Reklame

Cykelanhænger: 5 smarte og funktionelle cykeltrailere i 2024

En cykelanhænger er et fantastisk valg, uanset om dit behov er at transportere børnene i en travl hverdag eller til hyggelige udflugter i weekenderne. Det er et genialt transportmiddel, der er miljøvenligt og skaber stor glæde hos børn.

Kort og godt
Fordele
Ulemper
Bestseller
Winther Dolphin XL
Se pris
Winther Dolphin XL

Winther Dolphin XL er en favorit hos mange børnefamilier. Den er nem at montere, har plads til flere børn og kan opbevare bagage bag sæderne. Du kan vælge mellem cykelanhængeren i sort eller rød.

 • Populær cykelanhænger.
 • Inklusiv dobbeltbremse.
 • Kan rumme op til 60 liter.
 • Har en bredde under 80 cm.
 • Kan bruges som løbevogn.
 • Et tilkøb af Weber Kobling kan være nødvendig afhængig af din cykel.
Winther Marlin
Se pris
Winther Marlin

Cykelanhængeren Marlin fra Winther får gode anmeldelser hos Fri BikeShop og roses for dens smarte design og mulighed for at pakke den ned i bilen. En lækker cykeltrailer, hvor der er plads til to børn.

 • Prisvenlig cykelanhænger.
 • Flot design.
 • Inklusiv 5-punktsseler.
 • Kan bruges som klap- og løbevogn.
 • Dine børn kan kigge ud af de store vinduer.
 • Kan maks. klare en belastning på 45 kg.
Thule Chariot Cab 2
Se pris
Thule Chariot Cab 2

Thule Chariot Cab er et sikkert valg. Du kan have op til to børn i cykelanhængeren, der er god plads, og du kan også sagtens bruge den som klapvogn.

 • Solid og robust cykelanhænger.
 • Inklusiv forskellige pakker (Standard, komfort og XXL)
 • Affjedring og styr kan justeres.
 • Masser af opbevaringsplads.
 • XL-sædet kan vokse med dit barn.
 • Ønsker du at bruge anhængeren til løb eller ski, skal kits tilkøbes.
Thule Chariot Lite 2
Se pris
Thule Chariot Lite 2

Thule Chariot Lite 2 er en fantastisk cykeltrailer, som fås til en stærk pris og kan have plads til to børn. Du kan nemt folde den sammen, så du kan lægge den i din bils bagagerum.

 • Sporty og lækker cykeltrailer.
 • Plads til indkøb og børnenes tasker.
 • God komfort for voksne og børn.
 • Standardpakke inklusiv.
 • Fremragende kvalitet.
 • Komfort og XXL-pakke medfølger ikke.
Burley D’Lite X
Se pris
Burley D’Lite X

Burley D’Lite X er en cykeltrailer med et enkelt sæde. Sikkerheden er i højsæde, dit barn er spændt fast med en 5-punktssele, og der er god beskyttelse i cykelanhængeren.

 • En topmodel fra Burleys udvalg.
 • Gennemførte detaljer.
 • Solskærm, UV-beskyttelse og vandafvisende kaleche.
 • God ventilation til de lune dage.
 • Nem at transportere dit barn rundt med.
 • Høj pris, men du får kvalitet og sikkerhed for pengene.

Det er en stor beslutning at købe en cykelanhænger. Derfor er det en god idé at undersøge mulighederne grundigt og gennemgå dine overvejelser. På den måde vil det gøre det lettere for dig at finde den cykeltrailer, der passer til netop din familie. En cykeltrailer skal gøre hverdagen nemmere for dig og opfylde dine behov.

I denne guide finder du en række forskellige cykelanhængere, hvor du kan gå mere i dybden med cykeltrailernes funktioner, fordele og sikkerheden i afsnittene herunder. Du kan både finde cykelanhængere, der passer til et barn eller to børn.

Sådan vælger du den rigtige cykelanhænger

Der er forskellige faktorer, som du kan kigge på, når du er på udkig efter en cykelanhænger. Som det første skal cykeltraileren være nem at cykle med og sikker at have dine børn siddende i, når du cykler på trafikerede veje. Uanset hvilken cykelanhænger du vælger, så skal den være robust og have en stabil ramme samt stabile hjul, som har en god affjedring. Cykelanhængere har også en maksimal belastning, som er værd at undersøge, så du sikrer dig, at du overholder totalvægten.

Hvis du vil cykle meget med børnene om sommeren, hvor det kan blive varmt, er det en god idé at undersøge, hvilke ventilationsmuligheder de forskellige anhængere har. Det er meget normalt at se anhængere med plastikoverslag af en eller anden art, men det er samtidig vigtigt, at der er noget ventilation, så de små, der sidder i traileren, ikke får det for varmt.

Skal du cykle langt og transportere anhængeren i bil noget af vejen? Så kan det være en god idé at vælge en anhænger, der enten ikke fylder meget eller er nem at folde, så den kan pakkes ind i bagagerummet i bilen. Nogle anhængere er tungere end andre, så hvis du kommer til at bære på anhængeren meget, er det en god idé at gå efter én, der er relativt let. Der er endda nogle cykeltrailere, der har evnen til at koble hjulene fra, hvilket kan gøre cykelanhængeren mere kompakt og nemmere at transportere i bilen.

Ønsker du en cykelanhænger, der er multifunktionel, kan det sagtens lade sig gøre. Hvis du for eksempel – udover at transportere dine børn fra A til B – også gerne vil have muligheden for at handle ind på vejen hjem, kan det være rigtig bekvemt, hvis cykeltraileren har et bagagerum, hvor du kan opbevare dine varer. Det tilbyder de fleste cykelanhængere, hvilket giver dem en ekstra praktisk fordel.

Du kan også slå to fluer med ét smæk og bruge cykeltraileren som en klapvogn. På den måde kan du undgå at have overflydende køretøjer og udstyr. Med nogle modeller kan du transformere anhængeren, så du nemt kan få den til at fungere som en klapvogn eller løbejogger. Det kan gøre, at du sparer penge ved kun at købe en enkelt cykeltrailer fremfor flere forskellige vogne, der næsten gør det samme.

Se udvalget nu

Derfor skal du købe en cykelanhænger

Har du et ønske om at fragte dine børn på cykel? Så er det oplagt at investere i en cykelanhænger, så du kan transportere dine børn til forskellige aktiviteter. Der er mange fordele ved at have en cykelanhænger. Udover at dine børn har det sjovt, mens de sidder og nyder udsigten, så kan du få transporteret de små med dig – alt imens du selv får motion.

Der er mange gode grunde til at købe en cykelanhænger, hvis du har børn. Hvis du eksempelvis ikke ejer en bil, men i stedet foretrækker at cykle, fordi du bor i byen eller en forstad, så er det en god idé at investere i en cykeltrailer. Det kan endda være nemmere at have en cykel med anhænger end en bil, fordi du for eksempel slipper for at finde en parkeringsplads hver gang, og du undgår forskellige afgifter.

En cykelanhænger kaldes også cykeltrailer, og der er mange forskellige cykelanhængere på markedet. Det kan være svært at overskue, hvilke anhængere der er værd at undersøge. Det er dog vigtigt at undersøge mulighederne ved at overveje, hvilke behov du har til en cykelanhænger. Derudover skal den også være sikkerhedsmæssig forsvarlig at transportere dine børn i.

En cykelanhænger er ikke nødvendigvis bare en cykelanhænger. Den kan hjælpe dig med at transportere dine børn, den er klimavenlig, den gør noget godt for din sundhed, men den kan også være meget mere. Den kan også fungere som en klapvogn, som du kan handle ind med, og du kan klappe den sammen og transportere den med i bilen. De forskellige cykelanhængere tilbyder forskellige funktioner, og derfor kan det betale sig at overveje, hvilke behov og ønsker du har til cykeltraileren, inden du køber den.

Læs også:

Scoot & Ride løbehjul.

Det skal du vide, inden du køber en cykelanhænger

Hvis du ikke har haft en cykelanhænger før og skal købe din første, er det en god idé at sætte dig ind i, hvad det er for en størrelse, så du bedre kan træffe det rigtige valg. Det er også vigtigt at vide, hvordan du sikkerhedsmæssigt bruger den forsvarligt. Enkelte forældre kan for eksempel have en forestilling om, at dine børn ikke behøver cykelhjelm, når de sidder i en cykeltrailer, men det skal de faktisk. En cykelanhængers skelet er typisk ikke særlig robust, hvorfor dine børn skal bruge cykelhjelm, når de sidder i den.

Som tidligere nævnt kan cykeltrailere eller -anhængere bruges på forskellige måder, afhængig af, hvilken model du køber. Derfor er det en god idé at overveje på forhånd, hvilke behov du har til transportering af dine børn, og hvordan du gerne vil bruge anhængeren. Skal der være plads til tasker eller indkøbsposer, er det smart med ekstra opbevaringsplads. Vil du have mulighed for at bruge anhængeren til gå- eller løbeture, er det perfekt, at visse modeller nemt kan bruges som klapvogne eller løbejogger.

Det er anderledes at køre med en cykel alene, end det er med cykelanhænger på. Derfor er det helt naturligt, at det kan kræve noget tilvænning. Det gælder både i forhold til den ekstra last, der sidder bagpå, men også i forhold til, hvordan du orienterer dig i trafikken og navigerer rundt. En cykelanhænger sidder lavt nede i gadebilledet, så der er ekstra sikkerhedsforanstaltninger, som du bør være opmærksom på for at gøre dig mere synlig.

Hvornår må baby sidde i cykelanhænger?

Er du i tvivl om, hvornår dit barn må begynde at sidde i en cykeltrailer? Hvis du er usikker, er det en god idé at undersøge vejledningen for den specifikke cykelanhænger. Som regel må dit barn sidde i en cykelanhænger, når dit barn er gammelt nok til at sidde på egen hånd. Det er typisk omkring 12 måneder. Før denne alder bør dit barn sidde i en babystol. Uanset hvad er det vigtigt, at dine børn bliver spændt fast med sele og har cykelhjelm på.

Udover alderen er det også en god idé at overveje, om barnet vil kunne lide at sidde i en cykelanhænger. De fleste børn synes, at det er sjovt, mens enkelte børn vil føle sig utilpas med for mange indtryk. Hvis du har mulighed for det, kan det være smart at tage en lille prøvetur, inden du investerer i en cykelanhænger. På den måde kan du introducere dit barn for det nye køretøj. Uanset hvad er der naturligvis en periode, hvor både du og dine børn skal lære cykelanhængeren at kende og blive mere fortrolig med den. Det er helt naturligt, at det tager tid at vænne sig til at cykle med en anhænger.

Læs også:

Bedste gynge til baby.

Fordele ved en cykelanhænger

Der er mange fordele ved at have en cykelanhænger. Det er især et godt supplement til cyklen, hvis cyklen er det primære transportmiddel, som du bruger. Formålet med en cykelanhænger er have muligheden for at transportere sine børn. Ofte kan der sidde op til to børn i en cykeltrailer. En cykelstol monteret på cyklen kan kun fragte ét enkelt barn, men en cykelanhænger giver dig mulighed for at cykle med dobbelt så mange børn.

Cykeltraileren behøver dog ikke kun at blive brugt til at hente og bringe børn. Hvis du har nogle ting, som du skal fragte fra A til B, kan du sagtens bruge din cykelanhænger som løsning. Det er ikke altid, at det er nemt at fragte på en almindelig cykel eller have det med i bussen, og derfor kan anhængeren være en mulighed. Du skal blot være opmærksom på at overholde den vægt, som traileren kan klare at bære.

Cyklen er et fremragende valg på mange fronter, og nye børn i familien bør ikke holde dig fra at tage cyklen. Når du vælger at tage på tur med dine børn i en cykelanhænger i stedet for at tage den offentlige transport eller bilen, vælger du et mere miljøvenligt valg, som er sundere for dig selv og for klimaet. Cyklen udleder naturligvis ikke nogen dårlige gasser eller brændstof, som kan skade miljøet.

Derudover er cyklen med en cykelanhænger et godt valg i forhold til din sundhed. Du får i forvejen en motion, når du bruger cyklen som transportmiddel flere gange om ugen, men den ekstra vægt i form af en anhænger monteret bagpå cyklen vil tage din sundhed til et helt andet niveau.

Med ekstra vægt på cyklen kommer benene og kredsløbet til at arbejde hårdere, og du får mere konditionstræning ud af turene med cykeltraileren. Som børnene vokser og begynder at øge vægten, får du i stigende grad en større udfordring ved at køre med dem i traileren. Kører du en tur med børnene hver dag, får du masser af motion. Det er en fantastisk kombination af transportering og motion.

Tips til at øge sikkerheden

En cykelanhænger er meget praktisk og kan ikke undværes, hvis du gerne vil have muligheden for at cykle med op til to børn. Det er dog vigtigt, at du har sikkerheden for øje. Derfor er det for eksempel en god idé at prøve cykeltraileren først uden dine børn siddende i den. På den måde kan du få chancen for at vænne dig til den ekstra vægt og få en føling for, hvordan du skal cykle på vejen, inden du sætter børnene i den. 

Du skal naturligvis også være opmærksom på, at du overholder begrænsningen for, hvor mange børn der må sidde i traileren. Det er ofte maksimal to børn, der må sidde i en cykelanhænger, men nogle anhængere er kun lavet til ét barn, så det er noget, som du skal have for øje, når du køber anhængeren.

Du skal samtidig overholde den maximale vægt tilladt. Det kan eksempelvis være en lastevægt på 50 kg eller 60 kg, men det er noget, som du kan se i vejledningen for den enkelte cykelanhænger.

Uanset om du cykler på trafikerede veje i storbyen eller i en mindre by, hvor du har cykelstien for dig selv, er det vigtigt at have styr på sikkerheden. Uheld kan ske, når du mindst venter det. Derfor er det vigtigt, at både du og dine børn har en cykelhjelm på, når du er på tur med cykelanhængeren. Det er også vigtigt for børnenes sikkerhed, at de blive spændt fast i anhængeren. Husk derfor at give dine børn selen på, inden du cykler afsted. 

Dine børn sidder i en lav højde tæt ved hjulene i en cykelanhænger. Og alle ved, hvordan det er med nysgerrige børn og deres fingre – de havner ofte steder, hvor de ikke bør være. Børn ved desværre ikke, hvor ondt det kan gøre, hvis dine børn får fingrene i klemme i hjulene. Derfor kan det anbefales, at du vælger en anhænger med afskærmede hjul for at undgå, at dine børn risikerer at få fingrene i klemme. 

Ønsker du at øge sikkerheden mest muligt, er der flere forholdsregler, som du kan vælge at gøre, hvis det giver mening for dig. En cykelhænger er lav, og den kan derfor være svær at se i gadebilledet, hvilket i værste tilfælde kan resultere i uheld. For at minimere denne risiko kan du vælge en farverig cykeltrailer for at forsøge at være så synlig som muligt. Det gør det nemmere for andre trafikanter at få øje på dig. Du kan også vælge at tilkøbe en vimpel for at øge sikkerheden i trafikken.

En cykelanhænger er på mange måde et fremragende supplement til cyklen, hvis du har børn. Det er derfor en god idé at overveje dine behov til cykeltraileren for at finde et godt match til dig og dine børn. 

Læs også:

Bedste kuglebaner til børn.

Find cykelanhængere på tilbud

Er du på udkig efter cykelanhængere på tilbud? Så er du bestemt ikke den eneste. At købe en cykelanhænger er en stor investering, og derfor kan det være en stor fordel at finde en cykelanhænger med rabat.

Hos Cykelpartner kan du finde et stort udvalg af cykelanhænger og cykeltrailer. Du kan klikke på knappen herunder for at komme til udvalget og se dine muligheder. Finder du din favorit på tilbud lige nu, er det en god idé at slå til.

Se tilbud nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken cykelanhænger skal jeg vælge?

Du skal vælge den bedste cykelanhænger til dit behov. Vælg den, der lever op til dine kriterier i forhold til antal børn, lastevægt og smarte funktioner.

Hvor gamle skal børn være for at sidde i en cykelanhænger?

En cykelanhænger kan bruges, når dit barn kan sidde selv. Til børn under 12 måneder anbefales en babystol eller babyindsats for at øge sikkerheden og komforten.

Hvad koster en cykelanhænger?

Prisen for en cykelanhænger varierer afhængig af antal børn, funktioner og producent. Du kan sammenligne priser for en cykelanhænger i denne guide.

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *