Reklame

Regnvejrsaktiviteter: 8 aktiviteter du kan lave med børn

Mangler du inspiration til sjove indendørsaktiviteter, som du kan lave med dine børn, når det regner udenfor? Her kommer 9 hyggelige regnvejrsaktiviteter for hele familien, som skaber hygge og god stemning blandt børn og voksne.

Hvad kan man lave, når det regner? Regnvejrsdagene er en oplagt mulighed for at sætte tempoet ned og fokusere på nærvær med dine børn. Hop i dit mest behagelige tøj, drik varm kakao og bag de bedste (chokolade)boller med smør.

Både børn og voksne har godt af regnvejrsdage, hvor der kan laves hyggelige indendørsaktiviteter. Herunder finder du idéer til aktiviteter, du kan lave med din familie, som garanteret bliver et hit hos store som små.

Spil brætspil og lav puslespil med familien

Køb spil nu

Spil gode brætspil med dine børn:
Gode klassiske brætspil er den bedste måde at skabe nærvær med dine børn. Med brætspil kommer man hele vejen rundt og oplever spænding, grin, koncentration, smil og lidt hån undervejs. Tiden flyver hurtigt af sted, fordi det er sådan en hyggelig aktivitet.

Det er en perfekt regnvejrsaktivitet med børn, fordi du kommer til at give børnene din fulde opmærksomhed. Det vil både børnene og du nyde, og så er det en aktivitet, som hele familien kan være med på.

Der er masser af børnevenlige spil at gå i gang med. Spil eksempelvis Ticket to Ride Junior, Uno, Matador Junior, Vildkatten eller Afrikas stjerne. Hos Proshop.dk kan du finde over 800 brætspil til meget lave priser. Det gælder også på populære spil såsom Partners, Sequence, Bezzerwizzer og Risk.

Køb spil hos Proshop nu

Læs børnebøger derhjemme eller på biblioteket

Drag ud på eventyr på biblioteket:
Er der noget hyggeligere end at tage på biblioteket og finde børnebøger og bøger til voksne? På biblioteket er der den hyggeligste stemning, og der er ofte et legehjørne til børn, hvor der kan leges og læses bøger. Nyd roen, nærværet og samværet med dit barn.

Fordelen ved landets biblioteker er, at det er et gratis sted at tage hen. Du kan ofte bruge timevis på biblioteket, og der er mange glæder for børn i alle aldre. Der er desuden ofte begivenheder på biblioteker til stor glæde for børn.

Hvis du har mange bøger derhjemme, gælder det om at udnytte dit eget “hjemmebibliotek” og finde de gode gamle klassikere frem, som du ikke har læst længe. Brug regnvejrsdagen på højtlæsning, som er til stor gavn for dit barns sprog. Du kan også købe nye bøger til samlingen herunder.

Køb børnebøger nu

Hold Krea-Dag med børnene

Vær kreativ med dit barn
Uanset om du er særlig kreativ eller ej, er krea-dage altid et hit på regnvejrsdage. Der er masser af nemme kreative projekter for børn og voksne, som gør det hyggeligt at sidde ved bordet og lege sammen.

Mangler du idéerne, kommer der en række forslag her: Du kan sætte perler på piberensere, farve med vandfarver, lege modellervoks, stimulere dit barns taktiksans med kartoffelmel i vand, lægge perler, klippe på papir/pap eller hygge med klistermærker.

De fleste krea-lege kan sagtens være gratis eller billige. Men der eksisterer mange legetøjsproducenter såsom HAMA eller SES Creative, som tilbyder kreativt legetøj til børn i alle aldre.

TIP: Et stort hit er at skiftes mellem at lægge jer på et stort stykke papir, tegne rundt om hinanden og farvelægge jer selv bagefter.

Køb kreativt legetøj nu

Byg verdens sejeste LEGO univers

Timerne flyver af sted, når du bygger LEGO:
Er dit barn en ørn til at bygge LEGO? De fleste børn elsker at bygge LEGO, fordi der er mulighed for at være kreativ og lade fantasien slippe løs. Med LEGO kan der bygges barnets helt eget specielle univers, hvor der kan laves huse, zoo, figurer, restauranter, butikker og meget mere.

Dit barn kan bruge sine egne interesser som inspiration til, hvad der kan bygges. LEGO er en fantastisk måde at stimulere kreativitet og udvikle finmotorikken. Når der bygges lego, har dit barn mulighed for at fordybe sig i sin leg og øge koncentrationsevnen.

Øvelse gør mester, og du vil uden tvivl opleve, hvordan dit barn med tiden bliver suveræn til at bygge LEGO. Jo bedre barnet bliver til at sammensætte LEGO klodserne, jo mere vil dit barn trives med at lege med LEGO. Det er en rigtig god måde at tilbringe tid med dine børn, for det er svært ikke at blive lidt fanget af det der LEGO, når du først går i gang…

Køb LEGO nu

Tegn og mal med børn

Vær kreativ med dit barn:
Der er ingen tvivl om, at børn kan være helt utrolig kreative og fantasifulde. Derfor er det en god idé at bruge dagen på at tegne eller male med dine bøger. I kan gøre det på helt almindeligt blankt papir og lade fantasien flyve eller farve motiver i en malebog. Begge dele vil få dit barns fantasi til at blomstre, og koncentrationen vil rigtig komme i spil.

Du og dit barn kan få timevis til at gå med at male eller tegne dit barns yndlings motiver. Det kan være alt fra blomster, superhelte, drager, Gurli Gris eller hvad der fanger dit barns interesse. Det er genial og billig måde at være sammen med dit barn på og sætte gearet helt ned. Det er en hyggelig stund, hvor der er rig mulighed for at tale sammen og komme tættere på hinanden.

Der er ikke noget bedre end at snakke sammen med sit barn, som er så nysgerrig på hele verden og har utallige spørgsmål. Det bringer jer med garanti nærmere sammen, når I skal vurdere hinandens kunstværker. Der er tid til at grine, smile og rose hinanden.

Køb bøgerne nu

Lyt til gode lydbøger med børn

Lydbøger til de stille stunder
Har du endnu ikke lyttet til lydbøger, er det på tide. Der er næsten ikke noget mere hyggeligt end at sidde på sofaen og lytte til et skønt eventyr med dine unger til regnvejret. Mangler du idéer til lydbøger, kan du finde en oversigt over populære lydbøger til børn her.

I kan lytte til klassiske fortællinger af H. C. Andersen eller Astrid Lindgren. Det gode ved Mofibo er, at der både er klassiske eventyr fra din egen barndom og de nyere bøger, som er populære lige nu og her.

Vi har også lavet en liste med lydbøger om børneopdragelse, som du kan lytte til alene eller sammen med din partner. Der er masser af brugbart viden om moderne børneopdragelse, som er tankevækkende og giver ny inspiration til livet med børn.

TIP: Du kan prøve Mofibo 30 dage gratis ved at tilmelde dig herunder. Du får adgang til mere end 250.000 lydbøger og e-bøger.

Prøv 30 dage gratis nu

Sjove oplevelser med børn

Minder for livet
GoDream tilbyder oplevelsesgaver til børn og voksne. Hvis du har lyst til at komme ud af huset og lave noget med dine børn, er der masser af sjove oplevelser at springe ud i.

Du kan eksempelvis tage i cirkus med dine børn, ride i Dyrehaven, tage en dag i Tivoli eller besøge dyr i Zoo. Der er ingen tvivl om, at disse oplevelser lægger op til en dag, som dit barn vil huske længe.

Udvalget er stort, og priserne varierer, så der er rig mulighed for at finde en oplevelse, som tiltaler hele familien.

Køb oplevelser til børn nu

Lav sjove kreakasser med ungerne

Leg og eksperimenter med kreakasser
Kreavilla.dk tilbyder forskellige sjove og spændende kreakasser, der gør det nemt for dig og børnene at kaste jer ud i kreative projekter. Det er nemt, overskueligt og 100% lærerigt for børnene, der garanteret vil nyde dit nærvær med dem. Der er mulighed for at lave jeres eget lys, male muleposer, skabe jeres egen økologiske læbepomade og meget mere.

De mange forskellige muligheder gør, at der er et sjovt projekt for både piger og drenge. Når du modtager kreakassen, kan du straks gå i gang med kreativiteterne og lade tiden flyve afsted, mens du hygger med børnene og går all in på at være kreativ.

Køb kreakasse nu

Hvad kan man lave i regnvejr med børn?

Listen vil løbende blive opdateret med sjove indendørs aktiviteter, som du kan lave med dine børn, når vejret byder på regnvejr og atter regnvejr. Det kan sommetider være udfordrende at komme op med idéer, men her er nogle, som du straks kan gå i gang med.

Børn har ligeledes godt af at kede sig og komme ned i gear, og det er her, hvor de selv kan finde på kreative og sjove lege med søskende, venner, sig selv eller dig. Det er oftest disse dage, hvor børnene kommer til at slappe af og nyde, at det er okay ikke at lave det helt store. Dage med nattøj og begrænsede aktiviteter kan virkelig noget for børn og voksne, der tvinges til at skrue lidt ned for tempoet og nyde bare at være sig selv eller sammen med familien.

Del gerne dine yndlings indendørs aktiviteter med dine børn i kommentarfeltet: Hvad laver du med børnene, når det regner udenfor? Hvilke hyggestunder får du timerne til at gå med? Fortæl endelig, hvad der hitter hjemme hos jer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan man lave med små børn, når det regner?

I denne guide finder du mange gode idéer til, hvad du skal lave med dine børn, når det regner. Der er rig mulighed for at hygge sig og have det sjovt med børnene.

Hvad kan man lave udenfor i regnvejr?

Du finder flere forskellige bud på, hvad du kan lave udenfor med ungerne. Klik her og få gode idéer til at skabe nogle hyggelige minder med dine børn.

Hvad kan man lave på en søndag med børn?

Det er oplagt at bruge søndagen på at hygge og fokusere på nærvær med dit barn. Du kan eksempelvis læse bøger, tegne, lave mad, være kreativ eller spille spil med dine børn. Det er samspillet med dit barn, der er vigtigst.

Samlet anmeldelse

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Forside
  • Diverse
  • Regnvejrsaktiviteter: 8 aktiviteter du kan lave med børn