Reklame

Cykelstol: 5 populære og sikre cykelstole i 2024

En cykelstol er et perfekt køb til at komme på tur med dit barn. Det er nemt og en sjov måde at udforske omgivelserne med dit barn. De fleste børn nyder at sidde bagpå og mærke suset i maven.

Kort og godt
Fordele
Ulemper
Bestseller
Yepp Maxi Cykelstol
Se pris
Yepp Maxi Cykelstol

Denne testvindende cykelstol er en ener og en absolut favorit hos børnefamilier. Det er den klassiske cykelstol, som du ser i gadebilledet.

 • Populær bedst-i-test cykelstol.
 • Kan bruges til 6 år / 22 kg.
 • Inklusiv 5-punktssele og reflekser.
 • Høj sikkerhed med fodbeskyttelse.
 • Anbefales af forbrugerrådet TÆNK.
 • Kan først bruges af børn over 9 måneder.
Yepp Maxi Easyfit Cykelstol
Se pris
Yepp Maxi Easyfit Cykelstol

Maxi Easyfit fra Yepp er perfekt for dig, der ønsker en barnestol, der skal monteres på bagagebæreren. Fantastisk og robust cykelstol.

 • Høj kvalitet og holdbarhed.
 • Kan monteres på bagagebærer.
 • Monteringsbeslag medfølger.
 • 5-punktssele og fodbespændning.
 • God siddekomfort.
 • Regnslag skal tilkøbes.
Yepp Nexxt Maxi Cykelstol
Se pris
Yepp Nexxt Maxi Cykelstol

Thule står bag denne sorte og klassiske cykelstol Yepp Nexxt Maxi, der er stilren og lækker i udtrykket. Den sikrer dit barn en god beskyttelse, så du trygt kan cykle på tur.

 • Let og lækkert materiale.
 • Stødabsorberende cykelstol.
 • Nem at justere.
 • Hurtig og let montering.
 • Skaber stor cykelglæde.
 • Eksklusiv regnslag.
Urban Iki Cykelstol
Se pris
Urban Iki Cykelstol

En god cykelstol, der er perfekt til cykler uden bagagebærer. Den kan bruges af børn i alderen 9 måneder til 6 år – det vil sige godkendt til en vægt fra 9-22 kg.

 • Sort og enkel cykelstol.
 • Lav pris.
 • Kodelås er inklusiv i designet.
 • Kan bruges i mange år.
 • Kan monteres på alle cykler.
 • Ikke egnet til cykler med bagagebærer.
Urban Iki Barnestol
Se pris
Urban Iki Barnestol

Smuk og gennemført design i farverne sort og brun. Cykelstolen har en rigtig attraktiv pris og er perfekt til dig, der er på udkig efter en billig cykelstol i pænt design.

 • God sikkerhed og kvalitet.
 • Budgetvenlig cykelstol.
 • Monteringsbeslag medfølger.
 • Kan klare en høj belastning.
 • Robust og flot design.

For mange forældre er det en stor milepæl at kigge på cykelstole til dit barn. En cykelstol gør det muligt for dig og dit barn at tage på eventyr i nærområderne med fuld fart og sus i maven.

Derfor er det selvfølgelig vigtigt at vælge den rigtige cykelstol, så det bliver en god oplevelse for dig og dit barn. En cykelstol kan som hovedregel bruges af børn fra 9 måneder, og derfor er det oplagt at vælge en cykelstol med høj sikkerhed og god komfort.

I denne guide præsenteres du for en række cykelstole, så du kan sætte dig ind i de enkelte cykelstoles egenskaber, kvaliteter og funktioner. Disse cykelstole er bedstsælgende hos Cykelexperten, så du kan være sikker på at vælge en cykelstol, der allerede er et hit hos andre børnefamilier.

Sådan vælger du den rigtige cykelstol

Der findes mange forskellige cykelstole til børn, og det kan være svært at finde ud af hvilken, der er den rigtige. Som udgangspunkt er det en god idé at gå ud fra dit barns alder og vægt. Der kan være forskel på den maksimale vægt, som en cykelstol kan bære. Det afhænger af, hvilken stol du kigger på.

Derfor bør du kigge på den maksimalt tilladte vægt for en cykelstol og sammenligne den med dit barns vægt. På dem måde kan du også få en fornemmelse af, hvor mange år cykelstolen kan bruges til dit barn. En cykelstol kan naturligvis gå i arv til kommende søskende og derfor være en rigtig god investering for din familie på lang sigt.

Cykelstolene fås i et hav af forskellige varianter og designs. Du kan købe cykelstole, hvor barnesædet varierer i udtryk og udseende i form af farver og form. Der kan også være forskel på komforten, hvilket er en væsentlig faktor, hvis du forestiller dig at cykle lange ture med dit barn i sin cykelstol. Derfor kan det være en god idé at finde en cykelstol med god komfort, så dit barn kan sidde behageligt over længere tid. Du kan eksempelvis kigge på, hvor meget polstring der er på ryglænet og i siddepladsen.

Udover komfort og vægtbegrænsninger er det også forskelligt, hvordan en cykelstol skal monteres. De fleste cykelstole bliver monteret bagpå, mens der findes også cykelstole, der skal monteres foran. Det er ligeledes noget, som du skal overveje. Det vil sige, hvilke ønsker du har til, om dit barn skal sidde foran dig eller bag dig, når du cykler.

Se udvalget nu

Derfor skal du købe en cykelstol

Cyklen er et fantastisk transportmiddel, og det behøver ikke at være mere besværligt, hvis du har et barn. Et supplement i form af en barnestol gør det muligt for dig at fortsætte med at bruge cyklen, selv når du har fået barn. Der er derfor ingen grund til at gøre mindre brug af din cykel, når der kommer børn ind i billedet. Hvis du går med overvejelser om at købe en cykelstol til dit barn, er det vigtigt at sætte dig ind i mulighederne for at vælge den rigtige cykelstol.

Der er mange fordele ved at vælge cyklen frem for andre køretøjer. Uanset om man du i en stor by, en forstad eller ude på landet, kan cyklen bruges til flere formål. Det gælder eksempelvis at løbe ærinder, til motion eller cykle til og fra arbejde, hvis afstanden er til at overkomme. Cyklen er både et praktisk og billigt transportmiddel, og så er den særligt praktisk i storbyen, hvor det kan være svært at finde en parkeringsplads til din bil. Med cyklen er det nemt at stille den ved de mange parkeringsmuligheder, der er for cykler i Danmark.

Der er mange økonomiske fordele ved at tage cyklen. Du kommer til at spare penge på bus- og togbilletter eller benzin til bilen. Der er ligeledes klima- og sundhedsmæssige fordele ved at tage cyklen. Du forbedrer din kondition drastisk ved at cykle dagligt eller med jævne mellemrum. Når du cykler med dit barn i cykelstolen, tilføjer det noget ekstra vægt. Det betyder, at det bliver en smule hårdere for benene at trykke ned på pedalerne, men det er også bedre for dit kredsløb.

Der er mange fordele ved at cykle, og du lærer samtidigt dit barn en god vane ved at medbringe barnet på cykelturene. Når du viser dig som det gode eksempel ved at tage cyklen til institution eller arbejde, indlærer dit barn også den gode vane.

Men det kan være svært at vælge den rette cykelstol. Hvad koster de? Hvad skal du have for øje, når du vælger sådan én? Og hvad er fordelene ved, at en cykelstol bliver monteret bagpå eller foran? Det – og meget mere – kan du få svar på herunder.

Hvor gammel skal børn være for at sidde i en cykelstol?

Det kan være svært at vide, hvornår dit barn er klar til at sidde i en cykelstol. I forhold til lovgivningen er der ingen regler, der siger noget om, hvor gammel dit barn skal være. Derfor kan du som udgangspunkt sige, at dit barn må sidde i cykelstol, når dit barn er gammelt nok til at kunne sidde selv og holde hovedet oprejst. Når dit barn kan sidde oprejst på egen hånd, er det sikkerhedsmæssigt forsvarligt at transportere dit barn i en cykelstol.

Det er forskelligt fra barn til barn, hvornår de kan sidde helt selvstændigt, men det er typisk i alderen 9 til 12 måneder, at det er muligt. Når dit barn skal til at sidde i sin cykelstol for første gang, er det en god idé at starte med en lille tur for at vurdere, hvordan dit barn har det i stolen. De fleste børn vil sandsynligvis synes, det er sjovt at sidde i en cykelstol, mens du cykler. Det kan dog være en god idé at starte med en kortere tur for at vurdere, om der eventuelt er noget nervøsitet fra dit barns side.

Hvis dit barn er gammel nok til at sidde for sig selv, men ikke helt gammel nok til at cykle selv, er det fantastisk at have muligheden for at medbringe sit barn på dine cykelture. På den måde kan dit barn komme ud og få frisk luft, selvom barnet eksempelvis er træt eller ikke har lyst til at løbe, cykle og lege selv.

Læs også:

Bedste babygynge til børn.

Skal cykelstolen monteres foran eller bagpå?

Der er forskel på barnesæder, og om de bliver monteret foran eller bagpå. Der er fordele og ulemper ved begge måder at montere en cykelstol. Fordelen ved at have en cykelstol foran dig er, at du kan holde øje med dit barn. Dit barn har samtidigt en god udsigt til trafikken og kan følge med i, hvad der foregår. Hvis dit barn sidder foran dig, kan du snakke til ham eller hende og eventuelt dit barn, hvis det skulle blive nødvendigt.

Barnestole, der sidder bagpå, har også mange fordele. Der er typisk mere plads i disse cykelstole, så dit barn kan sidde mere behageligt og komfortabelt på jeres cykelture. Eftersom dit barn har mere plads, kan dit barn læne sig tilbage i ryglænet. Det betyder også, at du kan bruge cykelstolen op til 7-års alderen, da den kan klare en større vægt. Til gengæld kan du typisk kun have et barn siddende foran op til omkring 3-årsalderen, da cykelstellet ikke kan holde til en meget stor vægt.

Det er op til dig, om du vil have en cykelstol, der skal sidde bagpå eller foran. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, men uanset hvad, vil dit barn nyde en cykeltur, mens barnet kan glæde sig over udsigten og se andre trafikanter suse forbi. Du kan for eksempel tage beslutningen, om dit barn skal sidde foran eller bagpå afhængigt af dit barns personlighed, og hvor meget din cykel kan tage af vægt foran og bagpå.

Der findes et stort udvalg af cykelstole, der enten kan monteres bagpå eller foran. Det er dog værd at holde for øje, hvor og hvordan barnesædet skal monteres, og hvor stor vægt den kan tage, inden du køber den.

Hvad koster en cykelstol?

Hvis du cykler meget og har intentionen om at cykle, når dit barn har den rette alder, så er pengene til en cykelstol godt givet ud. Det er et engangsbeløb, som svarer til cirka det samme beløb som et månedskort vil koste eller en måneds benzin til bilen. Priserne på cykelstole spænder bredt, men de store forskelle i priser peger på forskelle i kvalitet, design og komfort.

Derfor er det vigtigt, at du nøje kigger på cykelstolens egenskaber og begrænsninger, inden du investerer i én. Vigtigst af alt er det, uanset prisen, at du vælger en cykelstol, der er sikkerhedstestet og godkendt til at have et barn siddende med den angivne maksimale vægt. Selvom en cykelstol ikke koster særlig meget, så kan den stadig være forsvarlig, sikker og lovlig at bruge til et barn. Dermed betyder det ikke, at det er den mest behagelige stol for dit barn at sidde i – det kan variere fra stol til stol.

Du behøver ikke nødvendigvis at købe den dyreste cykelstol for at få en god cykelstol. Hvis du er i tvivl om kvaliteten af stolen, så kan du med fordel læse anmeldelser af de forskellige cykelstole og sammenligne fordelene og ulemperne. Der findes forskellige mærker af barnesæder og cykelstole, så der er meget at vælge imellem uanset, hvilket budget du har.

Fordele ved en cykelstol

Der er mange fordele, der taler for en cykelstol. Den kan for det første købes billigt, så det kræver ikke en særlig stor investering at tilkøbe et sæde, hvor dit barn kan sidde på cyklen sammen med dig. En cykelstol er også meget lettere i vægt end for eksempel cykelanhængere og kan nemt overføres fra en cykel til en anden, hvis det skulle blive nødvendigt. Fordi cykelstolen ikke fylder særlig meget og vejer meget lidt, så bliver der ikke den store forskel på at køre med eller uden barnesæde. Det bliver altså ikke meget mærkbart hårdere at køre cyklen, som hvis du for eksempel har en anhænger siddende på baghjulet af cyklen.

Derudover er det også en stor fordel, at barnet sidder tæt på dig, mens du cykler. Det kan gøre cykelturen mere nydelig og hyggelig, og det betyder også, at du bedre kan sikre sig, at dit barn har det godt, fordi tætheden gør kommunikation mellem voksen og barn lettere. Hvis du har et barn, der kan blive nervøs ved at modtage for mange sanseindtryk i trafikken på én gang, kan det være en fordel at have en cykelstol, som er monteret på den forreste del af cyklen. Her kan dit barn også føle sig mere tryg velvidende om, at du er lige bag ham eller hende.

Uanset om du vælger en cykelstol eller et barnesæde, der kan monteres foran eller bagved, er den store generelle fordel, at den er praktisk og nem at bruge. Det tager ikke lang tid at sætte dit barn i sædet og køre afsted til børnehaven eller supermarkedet for at handle ind. Derudover er det ikke en dyr investering, så selvom du måske kun har et barnesæde i et par år, så er det penge, der er godt givet ud. Det skyldes, at du samtidig sparer penge ved at undgå bus, tog og bil. Dertil er der som nævnt også en masse fordele for sundheden, og der er klimamæssige fordele ved at vælge cyklen.

Cykelstolen er et supplement til cyklen, som alle cyklende forældre bør have. Det er en nem måde at transportere dit barn på, hvad enten der skal cykles til børnehave, i supermarkedet, i skov og parker eller noget fjerde. Det er en nem og let løsning, der giver mening på mange fronter.

Der kan også være nogle ulemper ved en cykelstol. Eksempelvis kan dit barn opleve at få vind og regn på sig, mens dit barn sidder i stolen. Der er dog mulighed for at købe en skærm til nogle barnesæder, så der er en løsning på det. Hvis du sørger for, at dit barn barn er pakket godt ind i forhold til vind og vejr, burde det ikke være det store problem.

På Parenthood.dk kan du finde en masse information om børneudstyr, og hvad du bør have for øje. Hvis du for eksempel er i tvivl, om du skal have en cykelanhænger frem for en cykelstol, kan du læse om fordelene og ulemperne ved en cykelanhænger. Er du ude efter den billigste løsning, som også er praktisk, er det cykelstolen, som vil være ideel for dig.

Læs også:

Bedste cykelanhænger til børn.

Find cykelstole på tilbud

Er du på udkig efter cykelstole på tilbud? Så er du landet det rigtige sted. Det kan betale sig at vente på, at det gode tilbud dukker op, så du kan spare penge på din cykelstol.

Hos Cykelexperten har du mulighed for at finde et stort udvalg af cykelstole i god kvalitet. Det er derfor en god idé at klikke ind på webshoppen, undersøge udvalget og se, om du kan finde din favorit cykelstol på tilbud lige nu:

Se tilbud nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan mit barn bruge en cykelstol?

Det anbefales, at dit barn sidder i en cykelstol, når dit barn selv kan sidde oprejst og stabil i en siddeposition. På den måde sikrer du dig, at dit barns ryg er robust nok til cykelstolen.

Hvilken cykelstol skal jeg vælge?

Du skal vælge den cykelstol, som passer til dit behov og dit budget. Den bedste cykelstol er den, som opfylder netop dine ønsker og din økonomiske situation.

Hvad koster en barnestol?

Prisen for en cykelstol varierer afhængig af producent, kvalitet og funktionalitet. Du kan klikke på denne guide og sammenligne priserne på populære cykelstole.

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *