Reklame

Vugge: 5 skønne og sikre babyvugger i 2024

En vugge er for mange forældre en uundværlig måde at få sin baby til at sove. Mange børn nyder den bilde og vuggende bevægelse, som skaber ro hos det lille barn, når dit barn har brug for en lille lur.

Kort og godt
Fordele
Ulemper
Oliver Furniture Wood Vugge
Se pris
Oliver Furniture Wood Vugge

Den smukkeste og mest stilrene vugge fra Oliver Furniture. Den er multifunktionel og praktisk, da du kan bruge den som bedside crib, børneseng og bænk.

 • Høj kvalitet.
 • Smukt design.
 • Flytbar pga. hjul.
 • Side kan skubbes op/ned efter behov.
 • Kan forvandles til bænk.
 • Høj pris.
Leander Vugge
Se pris
Leander Vugge

Denne vugge fra Leander er perfekt til dig, der ønsker en hængende vugge. Det er en populær babyseng, da den er klassisk og god til små størrelser.

 • Kendt mærke.
 • Madras medfølger.
 • Fås i flere farver.
 • Flot og enkelt design.
 • Er godkendt til 10 kg.
 • Ønsker du et stativ, skal dette tilkøbes.
Baby Dan Sving Vugge
Se pris
Baby Dan Sving Vugge

En klassisk vugge fra Baby Dan, som fås i denne skønne hvide farve med tremmer. En stabil og sikker vugge, der kan bevæge dit barn roligt fra side til side.

 • Komfortabel og flot vugge.
 • Kan vugge dit barn bildt.
 • Låsefunktion integreret.
 • Inklusiv himmelpind.
 • Godkendt til 20 kg.
 • Ønsker du hjul, skal disse købes seperat.
Hoppekids Vugge
Se pris
Hoppekids Vugge

Ønsker du en vugge, der fylder minimalt, kan vuggen fra Hoppekids anbefales. Den kan gynge fra side til side og senere anvendes som bænk, så den har en lang holdbarhed.

 • God størrelse på 40×80 cm.
 • Sødt og enkelt design.
 • Kan bruges som bænk.
 • Nem at rengøre.
 • Sikker og stabil.
 • Madras skal tilkøbes.
Moonboon Slyngevugge
Se pris
Moonboon Slyngevugge

Den lækre og favorable slyngevugge fra Moon er et godt alternativ til den klassiske vugge. Den er elegant, allergivenlig og kan tilkøbes med en vugge, så du slipper for at vugge selv.

 • Favorit hos mange børnefamilier.
 • Økologisk, blød og allergivenlig.
 • Skaber ro og tryghed.
 • Godkendt til 15 kg.
 • Vaskbar.
 • Du kan ikke vaske selve kapokmadrassen, som i stedet skal luftes udenfor.

Der er mange ting, som du skal lære på ny, når du skal være forælder. Er du forælder i forvejen, er der heldigvis en erfaring, som du kan tage i brug. Den søde ventetid bruges ofte på at gøre klar til, at din baby melder sin ankomst. Der er mange ting, som skal købes og gøres klar, og det gælder blandet andet også en vugge til din baby. 

En vugge er ikke bare en vugge, for der er nemlig et hav af muligheder. Derfor er det en god idé at sætte dig ind i, hvilke krav og behov du har til specifikationer, sikkerhed og funktioner til din vugge. Det er for eksempel ikke alle forældre, som vælger en vugge til babyen, men derimod en tremmeseng.

En vugge er en slags seng til din baby, som kan gynge eller vugge fra side til side. I de efterfølgende afsnit kan du blive klogere på, hvordan du vælger den rette vugge til din baby, så du kan være sikker på at vælge en vugge, der dækker netop dine behov og dit budget.

Sådan vælger du den rigtige vugge

Det kan være en jungle at finde ud af babyudstyr til børn. Hvad er nødvendigt? Hvad er rart at have? Det er meget individuelt fra forældre til forældre, hvorvidt de foretrækker en vugge eller ej. Står du og overvejer, om du skal have en vugge – og i så fald hvilken? Så kan du blive meget klogere i dette afsnit.

For hvad skal du være opmærksom på, når du er på udkig efter en vugge til dit kommende barn? En nyfødt baby sover meget i den første tid og kan sove op til 20 timer på et døgn. Det er derfor meget vigtigt, at din baby ligger et godt og trygt sted i forhold til søvnen. En vugge kan både fås som stående og som hængende – enten fra loftet eller på stativ. Her får du forklaringen på disse typer vugger:

 • Den stående vugge er den klassiske, som de fleste kender. Den stående vugge har eksisteret siden 1800-tallet og er altså ikke en ny opfindelse. Den klassiske vugge fremstilles af træ og er designet med ben, der typisk sidder ved sengens ender for en mere naturlig følelse for barnet, når den vugger. Vuggen har som regel tremmer omkring sig. Du kan vælge at tilkøbe en sengehimmel på vuggen, som er med til at dæmpe lyset for din baby, når dit barn skal sove. Størrelser og højder varierer alt efter dit behov, og hvad du har plads til i dit hjem.
 • Den hængende vugge – en slyngevugge – er en mere moderne version af den stående. Du kan vælge at hænge vuggen fast fra lofter eller på et stativ afhængig af, hvad der er en mulighed hjemme hos dig. Fordelen ved en slyngevugge er, at materialet former sig efter din babys krop som en omslutning, hvilket er med til at give din baby ro og tryghed. Med hjælp af en fjeder, som er placeret over vuggen, er det nemt at vugge dit barn.

Du kan finde et stort udvalg af vugger herunder, hvor du kan sammenligne modellerne og vælge din favorit fra Luksusbaby.

Se udvalget nu

Værd at overveje

Når du skal beslutte dig for, hvilken vugge du foretrækker, er der flere overvejelser, som du kan gøre dig for at gøre beslutningen meget nemmere. Herunder kan du læse om nogle af de overvejelser, som kan fylde, når det gælder køb af en vugge:

Prisen på vuggen

En af de ting, som kan spille ind i forhold til valg af vugge, er naturligvis dit budget. Vugger kan fås i forskellige prislejer, og det kan variere meget afhængig af kvalitet, funktioner og design. Det er derfor en god idé, at du sammenligner forskellige vugger med hinanden for at finde ud af, hvilken vugge der matcher dit behov og budget. Finder du en vugge, som du er forelsket i, kan du eksempelvis holde øje med, om vuggen kommer på tilbud.

Hvor skal vuggen stå?

Når du skal på udkig efter en ny vugge, er det vigtigt at tænke over, hvor den skal stå i forhold til pladsen derhjemme. For nogle forældre giver det mening at anskaffe sig den klassiske stående vugge, og for andre familier er slyngevuggen med stativ mere praktisk og relevant i forhold til hjemmet.

Udseendet på vuggen

Udseendet og designet på vuggen kan for nogle forældre have en stor betydning. Det er naturligvis ikke dét, som kommer i første række, når du skal vælge en vugge, men det kan være relevant for nogle forældre. Du kan eksempelvis gøre din stående vugge mere hyggelig med en traditionel sengehimmel, som skaber en skøn stemning. Den moderne slyngevugge ser lidt anderledes ud, men til gengæld er de praktiske og enkle i udtrykket. 

Vuggemotor

En vuggemotor kan benyttes på hængevugger og gør, at vuggen automatisk bevæger sig. Du monterer denne motor ovenover fjedrene på vuggen. Du kan i dag få vuggemotorer, som passer til de fleste slyngevugger. Vuggemotorer kan bruges på børn, der vejer mellem 4-15kg. Vuggemotoren kan være god at have, og det gælder særligt, hvis du har et barn, som er urolig og svær at trøste om aftenen.

Udstyr til vuggen

Der findes et stort udvalg af udstyr til vugger. Det er ikke alle vugger, hvor alt udstyr medfølger, og derfor kan det være nødvendigt at købe nogle ting separat. Du kan eksempelvis købe en slyngevugge og et stativ separat. Sengehimmel kan også købes separat til vugge. En sengehimmel kan fås i mange forskellige farver. Du kan også overveje, om du ønsker at købe en uro til din vugge. Uroer kan have en positiv effekt på babyer, når det er puttetid. Madrasser kan ligeledes købes separat til vugger.

Derfor er det en god idé med en vugge

Mange forældre nyder at have en vugge som seng i den første tid af barnets liv. Det er praktisk, fordi den kan være nær forældrenes seng og fylder minimalt i værelset. Derfor har de fleste familier plads til en vugge til sammenligning med en tremmeseng, som har en større størrelse.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en tremmeseng eller en vugge til din baby? Det kan godt være, at du stadig er i gang med at overveje dine muligheder, og det kan for nogle forældre være svært at tage stilling til, hvis dit barn ikke er født endnu.

En vugge giver rigtig god mening at anskaffe, da du kan drage fordel af, at sengen kan vugge. Den vuggende effekt kan både gøre, at barnet bliver mere roligt, men også at dit barn sover bedre. Vuggen minder dit barn om tiden i mors mave, og det genkendelige element gør det mere trygt for dit barn at overgive sig til søvnen. Desuden fylder vuggen ikke så meget, hvorfor det kan være en fordel i forhold til en tremmeseng. 

Læs også:

Bedste tremmeseng til børn.

Hvor lang tid kan man bruge en vugge?

De fleste forældre har glæde af en vugge til børn op til seks måneder. Efter denne alder begynder dit barn nemlig at bevæge sig, hvilket kan resultere i eventuelle ulykker. Når dit barn begynder at kunne vende sig, er det på tide at købe en ny seng.

Det kan dog variere fra vugge til vugge, hvor længe producenten anbefaler at bruge vuggen. Det kan afhænge af dit barns udvikling, alder og vægt. Derfor kan du som tommelfingerregel regne med seks måneder, men det kan være længere tid, afhængig af, hvilken model du vælger. Det kan eksempelvis være, at vuggen har flere muligheder eller funktioner, der gør, at den kan anvendes i længere tid.

Derfor skal du altid følge vejledningen fra den specifikke vugge, som du vælger. Læs derfor brugsanvisningen godt igennem, så du trygt og sikkert kan bruge vuggen til dit barn.

Hvilken babyseng skal man købe efter en vugge?

Det er forskelligt fra forældre til forældre, hvorvidt de starter med at bruge en tremmeseng eller skifte vuggen med en tremmeseng, når barnet vokser fra vuggen.

En tremmeseng kan bruges fra 0 år til 3-års alderen, men den fylder mere end en vugge i hjemmet. Tremmesengen er ideel til, når dit barn ikke kan sove i en vugge mere. Tremmesengen kan bruges, indtil dit barn er klar til en juniorseng. Starter du med at tage en tremmeseng i brug, er det en god idé at lade dit barn sove i en lift eller på en babynest i tremmesengen.

Grunden til at mange forældre starter med en vugge fremfor en tremmeseng er også, at vuggen er mindre og omslutter bedre om barnet. I en tremmeseng har din baby masser af plads, og det er dit barn ikke vant til, hvis du sammenligner med pladsen i maven. Derfor er der en tryghed for små børn at ligge i en vugge, hvor barnet kan lave færre bevægelser.

Hvor længe skal baby vugges i søvn?

Alle babyer er forskellige, og det er ikke alle, som falder lige hurtigt i søvn. Nogle babyer er bare længere om at falde i søvn og har brug for bevægelse for at falde i søvn. Disse bevægelser er velekndte fra tiden i mors mave, hvorfor mange børn bedst falder i søvn på denne måde.

Hvis du er i tvivl om spørgsmål i forhold til dette, er det en god idé at spørge din sundhedsplejerske. Det er helt normalt, at dit barn skal vugges i søvn. Derfor er der flere og flere forældre, der tyr til en stående vugge eller slyngevugge, fordi det kan være hårdt i længden at vugge et barn i søvn i armene. 

Fordele ved en vugge

Der er mange fordele ved at anskaffe sig en vugge til din baby, uanset om du vælger en stående vugge eller en hængevugge. Komfort, tryghed og god søvn spiller en essentiel rolle for din baby, da søvnen fylder mange af døgnets timer i den første tid.

Selvom du får behov for en tremmeseng, når dit barn bliver lidt ældre, er vuggen relevant i den første tid. En vugge er rigtig praktisk, fordi der er mulighed for at flytte din baby rundt i hjemmet, så du er i nærheden og kan holde øje. En tremmeseng kan desværre ikke vugge fra side til side.

De populære slyngevugger er en ideel vugge til dig, som foretrækker en nem og fleksibel løsning til at få dit barn til at sove. Ved at have en vugge kan du og din partner også være heldige at få en bedre søvn. Den første tid som nybagte forældre kan betyde minimal og afbrudt søvn, hvilket er ganske normalt.

Mange forældre er i søvnunderskud og føler sig udmattede. Der er meget at se til med en lille ny, men hvis din baby sover bedre, sover du typisk også bedre. Det er derfor værd at overveje en vugge til babyen, så alle hjemmets beboere kan få den bedste søvn muligt.

Læs også:

Vuggemotor til slyngevugge.

Vigtigt at vide om babyer, som ligger i vugge

Der er naturligvis forskel på babyer og deres udvikling. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom og spørger din sundhedsplejerske til råds, hvis du er i tvivl. Du skal altid orientere dig om vejledningen til din vugge vugger, og hvilken alder samt vægt vuggen egner sig til.

Nogle børn udvikler sig hurtigere, hvor en tremmeseng derfor kan tages i brug tidligere. Når du vugger din baby, skal du sørge for at vugge dit barn blidt og roligt, så dit barn stille og roligt kan overgive sig til søvnen. 

Når dit barn skal til at sove, er det en god idé med faste rutiner. Gode putterutiner er derfor vigtige, og du kan derfor begynde på dine egne ritualer, så snart du har tid og overskud til det. Det er vigtigt, at denne tid er hyggelig, så der skabes et trygt og afslappende miljø. Det kan du sikre ved at dæmpe lys eller skrue ned for lyden. Det er dog ikke alle babyer, der foretrækker et roligt sovemiljø, så mærk efter, om din baby finder tryghed i, at der er lyde omkring barnet.

Som nybagt forælder er der mange nye ting at lære hele tiden, og det gælder også for forældre, der har børn i forvejen. Trods erfaringen er det ikke altid, at de samme tips og tricks virker ved næste barn. Derfor anbefales det altid, at du spørger din sundhedsplejerske, hvis der er det mindste, som du er i tvivl om. Din sundhedsplejerske kan hjælpe dig med vejledning og gode råd i forhold til både søvn, amning, mad, sikkerhed og meget mere. 

Find vugger på tilbud

Er du på udkig efter en vugge på tilbud? Mange gange kan du være heldig at finde en lækker babyvugge på udsalg, så du kan gøre dig et kup og spare nogle penge. Der kan nemlig være rigeligt at bruge penge på, når det kommer til babyudstyr.

Du kan klikke på knappen herunder for at komme til et større udvalg hos Luksusbaby og se, hvilke vugger der er på tilbud lige nu. Finder du et godt tilbud, er det en god idé at slå til med det samme, så du ikke risikerer, at vuggen pludselig er udsolgt.

Se tilbud nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe kan man bruge en vugge?

De fleste vugger kan bruges op til seks måneder. Det kan variere fra vugge til vugge, og det kan komme an på dit barns alder, vægt og udvikling.

Er det nødvendigt med en vugge?

Det er ikke en nødvendighed med en vugge, da du som erstatning eksempelvis kan bruge en lift eller en babynest. En vugge kan dog være god at bruge som babyseng, da bevægelserne skaber ro og giver barnet en følelse af at være i en tryg hule.

Hvilken vugge skal man vælge?

Du skal vælge den vugge, som passer til dit individuelle behov i forhold til funktioner, specifikationer, størrelse, design og budget. Du kan få inspiration i denne guide, så du kan vælge netop den vugge, der matcher dine ønsker.

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *