Reklame

Tjekliste til baby: Sådan bliver du klar til baby i 2024

Hvis du er på udkig efter en tjekliste til baby, er du landet det rigtige sted. Her finder du en guide over ting, som du skal købe, inden baby kommer. Find en rigtig god oversigt i denne guide, så du slipper for at stå i en situation, hvor du har glemt noget babyudstyr.

Du kan se denne babytjekliste som en vejledning og undervejs tage stilling til, hvad der giver mening for dig og din familie. Det vil altid være forskelligt fra familie til familie, hvilket babyudstyr der er “nice to have”, og hvad der er “need to have.”

Alles behov og prioriteter er forskellige, men denne guide tager udgangspunkt i, hvad andre forældre har fundet nyttigt, når de har ventet en lille ny. For det er kæmpe stort at blive forældre, og du vil gerne have styr på tingene, så du kan fokusere på din guldklump.

Derfor finder du en samlet oversigt over, hvad der er brugbart babyudstyr at have til en lille ny i denne guide. Brug babytjeklisten som inspiration, så du har en god huskeliste til baby at læne dig op ad.

Amme-BH og ammeindlæg

Derfor anbefaler vi en amme-bh: En amme-bh er en selvfølge, hvis du har planer om at amme. Det giver barnet nem adgang til brystet, og så er den blød at have på, og det er noget, som børn såvel voksne kan relatere til.

Amme-bh’en er praktisk til dig, der vil amme:

Gode og behagelige amme bh’er er vigtige, når du vil amme. Fordelen ved at bruge en amme bh i stedet for en almindelig bh er, at den er så komfortabel at have på og giver dit barn lettere adgang til brystet. Du kan også vælge en ammetop, men det er en smagssag.

Du kan eventuelt købe enkelte amme bh’er til at starte med, så du kan finde ud af din størrelse, når mælken er løbet til. På den måde er du sikker på, at du ikke køber dig fattig i amme bh’er, som du ender med ikke at kunne passe. Uanset hvad er det en stor fordel at bruge amme bh’er, da de støtter barmen og yder en god komfort i en tid, hvor brysterne udvikler sig meget. Du kan derfor sagtens tage en amme bh i brug i graviditeten, så du opnår den rette støtte og komfort.

Det er en rigtig god idé at købe ammeindlæg af flere årsager. I starten vil du opleve, at du lækker meget, og så er det en god måde at holde brysterne varme på. Der findes forskellige typer af ammeindlæg. Herfra anbefales det, at du køber vaskbare ammeindlæg, så du kan genanvende dem. Men prøv dig frem og se, hvad du selv foretrækker.

Find amme-bh’er her

Ammepude

Derfor anbefaler vi ammepuden: En ammepude er et fantastisk køb, fordi den kan bruges til forskellige formål. Du kan allerede tage den i brug i graviditeten, hvor den er fantastisk at ligge med.

Ammepuden er guld værd:

Ammepuden kan fås i forskellige varianter. Den mest almindelige ammepude har fiberfyld og findes i forskellige former. Du kan blandt andet vælge en ammepude med c-form, der støtter op omkring ryggen, når du ammer eller giver barnet flaske. Den anden form minder om en boomerang.

En ammepude kan bruges til mange formål. Først og fremmest kan du lægge dit barn på den, så du har hænderne frie til at amme eller give flaske. Mange forældre bruger også ammepuden til sig selv om nætterne, og så er ammepuden oplagt til barnets rygtræning.

Et alternativ til ammepuden er at sidde med barnet i armene med en pude, der støtter under. Det er en løsning, som du kan bruge, hvis du af den ene eller anden årsag ikke vil købe en ammepude.

Find ammepude guide her

Autostol

Derfor anbefaler vi en autostol: En autostol er en selvfølge, når du har bil og skal have babyen med på køreture. Derfor er det en af de vigtigste køb.

Autostolen er en stor prioritering for forældre:

Mange forældre finder autostolen fuldstændig uundværlig. Du skal naturligvis have en autostol, hvis du vil køre med din baby i bilen, og det er derfor et “must have” eller “need to have” babyudstyr. Nogle steder tilbydes du at leje en autostol, men de fleste forældre vælger at købe autostolen.

