Reklame

Søskendevogn: 5 fantastiske og populære tvillingevogne i 2024

Søskendevogne er et fantastisk valg til dig, der venter tvillinger eller har jævnaldrende børn. Det gør det meget nemmere for dig at komme på tur med dine guldklumper og er virkelig en praktisk løsning. 

Kort og godt
Fordele
Ulemper
Lav pris
Baby Jogger City Mini GT 2 Double
Se pris
Baby Jogger City Mini GT 2 Double

Baby Jogger er et populært mærke, når det kommer til søskendevogne. Lifte kan tilkøbes, så vognen kan bruges til nyfødte børn. Et fantastisk valg med en vogn, der er nem at navigere og let at pakke sammen.

 • Perfekt valg til to børn.
 • Styr, ryglæn og fodstøtte kan justeres.
 • Liggemål på 97 cm.
 • Forhjul er drejbare.
 • Kompakt og pæn.
 • Ekstra tilbehør skal tilkøbes.
Cybex Gazelle S søskendevogn
Se pris
Cybex Gazelle S søskendevogn

Cybex står bag denne smukke og gennemførte vogn, der kan bruges til dine jævnaldrende børn. Du skal blot tilkøbe et ekstra sæde, og så har du en rummelig og fantastisk søskendevogn.

 • Sædet er vendbart.
 • Kan montere indkøbskurv, sæde, lift eller autostol.
 • Smukt design.
 • Fremragende kvalitet.
 • Nem at justere.
 • Liggemålet er kun 71 cm.
Bugaboo Donkey3 søskendevogn
Se pris
Bugaboo Donkey3 søskendevogn

Bugaboo er det absolutte luksuriøse valg, når det kommer til tvillinge- og søskendevogne. Det er et mærke, der har et fantastisk ry og er mange forældres foretrukne, når det kommer til duovogne.

 • Gennemført og stilrent design.
 • Høj kvalitet.
 • Fantastisk kørekomfort.
 • En favorit blandt forældre.
 • Kan bruges i mange år.
 • Høj pris.
Emmaljunga NXT Twin Classic
Se pris
Emmaljunga NXT Twin Classic

Det svenske mærke Emmaljunga er en ener, når det kommer til vogne. Denne Twin Classic er ingen undtagelse. Det er en komplet løsning til dig, der vil have fantastisk kvalitet og værdi for pengene.

 • Fantastisk svensk kvalitet.
 • Varekurven er rummelig.
 • Vendbart klapvognssæde.
 • Skandinavisk design.
 • Fås i flere farver.
 • Regnslag og myggenet skal tilkøbes.

Tvillinger eller søskende, der er aldersmæssigt tæt på hinanden, er en stor ting for forældrene og en kæmpe gave for børnene. Det kræver naturligvis også, at du skal koordinere flere praktiske ting på en anderledes måde. Til eksempelvis tvillinger er det muligt at købe en dobbelt barnevogn eller en klapvogn, hvor begge dine børn kan sidde eller ligge i. Det vil sige en søskendevogn eller tvillingevogn.

Klapvogne og barnevogne til ét barn kommer i forvejen i flere forskellige modeller, størrelser og materialer. Det samme gælder også for dobbeltvogne, som altså kendes under navnet tvillingevogne eller søskendevogne.

Når du skal på udkig efter en søskendevogn, er der flere ting at tænke over. Derfor kan du her på siden få et overblik over forskellige funktioner og specifikationer, så du bedre kan træffe den rette beslutning for dig og din familie.

 

Sådan vælger du den rigtige søskendevogn

Er du i tvivl om, hvad der er vigtigt at kigge efter, når du skal på jagt efter den rette tvillingevogn? For førstegangsforældre er der mange nye ting at lære, men selv hvis du har børn i forvejen, er tvillinger anderledes. Det samme gør sig gældende, hvis du er på udkig efter en søskendevogn til dine jævnaldrende børn.

Ved at undersøge dine muligheder og gøre din research er du allerede på rette vej. På den måde kan du bedre finde ud af, hvilken vogn der passer til dig og dine behov. I denne guide kan du læse forskellige fordele og ulemper om vognene og sammenligne funktionerne, så du bedre kan fornemme, hvad du foretrækker, og hvad dine behov er.

Når du skal vælge en søskendevogn og søger råd her eller hos andre forældre, er det værd at huske, at alle familier er forskellige, og at behovet måske er anderledes i den enkelte familie end det måske er i din. Børnene i én familie kan have forskellige behov. Det bedste, du kan gøre, er at søge forskellig viden og vejledning inden du foretager et køb, så du har den fornødne information om relevante søskendevogne. Derfor er det en god idé at mærke efter, hvad dine behov er, og hvilken vogn der vil stemme overens med det behov.

Søskendevogne og tvillingevogne kommer i forskellige varianter, størrelser og prisklasser. Derfor kan de variere meget afhængig af design, kvalitet og pris. Du kan se et større udvalg hos BabySam herunder, så du kan fornemme, hvad der er på markedet.

Se udvalget nu

Hvad er en søskendevogn?

En søskendevogn er en slags transportvogn, hvor der er plads til to børn. Dobbeltvogne fylder naturligvis mere end eksempelvis en barnevogn eller en klapvogn til ét barn, men de udvikles virkelig funktionelle og fleksible i dag.

Udseendemæssigt kan tvillingevogne være meget forskellige. Du kan få vogne, som har det klassiske barnevogns-udtryk, hvor begge dine børn kan ligge ved siden af hinanden.

Du kan også få smarte søskendevogne, hvor vognen er multifunktionel og kan benyttes til flere formål. Du skal dog være opmærksom på, at nogle vogne har til formål at kunne transportere et yngre barn og et ældre barn rundt på samme tid og vil derfor ikke være egnet til et sæt tvillinger.

En søskendevogn giver rigtig god mening til børn, der er tæt på hinanden aldersmæssigt. Det kan være, at storebror eller storesøster endnu ikke er klar til at undvære sin barnevogn eller klapvogn, og derfor giver det mening med en søskendevogn, hvor du kan have begge børn i den samme vogn på samme tid.

Der er selvfølgelig forskel på priserne i forhold til søskendevogne. Der er både prisforskelle på almindelige barnevogne til to børn, klapvogne og så kombivogne. Budgetmæssigt er det jo en individuel sag, hvor meget du kan og vil spendere på en søskendevogn.

Du skal derfor både veje funktionalitet og pris op med hinanden. Dette kan du eventuelt gøre ved at sammenligne forskellige modeller med hinanden og finde frem til det bedste match for din familie. 

Læs også:

Bedste løbevogn til børn.

Værd at overveje

En af de ting, som er relevant at kigge efter, når du skal købe en søskendevogn, er liggemålet. Hvis barnevognen skal bruges i lang tid fremadrettet, skal der være den fornødne plads.

Nogle børn sover til middag i en barnevogn i flere år, og derfor kan det være en god idé at tænke i de baner. Derudover bør styret være justerbart, så det kan passe til din og din partners højde. Mange forældre synes, at det er en fordel, at hjulene er punkterfri, så du slipper for en barnevogn med hjul, der skal lappes fra tid til anden.

Det er forskelligt fra forælder til forælder, hvorvidt du foretrækker forhjul, der er lette til at kunne dreje, så vognen er nemmere at komme rundt med. Ventilation og udluftning i forhold til vognen er også vigtigt at tænke over, og så bør du overveje et vaskbart indtræk, da uheld kan opstå.

I forhold til køb af klapvognsdelen skal du blandt andet tænke over sædet. Er sædet stort nok til barnet, som skal bruge det, og hvor dybt er det? Ryglænet har også betydning for komforten, hvilket du skal have med i købsovervejelserne. 

Det er også relevant, at der er plads til opbevaring i vognen. For når du er på tur med små børn, er der nogle ting, som er rare at have med sig. Du har i forvejen hænderne fulde, når du kører rundt med et eller flere børn i en søskendevogn, og derfor må den gerne være praktisk i forhold til opbevaringspladsen i vognen.

Hvilke funktioner skal en tvillingevogn have?

Der er flere funktioner, som der er værd at tænke over, når det kommer til en tvillingevogn. Hvis du ønsker en af de klassiske barnevogne, kan du vælge en, som har plads til tvillinger.

En søskendevogn er en bredere model af en barnevogn, og det skal du være opmærksom på, da den kan være stor at komme rundt med. Det kan derfor være en god idé at orientere dig om bredden på søskendevognen – om den bliver nem at navigere rundt med, hvis du skal ind og ud af døre eksempelvis.

Der er sket en stor udvikling indenfor barne- og klapvognsmarkedet. Som forældre er det vigtigt, at du gør tingene så enkelt som muligt med børn, i det omfang du nu kan. Dét at gå tur med flere børn kan være en udfordring, hvis du ikke har den rette vogn til formålet.

Kombivognen er en rigtig god mulighed, når du har to børn, da du både har barnevognen til det første år eller to, og derefter kan bruge den til klapvogn derefter. Det betyder naturligvis, at du ikke skal ud og købe en klapvogn, når barnevognstiden er endt. Der er i forvejen mange ting, som du skal købe af babyudstyr, så ved at købe en samlet løsning er det også én ting mindre at tænke på. 

Der findes mange kombivogne i forhold til søskendevogne, som du kan købe. Det er derfor vigtigt at finde ud af, hvad der er vigtigt i forhold til dine personlige behov samt dine børns. Kombivogne kan fås med flere forskellige funktioner, hvor der altså er muligt at lave dem om alt efter børnenes behov og udvikling. Derudover kan kombivogne typisk også klappes sammen. Det er relevant, når du skal ud at køre bil og transportere dig fra ét sted til et andet. 

Læs også:

Aktivitetstæppe til børn.

Hvornår skal man bruge en søskendevogn?

En søskendevogn skal bruges, når du eksempelvis skal ud og gå en tur med børnene, men den er også relevant, når din baby skal sove udenfor. I Danmark er det for de fleste forældre en tradition, at din baby sover i barnevognen ude i den friske luft. Babyer og børn skal have frisk luft hver dag, og dette er nærmest ikke muligt uden en oplagt vogn til formålet.

Det giver derfor rigtig god mening med en søskendevogn eller tvillingevogn, hvis du har to børn, der er jævnaldrende. Det kan eksempelvis være, hvis du har en nyfødt og et barn på 2+ år. Børn er så forskellige, men det kan være rart i de tilfælde, hvor det ældste barn ikke er stor nok til at kunne gå de distancer, hvor du ville kunne undlade at have en vogn med.

En søskendevogn gør det også muligt for dig at have begge børn med ude alene i den samme vogn. Der findes tvillingevogne, hvor den ene side kan slås ind til kun at være en singlevogn, når kun din baby er med.

Fordele ved en søskendevogn

Når du har tvillinger, er der lige et ekstra barn at tage sig af, end hvis du kun havde ét enkelt barn. Du har desværre ikke et ekstra sæt hænder i denne situation, og derfor skal du bruge praktiske løsninger. Én forælder kan ikke køre ture med to vogne, eller det vil i hvert fald være svært. Tvillingevogne, hvor vognene har plads til to børn på én gang, er derfor relevante og nødvendige, når du skal transportere børnene rundt eller bare gå en tur. 

De morderne søskendevogne har mange fordele. En fordel er, at du kan kombinere vognen på mange måder i forhold til, hvordan børnene vender med hovedet.

En anden fordel er, at du kan ændre den om til en klapvogn, når dine børn ikke længere har behov for barnevognskassen. Det kan altså være en længerevarende investering, som du kan bruge i lang tid fremover.

Praktisk skal det gerne være, når du har to eller flere børn, som skal med på tur. Søskendevognene kan naturligvis også bruges af børn med forskellige aldre, som ligger tæt op ad hinanden. 

Læs også:

Vugge til baby.

Udstyr til søskendevogn

Der findes forskelligt udstyr til både søskende- og tvillingevogne. En lift er i forhold til barnevogne praktisk, da du kan løfte din baby indenfor uden at vække hende eller ham. En babylift er virkelig praktisk og er værd at overveje. Udover en lift findes der også både regnslag, tasker, insektnet, madrasser og meget mere. Ved nogle vogne kan det være nødvendigt at købe ekstra udstyr til, hvor ved andre modeller medfølger ovenstående nævnte udstyr i prisen.

Ophæng til barnevognen kan have en beroligende effekt på dit barn. Det er meget individuelt, hvorvidt du som forælder ønsker legetøj som ophæng i vognen. Det kan være, fordi du synes, at det er hyggeligt for dit barn at have noget at kigge på. En anden grund kan være, at det kan give tryghed for børn at have noget genkendeligt i vognen.

Der findes mange kæder/ophæng og uroer, som kan være en fornøjelse og brugbart for din baby. Hvis du allerede ved, at der er nogle bestemte farver, som har en positiv effekt på dit barn, kan du jo vælge ud fra det.

Det kan virke uoverkommeligt at finde rundt i den store jungle af søskendevogne og tvillingevogne. Det er derfor vigtigt at sætte sig grundigt ind i, hvilke specifikationer de forskellige vogne har. Når du skal købe en søskendevogn, skal du også tænke over, hvilket terræn du skal køre i. Det gælder i forhold til hjulenes størrelse og materiale.

En anden ting, der er værd at tænke over, er hvorvidt du har plads til vognen i din bil. Har du en mindre bil, er det selvfølgelig vigtigt, at det er en søskendevogn, som er nem og kompakt at klappe sammen.

Find søskendevogne på tilbud

Er du på udkig efter tilbud på søskendevogne eller tvillingevogne? Så er du landet det rigtige sted. På BabySam kan du jævnligt finde gode tilbud på de populære vogne, så det gælder om at slå til, når besparelserne bugner af sted.

Klik på knappen herunder for at komme til udvalget og se, hvilke søskendevogne der er på tilbud lige nu.

Se tilbud nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man vælge af barnevogn til tvillinger?

Der findes tvillingevogne og søskendevogne, der passer perfekt til tvillinger. I denne guide kan du se et udpluk, sammenligne mulighederne og vælge din favorit.

Hvilken søskendevogn skal jeg vælge?

Du skal vælge den søskendevogn, der passer til dine behov. Dit valg af søskendevogn kan afhænge af dine ønsker til funktioner, specifikationer, størrelse og budget.

Hvor bred er en tvillingevogn?

Bredden på en tvillingebarnevogn kan variere meget afhængig af model, producent og mærke. Du kan sammenligne størrelserne på udvalgte tvillingevogne i vores oversigt.

Kommentarer

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *