historie, som er oplagt til børn i alderen 0 til 3 år.

Lyt nu

Godt at vide:

 • Varighed: 30 minutter.
 • Alder: 0 – 3 år.

Villads fra Valby bliver bange

Derfor anbefaler vi lydbogen: En rigtig god fortælling med et skønt budskab.

Den populære bogserie med Villads fra Valby:
Har dit barn endnu ikke stiftet bekendskab med Villads fra Valby, så er det på tide. Den fantastiske forfatter Anne Sofie Hammer står bag rækken af gode bøger med Villads som hovedperson, der både “tager på sommerferie”“har fødselsdag“, “får nye idéer” og sågar “bliver bange”.

Alle bøgerne er letlæselige, men fungerer også rigtig godt som lydbog formatet. Historierne er korte, let forståelige og altid med et godt budskab, som barnet nemt kan forstå. Denne bog indeholder et hyggeligt twist, som skaber en stor spænding hos dit barn, men ender heldigvis godt.

Lyt nu

Godt at vide:

 • Varighed: 3 minutter.
 • Alder: 3-9 år.

H. C. Andersens samlede eventyr bind 1

Derfor anbefaler vi lydbogen: Fortællinger af H. C. Andersen er en klassiker, og med denne lydbog får dit barn mulighed for at lytte til 11 fantastiske eventyr.

Klassikeren over dem alle:
Lydbogen byder på de bedste eventyr fortællinger, som er danske klassiker og perfekt højtlæsning for barnet, der er vild med det eventyrlige. Længden på denne lydbog 4 timer og 43 minutter, og du kan derfor se frem til 11 fantastiske stunder med dit barn.

Bind 2 byder på 19 eventyrfortællinger, som blandt andet byder på den vaske ægte klassiker “Prinsessen på ærten”. En fortælling, som dit barn med garanti vil stifte bekendtskab med før eller siden.

Lyt nu

Disse fortællinger indgår:

 • Fyrtøjet”.
 • Gaaseurten“.
 • “Flipperne“.
 • Gartneren og herskabet“.
 • Under piletræet“.
 • “Paradisets have“.
 • “Billedbog uden billeder“.
 • Grantræet“.
 • “Snemanden“.
 • “Årets historie“.
 • Hvad man kan hitte på“.

12 fantastiske eventyr

Derfor anbefaler vi lydbogen: Hvis du er på udkig efter en lydbog med en blanding af klassiske eventyr og de bedste Disney historier, er denne helt oplagt.

Populær lydbog – med god grund:
Denne lydbog er fantastisk, fordi den indeholder gode Disney figurer såsom Anders And, Mickey Mouse, Aladdin og Lynet McQueeen, der spiller hovedrollerne i klassiske eventyrer såsom Rødhætte og Hans og Grethe.

Det fungerer rigtig godt og vækker dit barns opmærksomhed. Du vil opleve, at dit barn lytter nysgerrigt til de velkendte navne og fortællinger. 12 fortryllende eventyrer, som dit barn med garanti vil høre igen og igen.

Lyt nu

Godt at vide:

 • Varighed: 55 minutter.
 • Alder: 3-6 år.

Prop og Berta

Derfor anbefaler vi lydbogen: Der findes en god håndfuld lydbøger med Prop og Berta, og de er et kæmpe hit blandt børn på 3-6 år.

Et garanteret hit i børnehaven og derhjemme:
Mange børn møder Prop og Berta i børnehaven. Det er fantastiske fortællinger, der går rent ind hos børnene. Lydbøgerne handler om den lille tykke mand ved navn Prop og hans snakkende ko Berta, der tager eksempelvis tager “på eventyr“, til “heksens bryllup” og “i cirkus”.

Hvis du vil lytte til alle lydbøgerne samlet, kan du høre “Den store Prop og Berta bog 1” med 5 timers underholdning og “Den store Prop og Berta bog 2” med 7 timers underholdning.

Lyt nu

Godt at vide:

 • Alder: 3-6 år.

Vitello

Derfor anbefaler vi lydbogen: Vitello er en god klassiker blandt børnehavebørn i alderen 3-6 år.

Vitello og de anmelderroste bøger:
Har du eller dit barn hørt om Vitello? Han er en yderst opfindsom dreng, der er populær hos børn i børnehaven og de små klasser i skolen. Lydbøgerne er indlæst af Nicolas Bro, som formår at fortælle historierne på en yderst behagelig måde.

Lyt eksempelvis til Vitello, der “passer mor”, “ønsker sig en hund”, “begynder i skole” eller “ridser en bil”. Dit barn vil uden tvivl blive bidt af Vitello og hans gode idéer. Lydbøgerne varer knap 10 minutter, men der er masser af gode titler at gå i gang med. Rigtig god fornøjelse!

Lyt nu

Godt at vide:

 • Varighed: 5-10 minutter.
 • Alder: 3-6 år.

Godnat og sjov godt

Derfor anbefaler vi lydbogen: Det er en fantastisk lydbog, der byder på 10 historier, som du og dit barn kan relatere til.

De bedste (og sjoveste) godnathistorier inden sengetid:
Har dit barn mange spørgsmål eller tanker inden sengetid? Dit barn er uden tvivl ikke den eneste. Derfor er “Godnat og sjov godt” opstået, som giver svar på mange af de tanker, som børn gør sig i løbet af en dag.

Det er en skøn og sjov måde for børn at gå i seng på – og dit barn vil med garanti genhøre historierne igen og igen. Det er Lars Daneskov, som er forfatteren bag og selv oplæser den.

Lyt nu

Godt at vide:

 • Alder: 3-6 år.
 • Varighed: 1 time og 55 minutter.

Gummi-Tarzan

Derfor anbefaler vi lydbogen: Ole Lund Kirkegaards bog “Gummi-Tarzan” kan vi ikke komme udenom – fantastisk sjov bog om ballademagere.

Lydbog oplæst af Peter Frödin:
Gummi-Tarzan er en klassiker for de flestes barndom. Du har med garanti fået den læst den mange gange af dine forældre eller hørt den i skolen. Den frembringer en masse nostalgi, når du læser eller hører den med dit barn.

En skøn fortælling for hele familien skrevet af Ole Lund Kirkegaard, der er kendt for alle klassikere såsom “Hodja fra Pjort”, “Orla-Frø-Snapper” og “Otto er et næsehorn”.

Lyt nu

Godt at vide:

 • Varighed: 51 minutter.
 • Alder: 3-12 år.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære

Derfor anbefaler vi lydbogen: Den sjove bog er perfekt til børn i alle aldre, som fanger børnenes interesse og underholder. Den har fået gode anmeldelser!

Fængende bog, som kan genhøres mange gange:
Lydbogen er et kæmpe stort hit blandt børn fra 2 år, som handler om en elefant ved navn Sebastian og katten Mitcho. Bogen er blevet filmatiseret og vil derfor være sjov at se, når du har hørt lydbogen med dit barn.

Lydbogen er oplagt til børn i børnehavealderen og skolealderen. Det er en skøn og lidt skør til tider fortælling, der frembringer mange smil og grin undervejs. Du kan roligt se frem til nogle hyggelige stunder, når lydbogen sættes i gang. Sproget er i børnehøjde og let forståelig.

Lyt nu

Godt at vide:

 • Varighed: 41 minutter.

Sådan får du 30 dages gratis prøveperiode

Det er super nemt at oprette en bruger på Mofibo, hvor du har adgang til mere end 250.000 bøger, som du kan lytte til online og offline:

Det skal du gøre:

 • Opret en bruger på Mofibo.dk og få 30 dages gratis prøveperiode.
 • Download Mofibo app’en på din telefon. Du kan gøre det i App store eller Google Play Store.

Når du opretter en bruger for at prøve 30 dage gratis, er der ingen binding. Det er op til dig, hvorvidt du vil fortsætte abonnementet. Det koster fra 129 kroner om måneden at have fri adgang til lydbøger døgnet rundt.

Det smarte ved Mofibo er, at du kan downloade lydbøger og e-bøger, så du kan lytte og læse, når du ikke har adgang til internettet – eksempelvis i flyet. På Mofibo vil du også opleve, at du får personlige anbefalinger, så du kan lytte til lydbøger i samme genre som dem, som du tidligere har lyttet til.

Læs også:

De bedste lydbøger om børneopdragelse.

Derfor er lydbøger til børn en god idé

Podcasts og lydbøger har længe været populært for voksne. Flere forældre begynder at introducere børnene for lydbøger, fordi det har mange fordele. Det er svært at sige, hvornår du kan introducere dit barn for lydbøger, men du kan begynde, når barnet er i 2-3 års alderen. I denne alder kan du lade lydbogen køre i baggrunden, mens dit barn bygger LEGO, leger med Magformers eller tegner.

Lydbøger til børn hjælper børn med at koncentrere sig og stimulere barnets fantasi. Når barnet lytter til en lydbog, kommer fantasien straks i brug, for barnet skal selv forestille sig hovedpersonerne, og hvordan de begiver sig ud i historien. Det giver anledning til mange sjove spørgsmål og spændende samtaler, som du kan have med barnet, når lydbogen er færdig.

Det er en god måde at få barnet til at afkoble i den travle hverdag. Med en lydbog i ørerne vil du opleve, at skærmtiden automatisk bliver minimeret i hverdagen. Nogle forældre bruger også lydbøger om aftenen, hvor barnet vil blive helt rolig og falde i søvn til oplæsernes behagelige stemme.

Få 30 dages gratis adgang til mofibo

Skab en hyggelig tradition med dit barn med højtlæsning eller rolige stunder om eftermiddagen med Mofibo. Det er en fantastisk måde at give dit barn adgang til nogle af de fortællinger, som du har fra barndommen. Med Mofibo har det aldrig været nemmere at få læst historier op.

Du kan bruge lydbøgerne til, når du eksempelvis skal rejse med ungerne, mindske ulvetimen eller som en del af putteritualet med en god godnathistorie.

Del endelig dine anbefalinger til Mofibo. Hvad har du sidst lyttet til? Hvilken lydbog er den næste, som du skal i gang med? Hvad er den bedste lydbog på Mofibo, som du har lyttet til? Hvis der mangler nogle på listen, må du endelig dele dine favoritter i kommentarfeltet.

Få 30 dage gratis prøveperiode

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan man købe lydbøger til børn?

Du kan prøve 30 dage gratis hos Mofibo og derefter betale 129 kroner hver måned. Så har du fri adgang til masser af fantastiske, sjove og populære lydbøger til børn.

Er lydbog godt for børn?

Det kan være en rigtig god idé at introducere dine børn for lydbøger. Børn elsker at lytte til historier, og det kan være en god måde for dit barn at opnå ro og en stille stund.

Hvor kan jeg høre lydbøger?

Mofibo er et rigtig godt medie til at lytte til lydbøger. Der er over 250.000 lydbøger og e-bøger, og der kommer hele tiden flere bøger til. Glæd dit barn med et Mofibo abonnement og væk dit barns lyst til at lytte til historier.

Samlet anmeldelse

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 • Forside
 • Diverse
 • Mofibo: 10 fantastiske og sjove lydbøger til børn i 2024