Det har de fordele, at du kan være sikker på, at dit barn er den eneste, der har brugt autostolen. Autostolen er et babyudstyr, som du ikke bør gå på kompromis med, da det er dit barns sikkerhed, der er på spil.

Du kan eksempelvis overveje, om du vil have en autostol med drejefunktion. For de fleste vil det anses som en “nice to have” feature, men fordelen ved drejefunktionen er blandt andet, at du nemmere kan stramme selerne korrekt, når autostolen er drejet foran dig.

Brug tid på at undersøge mulighederne grundigt, så du har styr på autostolen i god tid, inden du skal føde.

Find autostol guide her

Babyalarm

Derfor anbefaler vi babyalarmer: Babyalarmen er en god sikkerhed for dig, så du kan holde øje med dit barn, når barnet sover. Det gør det muligt for dig at lave andre ting, mens barnet sover. Du vil høre barnet via babyalarmen, når barnet har behov for dig.

Babyalarmen er et køb, som du vil blive glad for:

Babyalarmer er en god sikkerhed. Det gælder især, hvis dit barn sover udenfor i sin barnevogn. Det har en stor betydning, fordi du kan holde øje med dit barn ved hjælp af babyalarmen og høre, når dit barn vågner. På den måde slipper du for at gå frem og tilbage til barnevognen og tjekke op på barnet hele tiden.

Babyalarmen har også den fordel, at den kan måle temperatur i barnevognen og time dit barns lur. En babyalarm er derfor et oplagt køb, hvis du har tænkt dig at lade dit barn sove udenfor i barnevognen.

Neonate er et af de mest populære mærker indenfor babyalarmer, og det kan være en god idé at undersøge, om Neonates babyalarmer har netop de funktioner, som du ønsker.

Find babyalarm guide her

Babybadekar

Derfor anbefaler vi et babybadekar: Et badekar til din baby er virkelig en god investering, når barnet er klar til at få sit første bad. Det gør badetiden en del lettere for forældre og noget sjovere for barnet.

Er du klar til barnets første badetur?

Det er hyggeligt at give din baby sit første bad. Det varierer selvfølgelig fra barn til barn, men de fleste nyder at komme i vandet, da det minder dem om tiden i mors mave. Vent dog med at give barnet et bad, indtil navlestumpen er faldet af. Det kan tage 5-10 dage efter fødslen.

Sørg for at vandet har den rette temperatur, og så er det bare med at hygge dig med din baby i vandet. Det er sådan en hyggelig begivenhed for forældre og baby. Vær dog opmærksom på, at dit barn godt kan være træt efter badet. Det kan derfor være en god idé at amme eller give flaske bagefter, og så er barnet med sikkerhed klar til at sove bagefter.

Der findes mange forskellige typer og størrelser af badekar til baby. Vælg den der giver mening for dig i forhold til størrelse og plads. Hvis du vil være sikker på, at vandet har den rigtige temperatur, kan du købe badekar, hvor proppen fortæller dig, om temperaturen er tilpas til, at barnet kan komme i vandet. Det er virkelig genialt – og på den måde slipper du for at købe et vandtermometer.

Find babybadekar guide her

Babydyne og juniordyne

Derfor anbefaler vi en babydyne og juniordyne: Dyner til børn er et af de vigtigste køb og en nødvendighed, så dit barn kan sove trygt og behageligt.

Babydyner og juniordyner i fantastisk kvalitet

Søvnen har en stor betydning for din og din babys trivsel. Derfor skal du se dyner til børn som en investering i bedre søvn og bedre nætter. Det kan derfor anbefales at give lidt ekstra for babydyner og juniordyner, da alle bare fungerer bedre efter en god nats søvn. En babydyne og senere en juniordyne er nødvendigvis en “must-have”, idet barnet skal sove med sin egen dyne.

Det gælder uanset, om du samsover med dit barn, eller barnet sover i sin egen seng. Det er vigtigt, at barnet har sin egen dyne for at mindske risikoen for vuggedød. Du kan sagtens svøbe dit barn i dynen for at skabe tryghed for barnet. Mange børn nyder at føle sig omsluttet, fordi barnet har været vant til det fra mors mave.

Der findes forskellige dyner til børn alt efter hvilket materiale du foretrækker. Typisk vælger forældre at give deres egne vaner videre til børnene, så det er meget individuelt, om forældre er til silkedyner, ulddyner, kapokdyner eller dundyner. Vælg den dyne, som giver bedst mening for dig og dit barn.

Find dyne guide her

Babynest

Derfor anbefaler vi en babynest: En babynest er en virkelig “nice to have”, fordi du kan lægge dit barn trygt på den og ikke frygte, at barnet falder ud af den.

En babynest skaber tryghed, frihed og sikkerhed:

Der er mange grunde til, at en babynest er populær i dag. Det er et af de babyudstyr, som er kommet for at blive, fordi den er så genial til en lille baby. Det er et rart og behageligt sted at lægge dit barn i tremmesengen eller når du eksempelvis skal spise eller gøre dig klar om morgenen.

Du kan snildt bruge babynesten til barnets nakketræning eller placere babynesten under aktivitetsstativet. Du finder ud af, hvor mange steder du kan bruge babynesten, så det bliver hurtigt et køb, som du bliver taknemmelig for.

Når du bruger babynesten til forskellige formål, vil du også opleve, at dit barn kan genkende det og dermed finde tryghed ved at ligge på babynesten. Den fungerer også suverænt som rejseseng, så den er med at have med hos venner eller familie.

Et tip herfra er at vælge en babynest med sikkerhedsklap. Det vil sige noget, som skjuler snorene, så dit barn ikke kan få fat på dem. Det er ikke alle babynest, der har det – og det er heller ikke alle forældre, der finder det nødvendigt. Det kan dog godt være rart ikke at bekymre sig om, hvorvidt dit barn ikke kan røre ved snorene eller ej.

Find babynest guide her

Babytøj

Derfor anbefaler vi babytøj: En god mængde af babytøj er en af dine vigtigste køb. Det kan være en god idé at købe flere forskellige størrelser tøj, så du ikke skal tænke på babytøj i den første tid.

Tøj til baby:

De fleste forældre elsker at komme dertil, hvor de kan give den gas med at købe tøj til baby. For der er ikke noget mere nuttet end de små størrelser. Det kan dog variere meget fra baby til baby, hvilken størrelse dit barn starter med, og hvor længe dit barn kan passe størrelsen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal købe tøj i størrelse 50, kan du vente. med den størrelse, indtil din jordemoder giver et skøn af din baby. På den måde kan du bedre vurdere, om det kan betale sig at købe babytøj i størrelse 50, eller om du skal springe størrelsen over.

Når du køber babytøj, kan det være en god idé at have et lille lager bestående af bodystockings, bukser, strømper, bluser, heldragter og natdragter. Om vinteren kan det godt betale sig at investere i babytøj i uld, så ulden hjælper dit barn med at regulere varmen.

TIP: Det kan varmt anbefales at købe slå-om-bodystockings til de første par måneder med baby. På den måde slipper du for at trække bodystockingen over hovedet på din baby.

Køb tøj til baby her

Barnevogn

Derfor anbefaler vi en barnevogn: I Danmark er en barnevogn rigtig god at have for de fleste børnefamilier, fordi det giver barnet mulighed for at få en lur udenfor i den friske luft.es afgrøder og så videre.

Barnevogn eller kombivogn:

En barnevogn eller en kombivogn er for de fleste forældre en “need to have” og nødvendighed i Danmark. En barnevogn er en rigtig mulighed for forældre at komme rundt med barnet, fordi barnet kan finde ro i barnevognens behagelige bevægelser og falde trygt i søvn i den.

Valget mellem barnevogn og kombivogn kommer altid an på forældres individuelle behov. Barnevognen er et godt valg for dig, hvis du eksempelvis bor et bestemt sted i landet, altid har haft en drøm om at trille rundt med en barnevogn eller blot synes, at det giver mest mening for dig.

Kombivognen er oplagt, hvis du bor inde i byen, har et lille bagagerum i bilen eller ønsker et samlet stel, der kan bruges både som barnevogn og klapvogn. Som eksempel findes den populære Babyjogger vogn, som flere forældre vælger til.

Find barnevogn guide her

Bleer og blespand

Derfor anbefaler vi bleer og blespand: Det er naturligvis en selvfølge, at bleer er det vigtigste babyudstyr, som du skal have styr på. Blespanden er “nice to have” og er en god løsning at have stående tæt på puslebordet.

Slip for lugten fra bleerne med en blespand

En blespand kan gøre dine daglige bleskift meget nemmere. Det er ikke alle, der betragter blespanden som en nødvendighed, men den er virkelig god, når du først har vænnet dig til brugen af den. Du slipper for bakterier og lugtgener med en blespand, og så er den nem at håndtere, når du har baby på puslebordet.

Som alternativ kan du købe engangsaffaldsposer og gå ud med bleen, hver gang du skifter dit barn. Det er op til dig, hvad du foretrækker. De fleste er dog glade for at have en blespand stående ved puslebordet, fordi det bare er så meget nemmere.

I forhold til bleer kan det varmt anbefales at bestille forskellige gratis babypakker og finde ud af, hvilke bleer du foretrækker til dit barn. På den måde slipper du for at have et lager af et blemærke, som du ikke synes har den rette komfort og form for dit barn. Det kan nemlig variere fra baby til baby, hvad der sidder godt på barnet.

Find blespande her

Kørepose

Derfor anbefaler vi en kørepose: Køreposen gør det nemt og lækkert for dit barn at sove udenfor i barnevognen. Dit barn vil nyde at blive pakket godt ind, og du slipper for at have ekstra dyner mm.

Kørepose til barnevogn eller autostol:

Der eksisterer køreposer, som kan bruges i autostolen eller i barnevognen. En kørepose virker umiddelbart som en “nice to have”, fordi det fungerer fint for mange forældre at bruge en dyne og pakke barnet godt ind i overtøj, når barnet skal sove i barnevognen. Dog vil køreposen føles som en “need to have”, når du først har vænnet dig til formålet med køreposen.

For den er absolut genial, hvis du forestiller dig, at dit barn skal sove i sine lure i barnevognen. Der eksisterer mange forskellige køreposer i dag, og det er bl.a. fordi de virkelig fungerer super godt i en barnevogn eller autostol. Nogle af de mest populære mærker er Najell, Sleepbag, EasyGrow og Voksi.

Fordelen ved at bruge en kørepose er, at den omslutter dit barn og sikrer, at dit barn føler sig tryg, varm og omsluttet. Det gør det meget lettere at putte dit barn, og så er der en bonus, at du slipper for frygten for, at dit barn sparker sin dyne af og bliver kølig under luren.

Børn elsker rutiner og vaner. Med tiden vil dit barn forstå, at kørepose og barnevogn er lig med tid til lur. På den måde vil du opleve, at dit barn over tid overgiver sig lettere til luren, fordi barnet er vant til at blive puttet i sin lune og behagelige kørepose i barnevognen. Den omsluttende effekt skaber tryghed hos barnet, og tryghed er lige, hvad der skal til for, at dit barn falder i søvn.

Find køreposer her

Puslebord

Derfor anbefaler vi et puslebord: Et puslebord er et sted, hvor du vil tilbringe mange timer med at skifte bleer. Det er derfor en høj prioritering for mange forældre at gøre det til et hyggeligt sted.

Et sted til hyggelig pusletid

Et puslebord eller en puslekommode anses af mange forældre som en god investering, da det er rart at have alle produkter til bleskift og tøj til dit barn et samlet sted.

Fordelen er nemlig, at du har et sted, som du kan gå hen, når du skal skifte dit barns ble. Ved puslebordet har du alle tingene ved hånden, så du kan koncentrere dig om pusletiden med dit barn.

Du kan også købe et væghængt puslebord, så du har mulighed for at pakke tingene væk, når du får gæster. Det har også den fordel, at puslebordet ikke fylder hele badeværelset eller rummet.

Har du ikke pladsen, eller ønsker du ikke at prioritere pladsen til et puslebord, er “Matty” puslepuden fra Leander et godt alternativ. Den har en hård bund, som gør, at den står stabilt og fast på enhver overflade. Det gør det muligt for dig at skifte bleer overalt i din bolig såsom ovenpå vaskemaskinen, på badeværelsesgulvet eller i sengen.

Find puslebord guide her

Puslepude

Derfor anbefaler vi en puslepude: Det er bare rart at have et behageligt sted, hvor dit barn kan ligge trygt i pusletiden eller træne ryg.

Puslepuden er et godt køb

90% af alle forældre (og måske endda flere) vil garanteret se puslepuden som en “need to have”. Den er endda vigtigere end et puslebord, fordi det er et sted, hvor dit barn kan ligge stabilt og komfortabelt, mens du skifter dit barns ble.

Du kan vælge mellem en puslepude i stof eller en mere fast puslepude ligesom Leander. Fordelen ved den populære Leander puslepude er, at den er nemmere at rengøre, hvis dit barn eksempelvis gylper meget eller kommer til at lave nummer to på puslepuden. Bruger du en puslepude i stof, skal du vaske betrækket hver gang.

Vælger du ikke at købe en puslepude, kan du bruge stofbleer, tæpper eller håndklæder som alternativ. Men du vil uden tvivl blive glad for en puslepude, fordi den bruges mange gange dagligt, så det er en rigtig god investering. En leander puslepude vil eksempelvis kunne genbruges til søskende eller sælges igen.

Find puslepuder her

Pusletaske

Derfor anbefaler vi en pusletaske: En pusletaske kan du fylde med ting, som du og baby skal bruge på farten. Nogen forældre vil argumentere for, at jo større pusletasken er, jo bedre. Og jo mere vil du måske komme til at putte i den.

Pusletasken gør det nemmere at tage på tur:

Med en pusletaske kan du samle alle nødvendige ting til din baby i én taske. Det gør det nemt for dig at komme ud af døren i en fart, hvor du er sikker på, at du har alt, hvad du skal bruge med dig. Du kan løbende fylde den op med nyt tøj, nye bleer og ekstra stofbleer, så du er på den sikre side.

Den typiske pusletaske er med forskellige opbevaringsrum, pusleunderlag og i et praktisk materiale, så den er nem at rengøre og vedligeholde. Når du er ude af dit hjem med baby, finder du hurtigt ud af, hvad du absolut skal huske at tage med dig på farten. Du erfarer også hurtigt, at det er rart hellere at have en ting for meget med end at mangle noget, når det kommer til babyudstyr.

De fleste køber en pusletaske, fordi det er rart at have en bestemt taske til formålet. Som alternativ kan du dog sagtens bruge en almindelig rummelig taske. Det vigtigste er bare, at du har alle de ting, som du skal bruge til dig og din baby. På den måde føler du dig også mere komfortabel, når du er på tur med baby.

Find pusletaske guide her

Sengerand

Derfor anbefaler vi en sengerand: Sengeranden er virkelig god at tilkøbe til tremmesengen. Den fungerer som en ekstra sikkerhed og tryghed for dit barn og sørger for, at dit barn rammer tremmerne med armene, benene og eller hovedet.

Beskyt barnet ekstra med en sengerand

En sengerand er et perfekt match til tremmesengen. Mange forældre køber gerne en sengerand og babynest til tremmesengen. Det giver barnet noget tryghed at sove et sted, hvor barnet føles mere omsluttet. Jo mere trygt barnet føler sig i tremmesengen, jo nemmere vil barnet overgive sig til sengen, fordi det virker som et genkendeligt og rart sted.

En tremmeseng kan hurtigt virke stor for sådan en lille størrelse, der har været vant til at ligge klemt i mors mave. Sengeranden er derfor god til at formindske størrelsen på tremmesengen, så den ikke virker for overvældende. Du kan også sagtens bruge sengeranden i kravlegården eller juniorsengen.

Det er et køb, som du bliver glad for. Det fungerer som en god støtte til tremmesengen, og den kan bruges længe, fordi den kan følge med dit barn. Sengeranden findes i forskellige mønstre, materialer og motiver. Der er derfor rig mulighed for at finde en sengerand, der falder i din smag og indretning. Det er også en rigtig fin måde at give tremmesengen et personligt udtryk, hvis du eksempelvis vælger en klassisk hvid tremmeseng.

Find sengerand her

Stofbleer

Derfor anbefaler vi stofbleer: Stofbleer er uundværlige til babyer. Du kan eksempelvis bruge dem til at vaske barnet i badet, eller du kan kaste stofbleen over skulderen, når du skal bøvse barnet af.

Stofbleer i bunkevis:

Kan du have for mange stofbleer? Spøg til side. Selvfølgelig kan du det, men sikke en nødvendighed med stofbleer. De kan bruges til alt, når du har en baby i hjemmet. Du kan eksempelvis bruge stofbleer som underlag på puslebordet eller babynesten. De fungerer også suverænt, når din baby gylper eller skal have skemad.

Selv når sundhedsplejersken kommer på besøg hos dig, vil hun spørge efter en stofble. Den vil hun bruge til at binde rundt om dit barn og løfte barnet op med sit måleapparat for at finde ud af, hvad dit barn vejer.

Derfor er det rart med et lager af stofbleer, så du altid har nogle rene, som du kan bruge. Det varierer meget fra forælder til forælder, hvor meget den enkelte finder antallet af stofbleer nødvendigt.

Du kan sagtens forvente, at et lager kan bestå af 30-50 stofbleer. Så geniale er de til en baby. Det gælder naturligvis særligt til et barn, der gylper meget eller har reflux. Stofbleer suger godt og kan være meget brugbare til småbørn.

Find stofbleer her

Slyngevugge

Derfor anbefaler vi en slyngevugge: Slyngevuggen er mere en “nice to have” end “need to have”, men den er virkelig genial til at få babyer til at falde til ro og sove en god lur med behagelige bevægelser.

Overvejer du en slyngevugge?

Det er meget forskelligt fra forælder til forælder, hvorvidt du prioriterer at købe en slyngevugge til dit barn. For nogle forældre er den uundværlig, og for andre er den overflødig. Den er fantastisk, hvis du eksempelvis går rundt og vugger dit barn i din favn eller har et uroligt barn med kolik. Slyngevuggen kan derfor aflaste dig og give dig mere tid i hverdagen. Den virker lidt som den ekstra hånd i barslen, som du ofte kan mangle, når du står alene med barnet.

Fordelen ved slyngevuggen er, at den omslutter dit barn og skaber tryghed. I slyngevuggen er dit barn pakket ind, og det er en genkendelig følelse for dit barn. Det vil skabe tryghed, mens de rolige bevægelser fra slyngevuggen gør det lettere for barnet at falde til ro. Slyngevuggen fås med motor, så vuggemotoren bevæger sig automatisk.

Som alternativ til slyngevuggen kan du bruge en barnevogn, en vikle eller en bæresele. Det er derfor ikke et must-have køb, men det er værd at overveje, for den er guld værd for mange forældre. Nogle af de mest populære mærker er Moonboon, Membantu, Natures Sway og Nonomo.

Find slyngevugge guide her

Strækvikle

Derfor anbefaler vi en strækvikle: Strækviklen er virkelig fantastisk i en barsel. Det fungerer suverænt at have barnet tæt på dig, samtidigt med, at du kan have hænderne frie.

Strækviklen giver tryghed og ro:

Strækvikler er populære, fordi de giver så god mening i barslen. De fleste babyer vil nyde at falde til din varme, dine bevægelser og dine lyde. Det er en god måde for at få barnet til at sove, og så er den virkelig nyttig i ulvetimerne, hvor barnet som regel vil være tæt på dig.

En strækvikle giver dig mulighed for at give dit barn tryghed, mens du kan tømme opvaskemaskinen, klare tøjvasken eller lave mad. Det er særligt tiden om eftermiddagen, hvor den er god at have ved hånden, hvis barnet er uroligt eller har brug for dig.

Som alternativ kan du bruge en bæresele, hvis du ikke synes, at strækviklen er for dig. Det er ikke alle forældre, der er komfortabel med strækviklen, og så kan bæreselen fungere som et godt alternativ. Det vigtigste er, at du og din baby er tryg ved løsningen.

Find strækvikler her

Sutter

Derfor anbefaler vi sutter: En sut kan være en god løsning for de børn, der har et behov for den tryghed, som sutten kan give. Det er dog ikke alle babyer, der har behovet eller ønsket om at bruge sut.

Prøv dig frem med sutter

Skal dit barn bruge sut? Så kan det være en god idé at købe forskellige varianter af sutter og se, hvad dit barn foretrækker. Sutter kan nemlig variere i form og materiale, så det gælder om at finde ud af, hvad der fungerer for dit barn. I mange gratis babypakker finder du sutter, så det giver dig større muligheder for at finde frem til den perfekte sut til dit barn.

Fordelen ved sutten er, at den kan skabe tryghed for barnet og give barnet en form for ro. Det er dog ikke alle babyer eller forældre, der foretrækker sutten. Det er derfor op til dig og din baby at finde ud af, hvad der giver mening for jer. Alle er forskellige, og du skal vælge den løsning, der føles bedst hos dig og dit barn.

Hvis du har et ønske om at amme, kan du med fordel vente med at give sut de første par uger, indtil ammeforløbet er veletableret. For nogle børn kan sutten give sutteforvirring, og det vil være en skam, hvis amningen går i vasken af denne grund.

Nogle af de mest populære sutter er dem fra Bibs, der fås i forskellige farver, form og størrelser. De får rigtig gode anmeldelser og er et stort hit hos børn. Mon dit barn vil elske dem?

Find sutter her

Termometer

Derfor anbefaler vi et termometer: Et termometer er vigtigt at have i hjemmet, når du har små børn, så du altid har mulighed for at tage dit barns temperatur ved behov.

Termometer til bad eller numse

Der findes forskellige termometer, som kan bruges til henholdsvis at måle vandets temperatur eller dit barns temperatur. Hvor termometeret til badet kan defineres som en “nice to have”, vil de fleste forældre betragte termometeret til barnets numse som en nødvendighed.

Grunden til det er, at den er den bedste måde at måle dit barns temperatur på. Det er vigtigt til særligt de små børn, så du kan være opmærksom, hvis dit barn får feber. I løbet af barnets første år er der en række vaccinationer, som kan give bivirkninger såsom feber. Det er derfor rart at have et termometer derhjemme.

Hvis du gerne vil være 100% på den sikre side, kan du sagtens købe et vandtermometer. De fleste forældre finder dog hurtigt ud af, hvad der er den rigtige temperatur med tiden. Det er op til dig, hvad du føler dig mest komfortabel med.

Tip #1 til at måle temperatur i vandet:
Et godt husmoderråd er at sætte albuen i vandet. Er vandet for meget til din albue, er det også for varmt til dit barn.

Tip #2 til at måle barnets temperatur:
Det kan være en god idé at måle dit barns temperatur, når barnet er rask. Det er nemlig ikke alle mennesker, der har en normal temperatur på 37,5 grader.

Find termometer her

Tremmeseng

Derfor anbefaler vi en tremmeseng: En tremmeseng er rigtig god som barnets første rigtige seng. Tremmerne beskytter dit barn, så barnet ikke kan falde ud af sengen.

Tremmeseng i god kvalitet:

En bedside seng eller tremmeseng er ofte barnets første seng. En tremmeseng er ikke nødvendigvis et køb, som du behøver at foretage dig, inden baby kommer. Men det er rart at have en idé om, hvilken tremmeseng du ønsker til dit barn. Særligt hvis du gerne vil indrette barnets værelse eller have tremmesengen stående på soveværelset.

Der findes mange forskellige tremmesenge, som passer til forskellige behov, ønsker og hjem. Det er en god idé at vælge en tremmeseng, der kan justeres i højden. Det gør det muligt at justere bunden, så du kan sænke den i takt med, at dit barn bliver ældre.

En anden god idé er at gå efter en tremmeseng, hvor det er muligt at tage den ene side af. På et tidspunkt bliver dit barn meget selvstændig og tungere, og det er derfor en fordel, at barnet selv kan kravle ud af sengen. Det er naturligvis noget, der sker over tid, men til tid er det rart, at barnet selv kan, så du slipper for unødvendige løft.

Find tremmeseng guide her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg købe til baby?

I denne guide finder du en huskeliste eller tjekliste til babyudstyr, som du kan bruge til din baby. Der er både babyudstyr, der er “need to have” og “nice to have”.

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *